Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Beğenisini Daha Çok Kazanmış 50 İzlenesi Film

etiket Kadınların Beğenisini Daha Çok Kazanmış 50 İzlenesi Film

EC was here.
14.11.2014 - 00:11 Son Güncelleme: 15.11.2014 - 17:09

Bazı filmler vardır ki kadın izleyicilerdeki yeri ayrıdır.

IMDb puanlarına göre sıralandı(oy sayısı dikkate alınmadan), özet alıntıları beyazperde'dendir. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of a Shopaholic (2009) | IMDb: 5.8

50. Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of a Shopaholic (2009) | IMDb: 5.8

Hayatın anlamını alışveriş yapmakta bulan Rebecca Bloomwood, New York'un tiki tayfasındandır. Neşesini keyfini hiç kaybetmeyen Rebecca'nın şu hayattaki en büyük gayesi idol olarak gördüğü moda dergisine kapağı atmaktır. Ancak bu kolay olmayacaktır. Ama sonunda bu dileğine yaklaşır, aynı yayın grubundan olan bir finans dergisinde bir köşe kapmıştır. Bu köşenin konusuysa az parayla çok alışveriştir. Fakat bu konu onun için gerçekten zordur. Finans dergisinde okurlara hesaplı para harcama (az parayla çok alışveriş) öğütleri veren ama aslında uslanmaz bir alışverişkolik olan Rebecca Bloomwood bu işin altından düşündüğü kadar kolay kalkamayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt1093908/

49. Benimle Evlenir Misin? / 27 Dresses (2008) | IMDb: 6.1

49. Benimle Evlenir Misin? / 27 Dresses (2008) | IMDb: 6.1

Uzun soluklu bir gelin nedimeliği kariyerini sürdürmeye karar vermiş gibi duran Jane'in kendi mutlu sonu her ne kadar pek ufukta gözükmemekteyse de, gizliden gizliye aşık olduğu patronunun kalbi, kız kardeşi tarafından çalınınca, Jane de bu nedimelik kariyerinin bir yerlerinde hata yapmış olabileceğini düşünerek, her şeyi, tekrar gözden geçirir.

http://www.imdb.com/title/tt0988595/

48. Marie Antoinette (2006) | IMDb: 6.4

48. Marie Antoinette (2006) | IMDb: 6.4

Antonia Fraser’ın çok satan kitabından, Sophia Coppola tarafından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. Dönemin politik ve siyasi şartları gereğince Fransa kralıyla evlendirilen genç Avusturya kraliçesi Marie Antoniette, yaşamını sürdüreceği bu yeni hayat düzeninde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kayıtsız ve ilgisiz bir kocaya sahip olan genç kraliçe, Versailles sarayının ihtişamlı gölgesi altında çeşitli siyasi oyunlara ve politik hesaplaşmalara tanık oluyor.

http://www.imdb.com/title/tt0422720/

47. Aşka Yolculuk / Leap Year (2010) | IMDb: 6.4

47. Aşka Yolculuk / Leap Year (2010) | IMDb: 6.4

Erkek arkadaşının dört yıldan beri ona evlilik teklif etmemesi üzerine Anna, kadınların erkeklere Şubat'ın 29'unda evlenme teklif edebildiği bir İrlanda geleneğinden esinlenip ipleri ele almaya karar verir. Evlilik teklifi için erkek arkadaşı Jeremy'nin arkasından Dublin'e takip edecektir.

http://www.imdb.com/title/tt1216492/

46. Kadın Aklı Erkek Aklı / The Ugly Truth (2009) | IMDb: 6.5

46. Kadın Aklı Erkek Aklı / The Ugly Truth (2009) | IMDb: 6.5

Bir sabah programının yapımcısı olarak yaşamını sürdüren Abby Richter, gerçek bir romans insanıdır. Programı sunmaya abartılı bir tip olan Mike başlayınca keyfi bozulur. Zira şovenist bir karakteri olan Mike'ın programına adapte olmasından hiç hoşnut olmamıştır ve bu durumda bu iki zıt karakterin ilişkilere dair bir anlaşma yaparak bir yol tutturmaları gerekmektedir. Ayrıntılar şöyledir: Abby yeni tanıştığı bir adamla ilişkisinin düzgün gitmesi için Mike’tan yardım alacaktır, eğer sonuç istenildiği gibi olmazsa Mike işi bırakacaktır. Bu süreçte Mike Abby’e ilişkilere dair ’çirkin gerçekleri’ ispatlayacaktır. Ama onun zekice taktikleri beklenilmeyen bir sonuç doğurur; Abby aşkını bulurken o da Abby’a aşık olmuştur.

http://www.imdb.com/title/tt1142988/

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Kasımda Aşk Başkadır / Sweet November (2001) | IMDb: 6.6

45. Kasımda Aşk Başkadır / Sweet November (2001) | IMDb: 6.6

Nelson Moss, tüm hayatı işi olan, işkolik bir adamdır. Bir gün ehliyet almak üzere girdiği bir sınavda Sara isimli deli-dolu bir kızla tanışır. Sara, Nelson'dan en azından bir ay boyunca onunla yaşamasını ister. Nelson, teklifi kabul edecektir. Kısa sürede aynı eve taşınan iki insan, yine kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır. Sara, hayatında ilk kez birisine aşık olmuştur. Nelson'ın bilmediği ise aşık olduğu Sara'nın kanser olduğudur. İki insan, ölümle hayatın girdabına beraber tutulmuşlardır.

http://www.imdb.com/title/tt0230838/

44. Bridget Jones'un Günlüğü / Bridget Jones's Diary (2001) | IMDb: 6.7

44. Bridget Jones'un Günlüğü / Bridget Jones's Diary (2001) | IMDb: 6.7

Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0243155/

43. Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada (2006) | IMDb: 6.8

43. Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada (2006) | IMDb: 6.8

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, henüz gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly adlı güçlü ve sofistike bir kadının ikinci asistanı olarak görev almıştır. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanacaktır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

http://www.imdb.com/title/tt0458352/

42. Penelope (2006) | IMDb: 6.9

42. Penelope (2006) | IMDb: 6.9

Ailesinin üzerindeki bir lanet yüzünden Penelope kimsenin sahip olmak istemediği bir burna sahiptir. Aslında oldukça akıllı ve sosyal bir kız olan Penelope, dış özellikleri nedeniyle dışlanır. En büyük destekçisi ise platonik aşkı Max’'tir.

http://www.imdb.com/title/tt0472160/

41. Tesadüf / Serendipity (2001) | IMDb: 6.9

41. Tesadüf / Serendipity (2001) | IMDb: 6.9

Sara ve Jonathan bir dükkandaki son eldiveni aynı anda satın almak isteyince tanışırlar. Satın aldıkları eldiven halen kimsenin malı değildir ve kime ait olacağına karar vermek üzere bir kafeye girerler. Sıradan bir sohbet şeklinde başlayan tanışıklık tüm gece sürer. O gece ayrılmak zorundadırlar. Birkaç yıl sonra ikisi de başka insanlarla evlenmek üzeredirler. Ancak akıllarına yıllar önce beraber geçirdikleri güzel akşam gelir. Artık yapılacak tek şey vardır: Birbirlerini bulmak ve yeniden konuşmak...

http://www.imdb.com/title/tt0240890/

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Tatil / The Holiday (2006) | IMDb: 6.9

40. Tatil / The Holiday (2006) | IMDb: 6.9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0457939/

39. Özel Bir Kadın / Pretty Woman (1990) | IMDb: 6.9

39. Özel Bir Kadın / Pretty Woman (1990) | IMDb: 6.9

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur. 

http://www.imdb.com/title/tt0100405/

38. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004) | IMDb: 7.0

38. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004) | IMDb: 7.0

Chicago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew bir gün çalıştığı işyerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkânının vitrinine bakan bir kız görür. Artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0324554/

37. Hayalet / Ghost (1990) | IMDb: 7.0

37. Hayalet / Ghost (1990) | IMDb: 7.0

Molly ve Sam, aşk yaşayan, New Yorklu bir çifttir. Sam cüzdanını taşıyan bir serseri tarafından bıçaklanarak öldürülür. Ruhu bedeni terkettiğinde ölümden sonraki yaşamı yavaş yavaş keşfetme fırsatı bulur. Ölülerin ruhlarının canlılarla aynı ortamda varolduğu ama yaşayanların ruhları göremediği bir ortamdır bu.

http://www.imdb.com/title/tt0099653/

36. Not: Seni Seviyorum / P.S. I Love You (2007) | IMDb: 7.0

36. Not: Seni Seviyorum / P.S. I Love You (2007) | IMDb: 7.0

Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir. Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir. Tek istediği kendisinden sonra Holly için hayatı kolaylaştırmaktır artık. Bu vesile ile ölmeden önce bir sürü mektup yazar karısına. İşte bu mektuplar sayesinde Holly yeniden hayata tutunmayı öğrenecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0431308/

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Angel-A (2005) | IMDb: 7.1

35. Angel-A (2005) | IMDb: 7.1

Filmin esas kahramanı Andre, kendi alanında pek de yetenekli olduğu söylenemeyecek bir üç kağıtçı ve dolandırıcıdır. Şehirde yaşayan insanların neredeyse yarısına onbinlerce dolar borcu vardır. Bu durumda da alacaklı belalıları peşini bırakmazlar. Her an can güvenliği bir tehdit altındadır. Aklına kurtuluş yolu olarak konsolosluğa başvurmak gelir ancak her ne kadar o kendini teknik açıdan bir Amerikalı olarak algılasa da sistem farklı işler. Kabul edilmez yardım isteği. Hal böyleyken o hapse girmeyi de göz alır ancak tam da o anda hayatına Angela adında uzun bacaklı mucize bir kadın girer. O andan itibaren de sıradaki mucize Andre’yi beklemektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0473753/

34. Küçük Kadınlar / Little Women (1994) | IMDb: 7.3

34. Küçük Kadınlar / Little Women (1994) | IMDb: 7.3

Evin en büyük kızı Meg, balo için hazırlıklarını yaparken kız kardeşi Jo tanınmış bir yazar olmanın hayallerini kurmaktadır. Betty'nin ise piyano takıntısı vardır ve zamanının önemli bir kısmında, zengin birini bulup evlenme hayali kuran kardeşi Amy ile kavga etmektir. Birbirlerine sıkı bağlarla bağlı bu ailenin kaderinde ise kaçınılmaz olaylar ve küçük trajediler bulunmaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0110367/

33. Tek Başına / North Country (2005) | IMDb: 7.3

33. Tek Başına / North Country (2005) | IMDb: 7.3

Bir grup kadın madenci, oldukça zor koşullar altında olmak üzere Minnesota’daki Eveleth Madeni’nde çalışan ilk kadınlar. Bu işi yaparlarken ciddi anlamda düşmanca tavırlarla karşılaştıkları bir iş yaşamı düzenini sürdürmeye çalışırlar. Akla gelmedik sayısız ve bitmek bilmeyen hakaretlere maruz kalırlar. Kadın olmalarından ötürü asla istemedikleri fiziksel temaslar ile baş etmeleri gerekir. Verdikleri mücadele gerçekten ağırdır ve bu işi sürdürmek için ellerinden geleni yaparlar. Tüm zorluklarına inat.

http://www.imdb.com/title/tt0395972/

32. Çikolata / Chocolat (2000) | IMDb: 7.3

32. Çikolata / Chocolat (2000) | IMDb: 7.3

Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahali, bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0241303/

31. Frida (2002) | IMDb: 7.4

31. Frida (2002) | IMDb: 7.4

Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri... Bir ressam: Frida Kahlo... Kocası Diego Rivera ile oldukça ilginç ve modern bir ilişkisi vardır. Bunun yanısıra politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. Peki Frida, baskıcı dönemin 'önemli' ve 'tek' kadın ressamı olurken neler yaşanmış, neler düşünmüş ve neler konuşmuştur?

http://www.imdb.com/title/tt0120679/

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Ölü Gelin / Corpse Bride (2005) | IMDb: 7.4

30. Ölü Gelin / Corpse Bride (2005) | IMDb: 7.4

1800’lerin sonlarına doğru bir Victorian kasabasında bir adam ve bir kadın Victor Van Dort ile Victoria Everglot nişanlanırlar. Everglotlar’ın paraya ihtiyacı vardır aksi takdirde sokaklarda uyumak üzeredirler. Van Dortlar ise sosyetede adlarının geçmesini seven insanlardır. Yalnız düğün provası esnasında bir şey yanlış gider. Victor, koruluğa girer ve orada bulduğu bir iskeletin parmağındaki yüzüğü kendi parmağına geçirir. O anda da kendisini ölü gelin Emily ile evlenmiş bulur. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir muammadır.

http://www.imdb.com/title/tt0121164/

29. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002) | IMDb: 7.4

29. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002) | IMDb: 7.4

Çevrenin en sevilen ve tanınan gençlerinden biri olan Carter, günün birinde içinde bulunduğu grubun başının belaya girmesi sonucunda bir ceza alacaktır. Ancak bu 'ceza', okulda sahnelenecek olan tiyatro oyununda görev alması biçiminde uygulanacağı için, adeta bir ödüle dönüşecektir. Çünkü burada karşılaşacağı sessiz ve çekingen bir kız olan Jamie’ye (Mandy Moore) aşık olması, çiftin romantik bir süreç yaşamasına olanak sağlar.

http://www.imdb.com/title/tt0281358/

28. Thelma ve Louise / Thelma & Louise (1991) | IMDb: 7.4

28. Thelma ve Louise / Thelma & Louise (1991) | IMDb: 7.4

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar. İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

http://www.imdb.com/title/tt0103074/

27. Piyano / The Piano (1993) | IMDb: 7.6

27. Piyano / The Piano (1993) | IMDb: 7.6

The Piano, dilsiz bir pianist olan Ada ve kızının, 19. Yüzyılın ortalarında Yeni Zellanda’nın batı kıyısında geçen hikayesidir. Altı yaşından beri tek bir kelime bile konuşamayan Ada bu suskunluğunu çok sevdiği piyanosuna yansıtmış, iyi bir piyanist olmuştur. Babası Ada’yı, Yeni Zellanda’lı bir zenginle yaptığı anlaşmayla evlendirir ve genç kadın kızını da alarak daha önce hiç görmediği, bilmediği bu ülkeye taşınır. Yeni kocasıyla arasında problemler yaşanır ve genç kadın piyanosundan ayrılmak zorunda kalır. Ancak bu esnada kendisini bekleyen bir sürpriz hayatındaki tüm aksaklıkları çözecek, onu bambaşka biri haline getirecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0107822/

26. Kızarmış Yeşil Domatesler / Fried Green Tomatoes (1991) | IMDb: 7.6

26. Kızarmış Yeşil Domatesler / Fried Green Tomatoes (1991) | IMDb: 7.6

Mütevazı konusuna rağmen 'Kızarmış Yeşil Domatesler' 1991 yılının bir hayli ses getiren prodüksiyonlarından olmuştur. Halbuki basit ama etkileyici konusuyla, bir yaşlılar evinde dostlukları filizlenen iki kadını temel alır. Huzurevinde son derece sevimli, çıtı pıtı bir hanımla tanışan Evelyn, onun ilginç hikayelerini dinlemeye ve zaman içinde yepyeni bakış açıları kazanmaya başlar. Ninny Threadgood adındaki bu kadın, ona 1920'lerde yaşamış iki genç kadının benzersiz dosluklarını anlatmaktadır. Whistle Stop'da yaşayan Idgie ve Ruth birbirinden farklı karakterlerde olsalar da çok iyi anlaşan iki arkadaştır.

http://www.imdb.com/title/tt0101921/

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Saatler / The Hours (2002) | IMDb: 7.6

25. Saatler / The Hours (2002) | IMDb: 7.6

Yıl 1923...Başarılı yazar Virginia Woolf, Londra'nın dışındaki gözlerden uzak evinde Mrs. Dalloway isimli kitabını yazmaya başlar. Sağlık problemleriyle boğuşan Woolf, ağır bir depresyonun pençesindedir...

Yıl 1951... Tutkuyla Mrs. Dalloway'i okuyan ev kadını Laura Brown sahip olduğu hayattan kaçmanın tek yolunu böyle bulur. 

Yıl 2001... AIDS'e yakalanan eski kocasının onuruna bir parti düzenleyen Clarissa Vaughan ve eski kocası arasında Mrs. Dalloway üzerine kurulu özel bir bağ vardır. 

Farklı zaman dilimlerinde yaşayan üç farklı kadının bir gününü, Virginia Woolf'un kült romanı Mrs. Dalloway ekseninde anlatan film 9 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, bunlardan birini kazanmıştı.

http://www.imdb.com/title/tt0274558/

24. Dönüş / Volver (2006) | IMDb: 7.6

24. Dönüş / Volver (2006) | IMDb: 7.6

Hayatını en zor koşullarda bile kazanmak için elinde geleni hiç gocunmadan yapan Raimunda, ailesine bakabilmek için birden fazla işte çalışmaktadır. Ablası Sole, onun kadar savaşçı bir yapıya sahip değildir. Yine de kuaförlük yaparak para kazanır. Bu kendi hallerinde yaşayan insanlar bir gün halalarının vefat haberini alırlar. Halasının cenazesine ablası ile beraber gitmek isteyen Raimunda, gittiği yerde daha keskin bir acı ile karşı karşıya gelecektir. Öte yandan Sole da cenazede hayatının şokunu yaşayacaktır. Yıllar önce bir yangına kurban giden anneleri geri dönmüştür. Hem kızlarının hem de torununun ona ziyadesi ile ihtiyacı vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0441909/

23. Aşk ve Yaşam / Sense and Sensibility (1995) | IMDb: 7.7

23. Aşk ve Yaşam / Sense and Sensibility (1995) | IMDb: 7.7

Mr. Dashwood öldüğünde geride kalan eşi ve Elinor, Marianne ve Margaret isimli üç kızı, kendilerine kalan mirasla yıkıma uğrar. Mr. Dashwood, dönemin yasaları gereğince, tüm mirasını eski evliliğinden olan oğlu John'a bırakmak zorunda kalmıştır. John, açgözlü ve kibirli karısı Fanny'i de yanına alıp babasından miras kalan ve üvey ailesinin yaşadığı bu eve taşınır. Maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan genç kızlar ve annesi, zamanla sınıfsal farklılıkların da zorluklarıyla karşılaşırken iki kız kardeşin aşk hayatı işleri iyice zora sokar.

http://www.imdb.com/title/tt0114388/

22. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005) | IMDb: 7.7

22. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005) | IMDb: 7.7

Hikaye George dönemi İngilteresi’nde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kez ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da esas Bay Wickham’dan ziyadesi ile etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cesaret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0414387/

21. Titanik / Titanic (1997) | IMDb: 7.7

21. Titanik / Titanic (1997) | IMDb: 7.7

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0120338/

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Tiffany'de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961) | IMDb: 7.8

20. Tiffany'de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961) | IMDb: 7.8

New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği ehr erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu zamanla platonik bir aşka dönüşür. 

http://www.imdb.com/title/tt0054698/

19. Cesaretin var mı Aşka? / Jeux d'enfants (2003) | IMDb: 7.8

19. Cesaretin var mı Aşka? / Jeux d'enfants (2003) | IMDb: 7.8

Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.

http://www.imdb.com/title/tt0364517/

18. Kefaret / Atonement (2007) | IMDb: 7.8

18. Kefaret / Atonement (2007) | IMDb: 7.8

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, On üç yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

http://www.imdb.com/title/tt0783233/

17. Daima Lilya / Lilja 4-ever (2002) | IMDb: 7.9

17. Daima Lilya / Lilja 4-ever (2002) | IMDb: 7.9

16 yaşındaki Lilya, eski Sovyetler Birliği’nde varoşlarda yaşamaktadır. Annesi tarafından terkedilen genç kız, kendisine baskı uygulayan teyzesinin yanında kalmaktadır. Çıkış yolunu ise arkadaşlarıyla vakit geçirmekte bulur. Andrei'ye aşık olup onun peşinden İsveç’e gitmeye karar verir. Eski iğrenç yaşamından kurtulup cennet ülkede yeni bir sayfa açmayı planlamaktadır. Fakat, yaşam onu bir seks köleliğine doğru itecek ve hayatın her yerde aynı olduğunu kavramasını sağlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0300140/

16. Karmakarışık / Tangled (2010) | IMDb: 7.9

16. Karmakarışık / Tangled (2010) | IMDb: 7.9

Alternatif göndermelerle bezeli bu çizgi filmde, hanedanlığın en çok aranan –ve en etkileyici- eşkıyası Flynn Rider (seslendiren Zachary Levi) bilinmeyen bir zamanda, bilinmeyen bir krallıkta, bilinmeyen bir mekanda ancak gizemli bir kulede saklanırken, o kulede yaşayan güzel ve cesur, 20 metre uzunluğunda altın sarısı saçları olan Rapunzel (seslendiren Mandy Moore) tarafından esir alınır.

http://www.imdb.com/title/tt0398286/

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Üç Renk üçlemesi (1993) (1994) (1994) | IMDb: 8.0 - 7.7 - 8.1

15. Üç Renk üçlemesi (1993) (1994) (1994) | IMDb: 8.0 - 7.7 - 8.1

Bir müzisyen olan kocasını ve çocuğunu kaybeden bir kadının bu gerçekle ne şekilde baş ettiğini inceler. Julie, bir kazada kocasını da kızını da ölüme teslim eder. Julie’nin iki seçeneği kalır geriye. Ya geçmişin gölgeleri ile yaşamak ya da geleceği şekillendirmek üzere şimdide yeni bir hayat kurmak. O yaşama tutunmayı ve yeni hayatı yaratmayı seçer. Ancak özgürlük kolay elde edilen bir kavram değildir. Yolu hiç şüphesiz zorlu ve çetin olacaktır. Çok şeyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0108394/

14. Neşeli Günler / The Sound of Music (1965) | IMDb: 8.0

14. Neşeli Günler / The Sound of Music (1965) | IMDb: 8.0

Maria öylesine hayat dolu ve çoşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0059742/

13. Roma Tatili / Roman Holiday (1953) | IMDb: 8.0

13. Roma Tatili / Roman Holiday (1953) | IMDb: 8.0

Bir ülkenin güzeller güzeli prensesi Ann, bir Avrupa seyahatine çıkar. Roma'ya vardığında ise sahip olduğu hayattan iyice sıkıldığını fark eder. Doktor tarafından verilen bir sakinleştiriciyle durumu atlatmaya çalışır. İlacı aldıktan sonra şehre iner ve sokaktaki hayatı keşfetmeye başlar. Tam da bu anda etkisini gösteren ilacın belirtileri yüzünden bir bankta sızan prenses, Joe Bradley tarafından bulunur. Onu evine götüren Joe, onun bir prenses olduğundan habersizdir.

http://www.imdb.com/title/tt0046250/

12. Dogville (2003) | IMDb: 8.0

12. Dogville (2003) | IMDb: 8.0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0276919/

11. Persepolis (2007) | IMDb: 8.0

11. Persepolis (2007) | IMDb: 8.0

Filmde Marjane'nın gözünden büyüme çağının kendine has sorunlarını Şah döneminin son günleri, İslam Devrimi, Irak-İran Savaşı gibi önemli bir tarihsel süreçle harika bir şekilde işlenerek, İran'daki o dönemin bireylerde yarattığı sorunları gösteriyor. Bu karanlık süreci, Marjane’nin gözünden kimi zaman esprili bir dille de anlatan trajikomik ve politik bir film tanımlaması tam oturacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0808417/

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Büyük Balık / Big Fish (2003) | IMDb: 8.0

10. Büyük Balık / Big Fish (2003) | IMDb: 8.0

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0319061/

9. Not Defteri / The Notebook (2004) | IMDb: 8.0

9. Not Defteri / The Notebook (2004) | IMDb: 8.0

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir. 

http://www.imdb.com/title/tt0332280/

8. Aşk Zamanı / Fa yeung nin wa (2000) | IMDb: 8.1

8. Aşk Zamanı / Fa yeung nin wa (2000) | IMDb: 8.1

Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

http://www.imdb.com/title/tt0118694/

7. Gün Doğmadan / Before Sunrise (1995) | IMDb: 8.1

7. Gün Doğmadan / Before Sunrise (1995) | IMDb: 8.1

Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıradışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır. 

http://www.imdb.com/title/tt0112471/

6. Persona (1966) | IMDb: 8.2

6. Persona (1966) | IMDb: 8.2

Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu, güzeller güzeli Elisabeth Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Son çare olarak bir kliniğe yatırılan kadın burada da dilsizliğine devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan kadın, doktorun tavsiyesiyle gözden uzak bir yazlığa gönderilir. Bu esnada yanında gönderilen kişi genç hemşire Alma'dır. Yazlıkta da Vogler'in ağzını bıçak açmaz. Vogler sustukça Alma konuşur. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturur.

http://www.imdb.com/title/tt0060827/

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hırçın Sevgilim / My Sassy Girl (2001) | IMDb: 8.2

5. Hırçın Sevgilim / My Sassy Girl (2001) | IMDb: 8.2

Kolej öğrencisi Kyun-woo(Tae-hyun Cha) bir akşam eve dönüşünde metroda çok güzel ama bir o kadar da sarhoş bir kıza(Ji-hyun Jun) rastlar. Kız metro hattının kenarında ayakta zor durmaktadır ve Kyun-woo onu trenin önüne düşmekten kurtarır. Yolcuların suçlayıcı bakışları üzerine Kyun-woo kızın sorumluluğunu almak ve onu bir motele kadar taşımak zorunda kalır.

http://www.imdb.com/title/tt0293715/

4. Black (2005) | IMDb: 8.3

4. Black (2005) | IMDb: 8.3

Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0375611/

3. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) | IMDb: 8.4

3. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) | IMDb: 8.4

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.

Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

2. Amelie / Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) | IMDb: 8.5

2. Amelie / Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) | IMDb: 8.5

Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

http://www.imdb.com/title/tt0211915/

1. Selvi Boylum Al Yazmalım (1978) | IMDb: 8.7

1. Selvi Boylum Al Yazmalım (1978) | IMDb: 8.7

Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas Asya'yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu 'Arkadaş' olan İlyas'ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder.

http://www.imdb.com/title/tt0263975/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
867
295
91
61
33
30
29