Görüş Bildir
Haberler
Kamuda İzin Yasağı Kaldırıldı

Kamuda İzin Yasağı Kaldırıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kamu görevlilerinin izin yasağının bugün itibarıyla kaldırıldığını duyurdu. Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olabileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde demokrasi nöbetlerinin sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, 'Bugüne kadar, emniyet kayıtlarına göre, 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine, bütün illerimizde, ilçelerimizde, katılmıştır.' dedi.

"İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya geldi"

"İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya geldi"

İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yoğun bir katılımla gerçekleştiğine işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Emniyetin kayıtlarına göre İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde, diğer illerdeki toplantılarla da yaklaşık 10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, bayrağına, milli birliğine sahip çıkmış, demokrasiyi benimsediğini bir kere daha dosta, düşmana göstermiştir.'

"İzin yasağı kaldırılmıştır"

"İzin yasağı kaldırılmıştır"

Kamu personeline yönelik izin iptallerinin sona erdiğini açıklayan Kurtulmuş, 'Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir.' dedi.

Kurban Bayramı tatili

Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin soruya, 'Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi.' yanıtını verdi.

'Yabancı uyruklu 10 kişi gözaltına alındı'

Kurtulmuş, FETÖ soruşturması soruşturması kapsamında 10 yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığını, 4'ünün de tutuklandığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"9 general rütbesinde 216 kişi firari"

"9 general rütbesinde 216 kişi firari"

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firari askeri personel sayısının 216 olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır.

'Firarilerin Kandil'e kaçtığı iddiaları

Kurtulmuş, FETÖ'cü bazı askerlerin Kandil'e kaçtığı iddialarının hatırlatılması üzerine, 'Kaçakların, Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir.' dedi.

"ABD yöneticilerinin tutumlarını gözden geçireceğinden hiç şüphemiz yoktur"

"ABD yöneticilerinin tutumlarını gözden geçireceğinden hiç şüphemiz yoktur"

Kurtulmuş, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

'Bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen'i orada saklamak, korumak, kollamak konusunda ciddi tereddütler geçirmeye başladıklarını zannediyorum. 79 milyon büyük bir kararlılıkla, İstanbul'daki büyük kalabalıkla ve eş zamanlı olarak 10 milyona yakın kişinin katıldığı büyük mitinglerle bu terör örgütüne ve terör örgütünün elebaşı Pensilvanya'daki kişiye insanlar bu kadar açık bir şekilde tavırlarını, karşı oluşlarını ortaya koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını yeniden gözden geçireceğinden hiç şüphemiz yoktur... Bir tercih yapmak zorundalar. Bir kısım darbeden yana olsaydı başka şeyler konuşurduk belki ama 79 milyonun tamamı karşı. Ben ABD yöneticisi olsam 'Ya üç beş eşkiya ile işbirliği yapacağız ya da 79 milyonun gönlünü alacağız' derim. Ben ABD yöneticilerinin zeki insanlar olduklarını düşünüyorum'

RTÜK'ün reklam payı yüzde 1,5'a indirildi

Kurtulmuş medya kuruluşlarının darbe karşısındaki tutumlarından dolayı teşekkür etti ve RTÜK'ün görsel medya kuruluşlarından aldığı yüzde 3 kesintinin yüzde 1,5'a indirildiğini belirtti.

14 Ağustos iddiaları

14 Ağustos iddiaları
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş, 14 Ağustos’a yönelik FETÖ tarafından elektrik kesintisi ve siber saldırı olacağı gibi iddialara ilişkin olarak şunları söyledi:

'Bu darbeyi yapanlar, bilinen kısmı. Bunun altında görülmeyen büyük bir kısım olduğunu zannediyoruz. Bunların 'Biz vazgeçtik' diyeceklerini düşünmek herhalde saflık olur. Bir daha Türkiye'de askeri darbeyle yönetime el koymaları mümkün değil. Hele hele bu yapısal değişiklikleri yapalım, kimse darbe yapmayı aklının ucundan geçiremeyecek. Ancak bu örgüt Türkiye'ye zarar vermek için hareket etmeye devam edecek. Siber saldırı mı ne yapabilirler, nasıl hareket ederler takip ediliyor. Bütün istihbaratlar takip ediliyor. Uyanık olacağız, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepsini önleyecek çalışmalar devam ediyor, bunlara fırsat verilmeyecek'

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
16
11
4
3
3
2