Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'de Bir Kadına Sert Müdahale Ederek Gözaltına Alan Polisler Görevlerine İade Edildi

etiket Kadıköy'de Bir Kadına Sert Müdahale Ederek Gözaltına Alan Polisler Görevlerine İade Edildi

İstanbul Kadıköy'de maskesini usulüne uygun takmadığı gerekçesiyle ceza yazdıkları kadını zor kullanarak gözaltına alan ve görevden uzaklaştırılan polisler görevlerine iade edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Kadıköy ilçemizde 19 Ağustos'ta R.B isimli kadının gözaltına alınması sırasında yaşanan olay nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan polis memurları, görevlendirilen muhakkik görüşü doğrultusunda göreve iade edilmiştir.' ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

İstanbul'da Kadıköy'de polisler Rana B. isimli kadına maskesini takmadığı gerekçesiyle para cezası yazmak istedi. Cezaya tepki gösterip uzaklaşmak isteyen genç kadın polislerce sert şekilde müdahale edilerek gözaltına alındı. 

Rana B. “Görevi yatırmamak için direnme” ve “Görevli memura hakaret” suçlamalarından müşteki-şüpheli sıfatıyla emniyette ifade verdi. İfadesinde arkadaşı Zeynep K. ile Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde yürüdüğünü söyleyen Rana B., o esnada sigara içtiği için maskesinin çenesinde olduğunu söyledi.

Polis memurlarının kendisini 'Sen gel bakalım buraya' şeklinde çağırdığını belirten Rana B., yanında kimliğinin olmadığını bu sebeple İstanbul kartını polislere gösterdiğini ifade etti. Polislerin kendisine '900 TL ceza yedin, ödersin' dediğini kaydeden Rana B. arkadaşıyla birlikte polislerin yanından uzaklaştığını, sonrasında polislerin kendisini tekrar yanına çağırdığını, o sırada çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını öne sürerek cezaya itiraz ettiğini söyledi.Polislerin kendisini polis merkezine götürmek istediğini aktaran Rana B. merkeze gitmek istemediğini, arkasını dönerek yürüdüğünü belirtti.

Polisin peşinden gelerek kolunu tuttuğunu ve kolunu ters kelepçe yaparak çelme taktığını ve yere düştüğünü anlatan Rana B. polis memurunun ‘o kadar insana rağmen kendisini yerde sürüklemeye devam ettiğini’ ifade etti. Polis memurlarından da şikayetçi olan Rana B. ve Zeynep K. savcının talimatıyla emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve polislerin görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirmişti.

Polislerin genç kadını zorla gözaltına aldığı o anlar 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
734
201
169
83
32
22
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çok sevindirici bir gelişme, Polisimizin yanındayız.

Ercan

Sert müdahale mi? Adsdahsdgaıdjasdsa Sana küfür edip orta parmak gösteren göz altına alırken tekmeler savuran bir insanı künde atarak derdest ediyorsun ve b... Devamını Gör

Kata kulli

Sen maske soran devlet memuruna orta parmak göster küfür et sonrada mağdur ayağına yat, yok öyle yağma.