Görüş Bildir
Haberler
Kahve Zayıflatır mı, Yoksa Kilo mu Aldırır ?

Kahve Zayıflatır mı, Yoksa Kilo mu Aldırır ?

İlhan DOĞAN
25.04.2014 - 15:56 Son Güncelleme: 25.04.2014 - 19:02

Kahve Ve Nescafe Zayıflatır Mı ? Nescafe Kilo Verdirir Mi ?

Türkiye kahve tüketiminde dünyaya oranla oldukça yüksek bir konumda yer almaktadır. Özellikle diyette insanın bir şey tüketme ihtiyacına karşılık kahve ve nescafe tüketimi daha da artmaktadır. Peki nescafe ya da kahve zayıflatır mı ? Ya da nescafe kilo aldırır mı ? Pek çok yerde nescafenin diyet listeleri arasında yer aldığını görürüz. Hatta nescafe diyeti, nescafe ile zayıflama yöntemleri vb. yazılara rastlamanız da mümkün. Aslında bu sorulara yanıt vermek oldukça kolay.

Sorusuna yanıt şudur : Kahvenin kendisi değil, eklenen dış maddeler kilo alımına sebep olur. Bunlar şeker, şuruplar, tatlandırıcılar, süt tozu, krema, karamel tozu, çikolata taneleri vb. ilavelerdir.

Şekersiz ve yukarıdaki ilave edilmiş ekstralar dışında kahve kilo alımına sebep olmaz. Şekersiz ve sade nescafe'yi de buna dahil edebiliriz. Çünkü kahve çekirdeğinde bulunan karbonhidrat ve yağ oranları çok az miktarda olduğu için neredeyse hiç kalori alımına sebep olamamaktadır.

Örnek vermek gerekirse 225 gram çekilmiş kahve çekirdeğiyle yapılmış bir fincan kahvede sadece 2 kalori bulunur. Buda şekersiz bir espresso ya da Türk kahvesinin toplam kalorisinin 2 kaloriden az olduğunu gösterir. Fakat alışkanlığınız gereği içerisine şeker ya da farklı ilaveler yapıyorsanız işin rengi oldukça değişiyor, kalori dengesi alt üst oluyor !

Yani içtiğiniz kahveden çok kahveye eklenen etmenler önemlidir. Örnek vermek gerekirse Espressonun kalori değeri 0 olarak gösterilmektedir. Fakat orta boy karemelli bir Maccihiato 310 kaloriye denk gelmektedir. Bunun başlıca sebepleri yukarıda yazdığımız gibi şeker, süt ve kremadır.

Normal bir insan için önerilen günlük şeker tüketimi 12 çay kaşığından azdır. (48 gram ya da daha az karbonhidrat) Eğer her gün şeker, krema ve şurup ilaveli kahve içerek fazladan 250 kalori alırsanız bu size haftada 225 gram ağırlık artışına sebebiyet verecektir. Bu da sadece kahve içere kayda 1 kilo almanıza, yılda 12 kilo almanıza sebep olur ! Evet kulağa oldukça korkutucu geliyor öyle değil mi ?

Aslında çözüm oldukça basit.. Normal kahve olsun, nescafe olsun ya da daha farklı bir kahve türü olsun. Önemli olan kahve içme alışkanlığını şekersiz ve ek ilavesiz içmeye alışmak olmalı. Obezitenin özellikle gençlerde yayılması, fast food alışkanlıkları pek çok dış ilave besinlerinin sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Kahve içerken kilo alımından kaçınmak için yağlı süt, şeker, yapay tatlandırıcı, şuruplar vb. ilavelerden kesinlikle kaçınmalısınız !

Yukarıda yer alan uyarılar gereğince ilavesiz kahve ve nescafe tüketirseniz, kahve içme isteğinizi biraz da olsa olumlu yönde kullanabilirsiniz. Çünkü kahve içerdiği yüksek oranda kafein sayesinde metabolizmamızı hızlandırıyor ve kaslarımızın, organlarımızın daha hızlı çalışmasına neden oluyor. Bu sebep ile vücudumuz daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaç sonucunda vucüt önce vücutta bulunan şekerleri parçalayarak enerji ihtiyacını karşılıyor. Ardından bu şekerlerin erimesi sonucunda da yağ tabakalarını eritmeye başlıyor.

Fakat bu sadece nescafe ve kahve içerek ulaşılabilecek bir durum değil. Bu yağları yakmak için düzgün bir diyet ve spor/egzersiz programı uygulamak şart. Bu bilgi sadece diyette iken kilo aldırmayan hatta kilo vermenize yardımcı bir şekilde kahve içmeniz gerektiğini göstermektedir. Hepinize sağlıklı ve kolay kilo vermeniz için en içten dileklerimi sunuyorum. :)

Kaynak: http://www.diyetliyiz.com/2014/04/kah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
43
25
18
17
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın