Görüş Bildir
Haberler
Rekor Üstüne Rekor: Dolar 13, Euro 15 TL'yi Aştı

Rekor Üstüne Rekor: Dolar 13, Euro 15 TL'yi Aştı

Batuhan
23.11.2021 - 10:40 Son Güncelleme: 23.11.2021 - 14:05

Merkez Bankası'nın, politika faizini son üç toplantısında toplamda 4 puanlık düşüşle yüzde 15'e çekmesi, döviz kurlarını ateşledi. Dolar 13, Euro ise 15 TL seviyesini aştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) son faiz indiriminin ardından dolar yönünü yukarı çevirdi. Türk Lirası yeni güne de kayıplarla başladı. Dolar ve Euro Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırıyor. 

Dolar 13 TL, Euro ise 15 TL sınırını aşmış durumda.  Türk lirası salı günü yüzde 18 değer kaybıyla gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. 

ABD dolarının küresel bazda güç kazanması ve içeride gevşek para politikasına dair duruş, TL'nin güç kaybetmesine neden oluyor. Eylülden bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapan TCMB'nin indirime devam edeceğinin sinyalini vermesi ve politik cepheden bu yönde mesajların devam etmesi TL'deki değer kaybının ana nedeni konumunda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
68
46
27
22
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selami Kahraman

Bu adam artık ülkeye karşı kin duyuyor,bariz şekilde belli bu artık,insanlar kendisini desteklemiyor diye bunları yapıyor ve bunu yapmasına herkes seyirci ka... Devamını Gör

Bozkurt

Enkaz devraldık yalanı ile ulusal değerlere savaş açan meczuplar, ülkeyi enkaza çevirdi.

kabus

bu saatten sonra bilgisayar, ev, cep telefonu bir yana yağ, şeker de alınmaz