Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Kamyon Şoförlerinin Ehliyeti Emniyetten Değil Hegel'den Aldığının Kanıtı 13 Kamyon Arkası Yazısı

etiket Kamyon Şoförlerinin Ehliyeti Emniyetten Değil Hegel'den Aldığının Kanıtı 13 Kamyon Arkası Yazısı

Nefî Kâfî
16.11.2015 - 13:07 Son Güncelleme: 01.06.2021 - 11:52

Kamyon arkası yazılarını hepimiz biliriz. Ancak o basit görünen sözlerin arkasında derin bir felsefe gizli olduğundan kaçımız haberdar? Türk işi felsefe yapan kamyoncuların kamyon arkası yazılarını sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Egzistanyalizm: (Varoluşçuluk)

1. Egzistanyalizm: (Varoluşçuluk)

Varoluşçular insanın içindeki boşluk duygusu, varoluşçu bunalım, yabancılaşma ve absürtlük durumlarından beslenir. Bu yazıda da hepsinden birer parça bulmak mümkün.

2. Bireycilik:

2. Bireycilik:

Bireycilik tek tek bireyleri ön plana koyan, bireyin isteğinin önemli olduğunu söyleyen ve insanın kendi kendine yetebildiğini vurgulayan bir düşünce sistemidir. Yani aklın varsa tek takıl.

3. Determinizm:

3. Determinizm:

Determinizm evrendeki olayların belirlenmiş olduğunu ve belirlendiği şekilde gerçekleşeceğini öne süren felsefedir. Determinizme göre kaderimiz değiştirilemez, daha iyi bir gelecek diye bir şey yoktur.

4. Neo-Mevlanâcılık:

4. Neo-Mevlanâcılık:

Mevlana'dan yaklaşık olarak 750 yıl sonra ortaya çıkan bu akımda klasik Mevlana anlayışı yeniden yorumlanmış ve doktrinin ilk kısmı kabul edilmişken ikinci kısmı tamamen ters yüz edilmiştir.

5. Anarşizm:

5. Anarşizm:

Anarşizm her türlü otoriteyi reddeden kurulmuş hukuk düzenini tanımayan bir anlayıştır. Kamyoncular anarşist ruhlu insanlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pasifizm:

6. Pasifizm:

Pasifizm uyuşmazlıkların çözümünde barışçıl yollar kullanmayı öğütleyen felsefi bir anlayıştır. Kavgasız gürültüsüz, konuşarak halletmek en iyisidir pasifistler için.

7. Sokratesçilik:

7. Sokratesçilik:

Sokrates, öğrencilerine her zaman 'beni takip etmeyin, kendi yolunuzu çizin' öğütlerinde bulunurdu. Bu, onların birer birey olarak yetişmelerini sağlardı. Bu yazı da köklerini Sokrates'ten almış bi geleneğin devamıdır.

8. Hedonizm (Hazcılık):

8. Hedonizm (Hazcılık):

Hazcılık felsefesi sadece ve sadece kendi istek ve arzuları doğrultusunda yaşamaya ant içmiş insanların felsefesidir. En güzel duyguların felsefesidir.

9. Narsisizm:

9. Narsisizm:

İnsanın kişinin kendini çok önemli görmesi, adeta tapması durumudur. Narsist kişi kendini çok sevdiği gibi, çoğunlukla herkesin de ona bayıldığını düşünür.

10. Nihilizm:

10. Nihilizm:

Nihilizm her şeyin anlamdan ve değerden yoksun olduğunu savunan felsefedir. Hayatının bi yerinde kamyoncunun da canına tak eder ve nihilizmin serin sularında bulur kendini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Metafizikçilik:

11. Metafizikçilik:

Metafizik, fizik konularının ötesinde kalan konuların ele alındığı bir felsefedir. Bu felsefe insanı bilimsel temeli olmayan düşüncelere bel bağlamak durumunda bırakabilir.

12. Gazalicilik:

12. Gazalicilik:

Gazali'nin öğretisi insanın aza kanaat etmesine yöneliktir. Gazali'nin bir sözüne göre: Mide açken diğer organlar tok olur, mide tokken diğer organlar aç olur. Bu sözle de tamamen örtüşmektedir kamyon arkası yazımız.

13. Hümanizm:

13. Hümanizm:

Ve son olarak insan sevmektir insan olmak...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2049
834
236
120
62
59
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın