Görüş Bildir
Haberler
Karalama Defteri: Sende Yapabilirsin

Karalama Defteri: Sende Yapabilirsin

Mahmut Zeki Akarsu
26.06.2015 - 01:10 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 11:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karalama Defteri: Sende Yapabilirsin

Artık çoğunlukla herkes internet kullanıyor . Bir çok şeyi artık ondan öğreniyoruz. Arkadaş ortamında bir konu üzerine tartışma yaşanınca hemen internetten bakıp kendimizi kanıtlamaya çalışıyoruz. Ya da sosyal ağlarda gezinip vakit geçiriyoruz. Sizce internet bu kadar mı? Herkes içinden tabikide hayır dedi demi. O zaman bu yazıyı okuduktan sonra umarım bir şeyler için size yaralı olur. Dünya üzerinde milyonlarca firma var ve bu firmaların hepsi bir rekabet içinde. Bazısı yaptığı tek bir hamle ile yükseliyor , bazısı ise yükselemiyor ve hep yükselmek için çabalıyor. Peki bazı şirketler aradan sıyrılıp yükselirken bazıları neden hep aynı yerde kalıyor. İşte bunun sebebi teknolojiyi ne kadar tanıdığına bağlı. İnternet kullanmak değince facebook sayfası açıp oradan sürekli reklam yapmak değil. Sosyal ağları bedava reklam aracı olarak görenler çok yol katedemiyor. Sosyal ağları gerçekten iyi kullanmak demek tüketici ne istiyor neye önem veriyor bunu anlamak için kullanmak önemli.

Artık teknoloji ne kadar hızlı değişiyorsa insanların istekleri arzuları da o kadar hızlı değişiyor. İşte önemli olan bu istek ve arzuları bilip ona göre tüketici isteklerine anında cevap veren firmalar kazanıyor rekabet yarışını. Mesela starbucks caffe her sene yazın dikkat ederseniz standart menülerinin dışında başka içeceklerde getiriyor. Ve bu içecekler o sene yazın gerçekten güzel satış rakamları yakalıyor.

Peki bir soru daha soralım . Neden firmalar yapıcakları yenilikleri genelde yaz aylarında yaparlar , neden kış aylarında çok fazla yeni ürün çıkarılmaz ( giyim sektörü hariç) ? Çünkü insanlar yaz aylarında para harcamaya daha yatkın olurlar. Kış aylarından insanlar havalardab dolayı çok fazla dışarı çıkmak istemezler. Kış aylarında insanlar genelde yaz aylarında yapacakları etkinlikler için tasarruf ederler. Yaz aylarında ise yaptıkları tasarrufları harcar , kış ayında kurdukları hayalleri gerçekleştirmeye çalışırlar. Firmalar da işte bu insan davranışına göre davranır ve ona göre hareket ederler. Bir örnek daha verelim. Araba piyasası da böyle işliyor. Yaz aylarında araba piyasası canlanır ve yeni model arabalar hep yaz aylarına doğru çıkar sebebi starbucks ile aynıdır. İnsanlar yaz ayında gezecekler , tatile gideceklerdir.

Peki firmalar yeni bir ürün piyasaya çıkaracağı zaman bunun nasıl olacağına nasıl karar veriyor ? İşte burada devreye sosyal medya giriyor . Sizin orada beğendiğiniz bir resim , video , çektirdiğiniz fotolarda ki renkler işte bunların hepsi o sosyal ağlardan alınıyor ve o seneki ürüne ilham kaynağı oluyor. İşte sosyal ağları hem reklam hem de ilham için kullanan firmalar yükseliyor.

Bunu sizde yapabilirsiniz. Örneğin kendinize bir iş kurmayı düşünüyorsunuz ama ne yapacağınıza karar vermekte zorlanıyorsanız. İlk arkadaş listenizde ki insanların genelde ne yaptıklarına neye önem verdiklerine bakın eğer aklınızda ki fikir instagram gibi sayfada başlamanız için uygunsa orada şansınızı deneyin . Ne kaybedersiniz ki ? Yeni fikirlere açık olun kendinizi yapmak istediğiniz şeye odaklayın ve bunun için çalışın. Plan yapın , çok isteyin ve çok çalışın. Sizde kendi markanızı yaratabilirsiniz. Yeter ki bunu çok isteyin.

Unutmayın düşünceler- davranışa , davranışlarda eyleme dönüşür.

Kaynak: http://zemah.blogspot.com.tr/2015/06/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın