Görüş Bildir
Haberler
Deniz Yıldızı Kafeteryası TÜRGEV'e mi Devredildi?

Deniz Yıldızı Kafeteryası TÜRGEV'e mi Devredildi?

adem kara
10.09.2014 - 12:15

İTÜ DEFAV Vakfı tarafından işletilen, geliriyle onlarca öğrenciye burs ve mali destek sağlanan Deniz Yıldızı Kafeterya’nın TÜRGEV’e devredildiği öne sürülüyor.

Kadıköy’de Beşiktaş vapur iskelesinin üstünde yer alan ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) tarafından işletilen Deniz Yıldızı kafeteryası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalarca boşaltıldı.

Aydınlık gazetesinden Derya Derviş'in haberine göre; mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nin üst katında bulunan ve İTÜ DEFAV’ın işlettiği Deniz Yıldızı kafeteryası cuma günü öğlenden sonra Kadıköy Beşiktaş İskelesi’ne polis eşliğinde gelen zabıtalar, işletmede bulunan masa, sandalye, ve içeride bulunan diğer eşyaları dışarıya çıkarttı.

Habere göre İBB kaynakları da kafeteryanın TÜRGEV’e devredildiğini doğruladı.

KAFENİN GELİRİYLE BURS SAĞLANIYORDU

İTÜ DEFAV Başkan Yardımcısı emekli Kaptan Cengiz Karabüber “Uzun süreden beri burayı işletiyoruz. Buradan alınan gelir ile yardım faaliyetlerinde bulunuyorduk. Şimdi bu olay yardımlarımıza sekte vurdu. Vakıf üyelerinden aldığımız aidatla yardımlarımızı devam ettirme şansımız yok. İlgililerin, kararlarını bir daha gözden geçirmelerini ve aklı selim bir karar vererek tekrar işletme hakkını bize vermelerini istiyoruz. Bunu yardım ettiğimiz kişiler adına istiyoruz” dedi.

1995 YILINDAN BUGÜNE…

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı; okulun yardıma muhtaç öğrencileri, eş ve çocuklarına destek olunması amacıyla 1995 yılında kuruldu. 19 yılda 2 bin 264 sosyal yardım, 2 bin 531 akademik burs ve 3 bin 188 öğrenciye destek bursu ile toplamda 7 bin 983 kalemde yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Vakıf, faal olarak 103 kişiye mali destek sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: Aydınlık ve Kadiköy Life

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0