Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Belediye Başkanı İsyan Etti: 'Her Yeri İmara Açmak Zorunda mıyız?'

Kadıköy Belediye Başkanı İsyan Etti: 'Her Yeri İmara Açmak Zorunda mıyız?'

Ulaş
13.10.2014 - 18:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Bir takım bakanlıkların, kurumların İstanbul’da plan yapma yetkisinin kalkması gerektiği” yönündeki açıklamalarına benzer bir çıkış da, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’dan geldi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında Meclis üyelerine hitap eden Nuhoğlu, 4 yıldan bu yana yol alınamayan kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde özelleştirilmesi planlanan alanlar arasında saydığı Haydarpaşa Garı hakkında açıklama yaptı. Nuhoğlu, plan yapma yetkisinin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde olması gerektiğini savunarak, Kadıköy’ün de sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Aykurt Nuhoğlu, 4 yıldır arapsaçına dönen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde sürecin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Fikirtepe’de 100.000′e yakın insan yaşayacak. Şu anda 4 tane ruhsat geçti, bunun dışındakiler bekliyor. Şu anda İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında gidip geliyor. Bu sorun nereye kadar devam edecek? Bu sorunu yerinde çözmek varken, niye Ankara’ya gitti? Fikirtepe ile ilgili sürecin hızlandırılması gerekiyor. Bu konuda Meclis’in elinden geleni yaparak bir an önce oyuncu olması gerekiyor” dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi tarafından orijinal projeye uygun olmadığı gerekçesi ile restorasyon ruhsat başvurusu reddedilen Haydarpaşa Garı’yla ilgili olarak da konuştu. Haydarpaşa ve çevresinde bulunan 200 dönüme yakın arazinin imara açıldığını belirten Nuhoğlu, “İstanbul’da bin yıla yakındır kamu arazisi olarak kullanılan bir arazi bu. Üsküdar tarafı da dahil olmak üzere 200 dönüme yakın arazi, İstanbul’da kalan son arazidir” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in özelleştirilmesi planlanan alanlar arasında saydığı Haydarpaşa Garı’nın değerini vurgulayan Nuhoğlu, “Her yeri imara açmak zorunda mıyız? Burayı da milli park yapalım, halkın kullanacağı alana dönüştürelim. Her şeyden para kazanmak zorunda değiliz. Burası gelir getirecek bir yer olmak zorunda değil ki” diye konuştu. 

  • ZETE
Kaynak: http://zete.com/kadikoy-belediye-bask...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0