Görüş Bildir
Haberler
Kanser Hastaları İçin: Sadece Gülümseyenleri Gösteren Ayna

Kanser Hastaları İçin: Sadece Gülümseyenleri Gösteren Ayna

Ulaş
28.12.2015 - 18:01

Kanser hastalarına moral vermek isteyen endüstriyel tasarımcı Salih Berk İlhan, sadece gülümsendiği zaman karşısındaki kişiyi gösteren bir ayna tasarladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu Salih Berk İlhan, kanser hastalarına moral vermek için, sadece gülümsendiği zaman kişiyi gösteren bir ayna tasarladı.

ABD’nin önde gelen tasarım okullarından School of Visual Arts New York’ta tasarım alanında yüksek lisansını tamamlayan İlhan, Uplift adlı projesi ve geliştirdiği ürünlerle kanser hastalarına moral vermeyi ve içinden geçtikleri zorlu süreçte onları gülümseterek desteklemeyi hedeflediğini anlattı.

onedio.com

Proje kapsamında ABD ve Türkiye’de 200'den fazla kanser hastasıyla araştırma yaptığını belirten İlhan, bu süreçte 15 ürün tasarladığını söyledi. İlhan, araştırma röportajları sırasında kanser tedavisi başarıyla sonuçlanmış bir hastanın, teşhisin konulduğu ilk zamanlarda 'Aynada kendime bakmak ve vücudumda kanser olduğunu kabullenmek çok zordu' sözlerinden etkilendiğini ifade etti.

İlhan, ilham kaynaklarından birinin genç yaşta astım teşhisi konulmasıyla sıklaşan hastane ziyaretleri olduğunu söyledi. İlhan’ın bir diğer ilham kaynağı da, mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmayı amaç edinmiş ABD'li hekim Hunter Doherty 'Patch' Adams.

İlhan ürününü şöyle açıklıyor:

'Kişilerin sadece gülümsediklerinde kendilerini görebilecekleri eğlenceli bir ayna tasarladım ve akıllı malzemeler kullanarak, geliştirdiğim aynanın prototipiyle kullanıcı tepkilerini gözlemledim. Geliştirdiğim ayna ile özellikle kanser hastalarına moral vermeyi ve içinden geçtikleri zorlu süreçte onları gülümseterek daha güçlü olmalarını sağlamayı hedefliyorum.'

ABD'deki Thomas Jefferson Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrencilere tasarım dersi verdiğini aktaran İlhan, 'Fakültede ilk yaptığım çalıştaya Dekan da katılmıştı, kendi projelerimi sunduğumda gülümseme aynasını gördü ve onkoloji bölümüne bundan istiyoruz dedi. Kanser hastaları için geliştirdiğim gülümseme aynası için siparişler var, 2016 yılında satışa sunacağız' ifadesini kullandı.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
16
2
1
1
0
0