Görüş Bildir
Haberler
Kahramanmaraş'ın Simgesiydi: Dünyanın En Saçma Binası Yıkılıyor

Kahramanmaraş'ın Simgesiydi: Dünyanın En Saçma Binası Yıkılıyor

Yasin Arslan
12.01.2021 - 11:21 Son Güncelleme: 12.01.2021 - 17:11

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak yapılan aramada ilk sıralarda çıkan 18 katlı İl Özel İdare Binası'nı yıkmakta kararlı olduklarını söyledi. Binanın yeni bir fonksiyona kavuşturulmasının çok maliyetli olacağını anlatan Güngör, 'Yıkılması bize ek maliyet getirmiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'ın en işlek noktası olan Trabzon Bulvarı üzerindeki İl Özel İdare Binası, 1994 yılında yapıldı. Bina, aradan geçen zamanda hem sarı-lacivert olan rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi oldu.

Şehir meydanı projesi kapsamında yıkılacak

Şehir meydanı projesi kapsamında yıkılacak

Şehrin birçok noktasından rahatlıkla görülebilen, insanların adres tarif ederken örnek gösterdikleri ve buluşma noktası olan binanın ünü kısa sürede Türkiye'yi de aşarak ve internet arma motoru Google'da 'Dünyanın en saçma binası' yazılarak görsellerde yapılan aramada ilk sıralarda çıktı. İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı'nın da yer aldığı bina, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir meydanı projesi kapsamında yıkılacak.

Yıkılmasına destek veren de var, karşı çıkan da

Yıkılmasına destek veren de var, karşı çıkan da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 22 Kasım 2019'da kente yaptığı ziyarette Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, meydan projesini anlattı. Binanın yıkılacağını anlatan Güngör'ün projesine Bakan Kurum ise destek olacaklarını söyledi. Yapılan çalışmaların ardından Hayrettin Güngör'ün binayı yıkacaklarını açıklamasına kentte destek verenlerin yanı sıra bazı kişiler ise binanın şehrin simgesi olduğunu bu nedenle yıkılmaması gerektiğini ifade etti.

30 milyon TL vererek tadilat yapmak isteyen de var

30 milyon TL vererek tadilat yapmak isteyen de var

Kahramanmaraşlı iş insanı Mustafa Gök, binaya 30 milyon lira vererek tadilatını yapmak istediğini söyledi. Binanın yıkılmasını istemediğini ifade eden Gök, 'Yeter ki bina yıkılmasın, tadilata izin verilsin. Kafamızda çeşitli düşünceler var şehrimize bir marka kazandırma amaçlı bir otel konsepti düşünüyoruz' dedi.

Valilik ve adliye binası da yıkılacak

Valilik ve adliye binası da yıkılacak

Şehrin gündemlerinden biri haline gelen İl Özel İdare Binası'nın yıkılıp-yıkılmaması tartışmalarına son notayı Hayrettin Güngör koydu. Güngör, binanın kesinlikle yıkılacağını söyledi. Belediyenin hayata geçirmeyi planladığı proje, 16 bin metrekaresi kamuya, 7 bin metrekaresi de şahıslara ait olan 23 bin metrekarelik ada üzerine uygulanacak. Bu ada üzerinde sarı bina dışında Kahramanmaraş Valiliği ile eski adliye binası da yer alıyor ve bunlar da yıkılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
60
33
21
10
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

bina sağlam olmasa yıkılmasını anlarımda tasarımından dolayı yıkılmasını anlayamıyorum. hele hele şu ekonomik darboğazda. yıkılmasına bile milyonlar gidecek.

resiwan

restore etmek yerine yeniden yapmak en iyisi. yoksa birileri nasil zengin olacak. müteahhidi ayri, belediyesi ayri, mimari mühendisi ayri, es dost, hisim akr... Devamını Gör

Burak B.

Tekdüzeliği kırmak adına bile desteklerim bu yapıyı ben. Dünyanın en saçma binası falan da değil agacığım.