Görüş Bildir
Haberler
Kalp Ritmini, Oksijeni Ölçen Kablosuz Akıllı Kulaklık

Kalp Ritmini, Oksijeni Ölçen Kablosuz Akıllı Kulaklık

Onedio Medya
14.02.2014 - 13:45 Son Güncelleme: 14.02.2014 - 14:20

Kalp Ritmini, Oksijeni Ölçen Kablosuz Akıllı Kulaklık

Giyilebilir teknoloji geçtiğimiz yıldan itibaren sadece kullanıcıların değil yatırımcılarında odak noktası haline geldi. Bugün Jawbone’a yapılan 250 milyon dolarlık yatırımda bunun bir göstergesi. Jawbone’un şirket değerlemesi de 3.3 milyar doları bulmuş olması bir yana pazara giriş yapan yeni ürün sayısı da artarak devam ediyor.

Giyilebilir teknoloji pazarında ilgi çeken ürünlerden biri de Kickstarter’da tanıtımı yapılan The Dash. En basit tanımla kablosuz Bluetooth kulaklık diyebileceğimiz The Dash bir kulaklıktan daha fazlasını sunuyor. Kendi hafızası ve işletim sistemiyle dikkat çeken The Dash, Kickstarter’da aradığı 260 bin dolara karşılık şimdiden 1 milyon doların üzerinde fon toplamış ve daha 45 günü var.

Kulağın içinde kaybolan ve görünmeyen The Dash’ın 4 GB hafızası var. Tabii ki hafızasından dolayı akıllı cihaz denmiyor The Dash’e, kulaklık akıllı telefondan bağımsız olarak kalp ritmini, oksijen seviyesini, vücut sıcaklığını ve yakılan enerjiyi ölçebiliyor. Profosyonel sporcular için hedefinde de olsa şu anki talebe bakıldığında genel kullanıcı da çoktan ilgisini göstermiş görünüyor.

Sağlık aktivitelerinin haricinde 1 metreye kadar su geçirmeme özelliği ve kablosu da yok kolay kaybolur diyenler için cihazı bulma özelliklerini de barındıran The Dash’te eksik bir nokta neredeyse imkansız. Dokunmatik alanı sayesinde kulaklık üzerinden müzik değiştirmeden aktivite kaydetmeye kadar 7 farklı fonksiyon kullanabiliyor.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/02/14/th...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0