Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi İyi Hissettirecek Yöntemler

Kendinizi İyi Hissettirecek Yöntemler

Kendinizi İyi Hissettirecek Yöntemler

Yoğun iş hayatı veya stresli bir yaşantı hepimizin başına bela olan bir durum. İster ev hanımı olalım ister çalışan bir bayan hiç fark etmez. Stres ve gerginlik yakamızı bırakmayan olumsuz faktörlerin başında. Sadece iş hayatımız da değil, özel hayatımızda bile bu gerginlikler peşimizi bırakmıyor. Kötü hissetmemize neden olan sadece stres de değil, şuan içinde bulunduğumuz kötü havalar bile buna bir etken. Peki nasıl tekrardan motive olacağız? Bunun için bugün sizlere birkaç öneri sunacağız hanımlar. Dikkatle okumanızda yarar var!

• İlk olarak havaları ele alalım. Bu kötü şartlarda lütfen kendinize dikkat edin. Eğer gribin belirtileri olan hapşurma veya burun akıntısı baş göstermişse hemen kendinize ılık bir duş çekin. Eğer duşa alamayacağınız bir ortamda veya iş yerinizdeyseniz, zencefil çayı veya çorba bu durumu hafifletmek için birebir.

• Yoğun okul, iş veya ev yaşantısında bazen kendimizi bir telefonun biten şarjı gibi hissedebiliriz. Hatta gün sonu kendimizi yatağa atmak için fırsat kollarız. Böyle durumlarda size önerimiz normal yatma rutininden bir saat önce uyuyarak daha fazla şarj olmanız olacak. Böylelikle güne ertesi günden daha fazla zinde başlayacağız. Uykumuzu tamamiyle alan vücudumuza bir de elma veya limon suyu takviyesi yaptık mı, oldu bu iş!

• Bahsettiğimiz stres veya özel yaşantızdaki sorunlar sizi çaresizliğe sokmaya başlamışsa unutmayın ki depresyona girmek üzeresiniz. Böyle durumlarda mutlaka sevdiğiniz şeyleri yapın. Eğer böyle bir depresyon haline girerseniz durumun daha kötü hale geleceğinin farkına varın. Unutmayın çözüm her zaman sizin elinizde.

• Diğer bir motivasyon yöntemi de insanlık varolduğundan beri etrafımızı saran müzik olacak. Müzik hem sizi canlı tutacak hem de yenilenmiş hissedeceksiniz ;ancak seçtiğiniz müzik tarzı çok önemli! Duygusal müziklerden uzak duruyoruz, neşeli ve hareketli parçaları tercih ediyoruz.

• İşleriniz mi yetişmiyor? Yapmanız gereken şeyler birikti mi? Sakinleşin! Panik haliyle kimse verimli olamaz. Bunun için biraz rahat nefes alarak kendinize mola verin. Daha sonrasında planlama yaparak işleriniz ne kadar kolay çözüldüğüne şahit olun.

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/05/k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın