Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Sokak’ta Hayat Var!

Kadıköy Sokak’ta Hayat Var!

İlke Soy
16.07.2014 - 02:23 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 12:35

Kadıköy Sokak Iletişim:

Website:  Kadıköy Sokak

Instagram:  @kadikoysokak

Facebook:  /sokakkadikoy

Kadıköy’ün insanı içine çeken sıcacık ortamını, yaşanmışlık dolu anıların canlandığı evlerini, bulutsuz, bavulsuz hatta umutsuzken çıkabileceğiniz bir yolculuğa benzetebileceğimiz sokaklarını bilirsiniz.

Bazı yazarların ‘’Kadınları ve hayatı öğrendiğimiz Kadıköy Sokakları’’ diye imgelediği ve temelinde çok yönlü, bütünleştirici bir yapıya sahip olması nedeniyle oldukça dikkat çeken Kadıköy, bugünlerde farklı bir yaşanmışlık senfonisine tanık oluyor. Genel olarak eğlenmek için kendilerini açık alanlara atmış yalnız insanlardan ya da çoğunluk gruplarının üzerinden ilerleyen bu senfoni içerdiği ‘’ Siz de tanıdık yüzlere rastlayabilirsiniz!’’ sloganıyla farklı bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Hayatın sizi çok sıradanlaştırdığını ve umutsuzlaştırdığını düşündüğünüz bir zaman diliminde, belki de yarın hatırlayamayacağınız bir tebessümünüze ortak olan bir grup insanın faaliyeti olarak tanımlanabilecek bu organizasyon, yaşamdan kolay kolay silinemeyecek anılar yaratabilmeyi umuyor. Aslında hobi olarak başlayan, kısa bir zamanda zarfında da Kadıköy Sokakları’nda bulunan birçok kişinin dikkatini çeken ve adeta bir fotoğraf sergisinden farksız olan bu faaliyetlerin arkasında oldukça genç ve güzel bir ‘’Kadıköy Sokak’’ ekibi yer alıyor.

Ekibin ‘’Bu kadar samimi, kalabalık ve popüler bir ortamda insanlar kaynaşıp eğleniyor ve daha sonra kalkıp evlerine dağılıyorlar. Tamam, herkesin akıllı telefonları var. Kendi fotoğraflarını yayınlayabiliyorlar. Ama neden tek bir alanda tüm bu insanları görmeyelim ki? Bu yüzden ‘’Kadıköy Sokak’’ adı altında insanların fotoğraflarını çekip sosyal medyaya yüklemeye başladık. Bu fotoğraflarını çektiğimiz insanlarla hem tanışıp, sohbet etme fırsatı bulduk. Sosyal medyadan geri dönüş yaparak fotoğraflarını takip etmiş oldular ve diğer kişilere de bakarak onları da tanıyabilme fırsatı buldular. İnsanlar bunu sevdi. Çekim yapmadığımız günler bugün neden çekim olmadı diye geri dönenlerin olması bizi mutlu etti. Yaklaşık 4 haftalık bir dilimde iyi tepkiler aldık ve sloganımız olan “Siz de tanıdık yüzlere rastlayabilirsiniz!” bir an da ortaya çıkmış oldu’’ şeklinde tanımladığı ve başlangıcı 22 Mayıs’ı bulan bu etkinlik güzel şeyler ortaya çıktıkça, sokaklar büyüdükçe yeni fikirlere yelken açmayı hedefliyor. Mekânlarda da çekim yapmaya başlamak isteyen ekip yakın zamanda Kadıköy’de oldukça bütünleştirici bir etki yaratmayı amaç ediniyor.

Bu kadar samimi bir ortamı, bir fotoğraf karesine dönüştürmek elbette ki zor bir iş değil, ama o an insanların hissettiklerini yansıtmak zor. Eğer etkili bir şekilde kullanılırsa bir fotoğraf gerçekten çok şey anlatabilir. Aşağıda yer alan bazı örnekler kimi zaman iyi bir dostluğu kimi zamansa aşkı anlatırken, sokaklar içinde aslında hiç de yalnız olmadığımızı vurguluyor.

Cuma ve Cumartesi günleri yapılan çekimlere bazen siz de denk gelebilir ya da sosyal medya aracılığıyla fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

  • Anıl Basılı yazısıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Sokak' tan akşamdan kalan bazı fotoğraflar

Kadıköy Sokak' tan akşamdan kalan bazı fotoğraflar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
2
2
0
0
0