Görüş Bildir
Haberler
Karaköy Poğaçası Nasıl Yapılır?

Karaköy Poğaçası Nasıl Yapılır?

yemek tarifi
11.09.2014 - 17:05 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 17:38

Karaköy Poğaçası Nasıl Yapılır ?

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Karaköy Poğaçası Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Karaköy Poğaçası nasıl yapılır , Karaköy Poğaçası hangi malzemelerden oluşur, Karaköy Poğaçası kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Karaköy Poğaçası Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Karaköy Poğaçası ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

KARAKÖY POĞAÇASI

♦ 1 su bardağı yoğurt, süt karışımı

♦ 2 tatlı kaşığı kuru maya

♦ 1 tatlı kaşığı şeker

♦ 1,5 su bardağı sıvı yağ

♦ Aldığı kadar un

1. Bir tencerede maya ve şeker, yoğurt ile süt karışımında eritilir. Yağ, yumurta akı ve tuz konur. El ile iyice çırpılır. Elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.

2. Peynir rendelenir, yıkanmış maydanoz, dereotu doğranır, yumurta akı katılarak karıştırılır.

3. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.

4. Peynirli harç hamur sayısına göre kümelere ayrılır. Hamurlar avuç içinde açılıp peynirli harç konur, kapatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.

5. Bir süre daha mayalandırıldıktan sonra, üzerine yumurta sarısı, birkaç damla süt karıştırılarak sürülür, çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/karakoy-pog...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın