Görüş Bildir
Haberler
Kahve İçmeyi Bıraktığınız Zaman Vücudunuzda Meydana Gelecek Değişimleri Biliyor musunuz?

Kahve İçmeyi Bıraktığınız Zaman Vücudunuzda Meydana Gelecek Değişimleri Biliyor musunuz?

Almila
30.11.2020 - 08:15

Bakalım kahve içmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler oluyor...

Kaynak: https://www.eatthis.com/stop-drinking...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Endişelere ve kaygılara sebep olan anksiyeteniz azalır.

1. Endişelere ve kaygılara sebep olan anksiyeteniz azalır.

Hiç kahve içtikten sonra anksiyetenizin arttığını hissettiniz mi? Bunu tetikleyen şey kafein olabilir. Araştırmalara göre 150 mg kadar az bir miktar kafein bile bazı insanlardaki anksiyeteyi arttırmaya yeterli olmuş. 

Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'ne göre, kafein, hızlı kalp atışı, derin nefes alıp verme ve panik gibi anksiyete ile bağlantılı semptomlara neden olabilir. Eğer panik atak geçirmeye meyilli ya da zamanında anksiyete semptomları gösterdiyseniz, kafeine hassas olma ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir.

2. Çok daha fazla enerjik olursunuz.

2. Çok daha fazla enerjik olursunuz.

Kafein, işlerinizi tamamlamak için enerji ihtiyacına destek olarak kullanılan oldukça bağımlılık yapan bir maddedir. İçtikten sonra enerji veren bir madde olarak bilinse de düzenli kullanımda enerjiden çok yorgunluk ve tükenmişliğe yol açmaktadır. 

Kahve tüketimi uyku düzenini de bozduğu için her geçen gün daha yorgun uyanmanızın en büyük sebeplerinden biri...

3. Çok daha iyi uyursunuz.

3. Çok daha iyi uyursunuz.

Gün içinde kahve içtikten sonra gece uykuya dalamamanızın sebebi zaten ortada... Dinsdale, 'Kafein vücutlarımızdaki adrenalin ve kortizon salınımını arttırır. Kafeini vücudumuzdan atmak saatlerce sürer ve bu süreçte vücudunuz dinlenmeyi reddeder. Bu nedenle uyku düzeninizde sorunlar çıkabilir.' demiş. 

Gün içindeki kahve tüketiminizde dikkatli olursanız geceleri çok daha iyi ve kaliteli bir uyku çektiğinizin farkına kısa sürede varacaksınız. 

Uyanık kalmak için kahve içtiğiniz zamanlarda, o kahve daha sonra çok daha yorgun olmanıza sebep olacaktır.

4. Kafeini bıraktığınızda hafif semptomlar yaşayabilirsiniz.

4. Kafeini bıraktığınızda hafif semptomlar yaşayabilirsiniz.

Kafeini azalttığınızda ya da tamamen bıraktığınızda ortaya çıkabilecek semptomlar herkes için korkutucu olabilir ancak bu yan etkiler sadece 1 ila 3 gün arasında sürmektedir. En yaygın semptomlar arasında baş ağrısı ve halsizlik yer almaktadır. İyi haber ise, bu tür semptomlar sadece kahveyi bırakan insanların %5'inde ortaya çıkmış.

5. Kilonuzda pek değişiklik olmaz.

5. Kilonuzda pek değişiklik olmaz.

Çoğu insana göre kahve içmek metabolizmanızı hızlandırdığı için kilo vermeyi kolaylaştırır ancak araştırmalara göre kahve içen ve içmeyen kişilerin metabolizmaları arasında aşırı büyük bir fark yok... 

Kahveyi bıraktığınızda kilo alacağınızı düşünüyorsanız ilk başta ne tür kahve içtiğinizi düşünün. Starbucks'tan her sabah 360 kalorilik bir mocha mı içiyorsunuz? O zaman kahve içmeyi bırakmak kilo vermenize hatta genel olarak sağlığınıza yardımcı bile olabilir. 

Kahve içmeyi bıraktığınızda canınız başka şeyler çekebilir. Bu açlığı çok şekerli şeyler ile doldurmaya dikkat etmelisiniz...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
9
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sergo

Bi kaç gün sonra da kahveyi öven bir içerik yaparsınız! Ayrıca sadece kahvede kafein yok!

damaged_cute

kahve var kahve var, mocha içiyosan her gün zaten senin düşüneceğin tek şey kafein değil şeker ve şuruplar olmalı. ki mochanın kahve oranı ne kadar sanki. be... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

biri diyo her gün 1 fincan türk kahvesi için. diğeri 3 finca da olur. bunlar da gelmiş içmeyin diyo. kafalar karışık