Görüş Bildir
Haberler
Kaliteli Hizmeti, Nezih Atmosferi ile Ankara'nın En Şık Fine Dining Restoranları

Kaliteli Hizmeti, Nezih Atmosferi ile Ankara'nın En Şık Fine Dining Restoranları

İster misafirlerinizi ağırlamak için, ister güzel bir date için isterseniz de iş toplantılarınız için tercih edebileceğiniz fine dining restoranlar, müşterilerine sunduğu kaliteli hizmet, eşsiz lezzet ve nezih atmosferi ile öne çıkan restoranlar olarak sıkça tercih edilmekte. Kimisi İtalyan mutfağı ağırlıklı kimisi Türk ve Dünya mutfağından seçmelerle başarılı bir menüyü sizlerle buluşturuyor. Kendinizi daha da özel hissedeceğiniz Ankara'nın en iyi fine dining mekanlarını gelin birlikte öğrenelim!

1. 1 Arada Locanda

1. 1 Arada Locanda

İlk önerimizle başlayalım. 1 Arada Locanda, adeta Ankara'da değil de farklı diyarlarda gibi bir atmosfer ve ambiyansa sahip. Şık dizaynı, nezih müşteri profili ile öne çıkan mekanın, arka bahçesinin özellikle yaz akşamlarındaki tadı anlatılmaz yaşanır demek doğru olacaktır. Eğer gidecek olursanız Dana Carpaccio ve Somon Gravlax Salata'yı tadın deriz.

Adres: 100. Yıl, Horasan Sk. No:6, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’daki en şık ve en güzel mekanlardan ilk beşte kesinlikle gitmelisiniz. Bahçesi ve verandası yaz aylarında sizi Ankara dışında bir yerdeymiş gibi hissettiriyor. Fine dining tarzında bir yer olmasına rağmen fiyatlar makul bence. Hizmet ve servis çok kaliteli. Lokasyon olarak da çok iyi ve vale servisleri var.

2. Vento Italiano Ristorante

2. Vento Italiano Ristorante

Tam anlamıyla bir date mekanı olan Vento Italiano Ristorante, fonda çalan hafif müzikleriyle, ilgili servisiyle, adeta ressam izleri taşıyan sunumlarıyla fine dining konsepte sahip bir mekan olmak için gereken tüm adımları ince ince düşünmüş mekanlardan. Bunların yanı sıra geniş şarap menüsüyle de sizi en iyi şekilde ağırlayacak olan mekanda Kuatro Formacci denemeniz gerekenlerden.

Adres: Gaziosmanpaşa, Attar Sk. No:10, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ne çok özlemişiz böyle kaliteli işletmeleri. Dekorasyon, hizmet muhteşem. Gerçekten çok kaliteli bir mekan. Deniz mahsullü linguinne benim için çok suluydu. Pizzalardan vento ve valtellina denedik, güzeldi. Sufle ve tiramisu çok başarılıydı.

3. Vicolo İtaliano

3. Vicolo İtaliano

Ankara'nın fine diningleri arasında henüz yeni bir yüz olsa da kendini kısa sürede kanıtlamış olan Vicolo İtaliano da listemizin enlerinden. İtalyan restoranlarının elegant bir mimariye sahip olduğunu bilirsiniz. Vicolo İtaliana da bu elegantlığa sahip olmakla birlikte özenli ellerden çıkan leziz tabaklara ev sahipliği yapıyor. Tabakların yanı sıra kokteylleriyle de ilgi toplayan mekan atmosferiyle de sizi büyüleyecek. 

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Alacaatlı Cd. No:9 D:G2, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan yeni açılmasına rağmen personel ve hizmet son derece profesyoneldi, siparişlerimiz hemen geldi. Yemeklerin tadı ise ayrı bir efsane yediğim en lezzetli makarnaydı diyebilirim ayrıca sarımsaklı ekmeği şiddetle öneriyorum. Personel çok ilgili ve her türlü geri dönüşe açıklar, biz müdavimi olduk diyebiliriz :)

4. Flora

4. Flora

Leziz ve çeşitli bir mutfağa sahip Flora, özgün, özenli sunumları ve eşsiz havasıyla sizi mekanın müdavimi haline getirebilecek cinsten. Henüz yeni bir işletme olan mekan akşamüstü daha güzel olsa da keyifli bir haftasonu kahvaltısı için de tercih edilebilir. Eğer gitme şansınız olursa Sous Vide Levrek ve Flora Guacamole aklınızda olsun.

Adres: Yaşamkent Mh. 3144. Sk. No: 7 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yemek için bozmaya kıyamadığınız tabak kompozisyonları başarılı. Her rengin ve materyalin %100 doğal oluşu, konuya yaklaşımlarının altını çizmekte.

5. Luigi's Ristorante Bar

5. Luigi's Ristorante Bar

Luigi's, Atakule'nin tartışmasız en iyi köşelerinden birine sahip ve aynı zamanda da Atakule'nin en tercih edilen restaurantlarındandır. İç dizaynı gözlerinizi oldukça tatmin edecek, her köşesi farklı bir güzelliğe sahip olsa da bizim tercihimiz Ankara'nın adeta ayaklarınızın altında olduğu dış kısmında ağırlanmak. Rezervasyonun gerekli olduğu mekanın menüsü oldukça zengin. İster güzel bir akşam yemeği, ister bir iş toplantısı isterseniz de güzel bir gündüz kahvesi için Luigi's'i tercih ettiğinize pişman olmazsınız. 

Adres: Çankaya Mahallesi, Çankaya Cd. Bina No:10, Atakule No:54, 06690 Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Fransız tarzına sahip şık bir mekan. Harika bir Botanik parkı manzarası var. Yemek sunumları da oldukça başarılı ve göze hitap ediyor. Güzel bir manzara, şık bir dekorasyon ve seçkinlik arayanların adresi.

6. Louise Cafe Brasserie & Loft

6. Louise Cafe Brasserie & Loft

İtalyan lezzetlerini doyasıya deneyimleyebileceğiniz güzel restaurantlardan biri de Louise. Kendine has atmosferiyle bahçe kısmında bir akşam yemeğinin verdiği tadı tarif etmek zor. Aynı zamanda kahvaltı için de tercih edilen Louise, kokteylleriyle de oldukça meşhur. Birkaç tavsiye verecek olursak Thomas Jefferson ve French Quarter'ı içmeden dönmeyin deriz.

Adres: 100. YılFilistin Cd. No:37, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Her şey tek kelime ile harikaydı. Servis elemanlarının davranışı işlerini bu kadar ciddiye almaları hizmet kesinlikle çok güzeldi.

7. La Gioia Cafe & Brasserie

7. La Gioia Cafe & Brasserie

Karidesli Humus, Diavola Usulü Tavuk Pirzola, Melisa Buharında Levrek gibi nice eşsiz lezzetleri ve beraberinde şık ambiyansı ile kendinizi özel hissedeceğiniz mekanların ilk sırasında gelebilir La Gioia. Aynı zamanda güzel bir akşam dateine de en iyi ev sahipliğini yapacaklardan olabilir.

Adres: Kavaklıdere, Tahran Cd. No:2, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Beymen altında yer alan brasserie. Çok şık ve nezih. Servisi ve sunumu çok başarılı. Alkollü frozen almıştım. Güzeldi. Mojitoları da çok iyi.

8. Zoie Brasserie & Lounge

8. Zoie Brasserie & Lounge

Listemizin bir diğer şık mekanı ise Zoie. Atakule'de yer alıyor oluşuyla restaurantlar arasından en güzel manzarası olanlardan. Crew Restaurant Group'un birçok başarılı örneği gibi Zoie'de hem dizaynıyla hem lezzetleriyle hem de ilgili çalışanlarıyla sizi mutlu edecek restaurantlardan biri. Yolunuz düşerse mutlaka Plum Fairy'i kokteyline bir şans verin.

Adres: Çankaya, Çankaya Cd. No: 1/18, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan cidden çok kaliteli favori mekanlarımdan biri oldu diyebilirim. Yemeklerin sunumu ve lezzetleri cidden güzeldi. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgiliydi. Tasarımı harikaydı.

9. Naya Restaurant Lounge

9. Naya Restaurant Lounge

Şık restoranlara ev sahipliği yapmasıyla meşhur Atakule'nin bir diğer lüks restoranı ise Naya Restaurant Lounge. Açılışı birkaç ay önce yapan mekan, tüm Ankaralılar tarafından kısa sürede çokça rağbet gördü ve görmeye de devam ediyor. Henüz gitmediyseniz mutlaka bir uğrayın deriz. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan işletme sizi en iyi şekilde ağırlayacak.

Adres: Çankaya, Atakule, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'ya gelen ünlü şeflerin ve gurmelerin uğrak yeri olmasının yanı sıra, mutfağı ve barıyla gerçekten üst düzey lezzetlere sahip. Mekan tasarımı ve manzarasıyla Ankara'da eşi benzeri yoktur. Özellikle iş toplantılarım için tercih etsem de akşam eşinizle dostunuzla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer.

10. No4 Restaurant

10. No4 Restaurant

Başlangıçtan ara sıcağa ve ana yemeğe her adımda en leziz yemeklerini sizlerle buluşturan No4 Restaurant, eşsiz lezzet ve sunumlarıyla özel günlerinize ev sahipliği yapmak için en doğru seçeneklerden. Fine diningler arasında bazen dizaynıyla mutfağı geri planda bırakan örnekler görebiliyoruz. Ancak No4 'tutkuyla hazırlanan lezzetler' mottosuyla ilerlediği için olumsuz tek bir nokta yaşamanızın mümkün olmadığı işletmelerden.

Adres: Söğütözü, Yaşam Cd. 4. sokak D:No:4, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'da gittiğim en şık mekanlardan birisi. Fiyatlar hizmet ve ortam kalitesine göre normal çalışanlar çok kibar ve ilgili ortam, müzikler dinlendirici, romantik ve güzel bir akşam yemeği mekanı arayan her kesimden kişinin rahatlıkla tercih edebileceği bir mekan.

11. Jw Steak House

11. Jw Steak House

Artık Ankara için bir klasik haline gelen Jw Steak House da sık sık iş toplantıları için, nezih atmosfer eşliğinde akşam yemekleri için tercih edilen isimler arasında. Adı üzerinde et ağırlıklı bir menüyü sizlerle buluşturan mekan, et konusunda hassas olduğunuz her konuda sizi en iyi şekilde anlayacak ve istediğinizi size sunacaktır. 

Adres: Söğütözü Mah., Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:1, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Eti gerçekten çok lezzetli ve gerçekten sulu bırakabiliyorlar istediğiniz derecede getirebiliyorlar. Ambiyansı güzel. Fiyatlar ülkedeki ünlü steakhouse markasıyla hemen hemen aynı sayılır. Servis iyiydi.

12. Micca Restaurant

12. Micca Restaurant

Ve son önerimize geldik. Ankara'nın nezih semtlerinden Turan Güneş'te konumlanan Atlı Otel'de yer alan Micca Restaurant modern bistro mutfağına getirdiği yeni yorum ile zirveye taşıyanlardan. Aynı zamanda yine otel içerisinde yer alan Micca'nın teras işletmesi de en keyifli akşamlar için tercih edilebileceklerden. 

Adres: İlkbahar, 596. Sk. No:79, 06550 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Atlı Otel'in restoranı Micca'da iş toplantısı için ağırlandık. Ait olduğu grubun getirisiyle de çok şık dizaynı ve harika yemekleri vardı. Biz de misafirlerimiz de çok memnun kaldık.

Ankara'yla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Abi date mekanı ne demek, fine dining ne ya? Tamam dilimizde arapça, Fransızca, İngilizce kelime çok da bunlar Türkçeye girmiş kelimeler. Date yerine randevu... Devamını Gör