Görüş Bildir
Haberler
Peynir Bağımlılarını Sevindirecek Haber: Peynirin Kanser Hücreleri İle Savaştığı Keşfedildi!

Peynir Bağımlılarını Sevindirecek Haber: Peynirin Kanser Hücreleri İle Savaştığı Keşfedildi!

Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmaya göre peynir, vücudumuzda doğal bir kanser savaşçısı olarak çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Michigan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden bir grup araştırmacı süt ürünlerinin etkilerini araştırdıkları sırada, peynirin 30 ayrı kanser tipiyle savaşma yeteneğinin olduğunu keşfetti. New York Daily News'in verdiği bilgiye göre, özellikle Brie, Camembert ve Cheddar peynirlerinde doğal olarak meydana gelen, renksiz ve tatsız bir toz olan nisin isimli gıda koruyucusunun bu savaşta rol aldığı açıklandı. Daha önceki araştırmalarda yüksek doz nisin alımının ağız sağlığını geliştirdiği keşfedilmiş, fakat araştırmacılar çeşitli gıdaların bu etkisini denerken 0,25 - 37,4 mg civarında nisin kullanmışlardı. Söz konusu yeni çalışmada ise 800 mg, ayrıştırılmış, saflaştırılmış nisin boyun tümörü olan farelere verilmiş.

9 hafta sonra, nisin tedavisinin kanser hücrelerinin %70 - 80'ini öldürdüğü görülmüş. Nisinin bakterilere bağlanarak antibiyotiğe dirençli süper mikropların harekete geçmelerinden önce harekete geçtiği, bakteri kolonilerinin antibiyotiği durdurmak üzere toplanmalarından önce onları tahrip edebildiği aktarılmış.

Araştırmanın baş yazarı Prof. Dr. Yvonne Kapilia bunun büyük bir buluş olduğunu fakat aynı etkinin insanlarda görüleceğini söylemek için erken olduğunu belirtti. Kapilla insanlarda ve hayvanlarda nisine dirençli bir bakterinin olmadığını ve yapılacak testlerden sonra tedavide kullanılabileceğini söyledi.

Kapilia basın açıklamasına şöyle devam etti:  'Doğa bizim için birçok araştırma yapıyor ve bu madde binlerce yıldır test edilmiş. Nisin uygulaması gıda koruyucu bir madde olmasının çok ötesine geçti. Mevcut bulgular ve diğer yayınlanmış veriler nisinin antibiyotiğe dirençli enfeksiyonları, periyodontal hastalıkları ve kanserleri tedavi etme potansiyelinin olduğunu destekliyor'.

Kaynak: http://www.medicaldaily.com/kill-canc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
10
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın