Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Anadolu Lisesi’nde Veliler ‘Proje Okul’ Nöbetine Başlıyor

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde Veliler ‘Proje Okul’ Nöbetine Başlıyor

Onedio Medya
17.10.2016 - 12:27 Son Güncelleme: 17.10.2016 - 18:15

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'proje okul' statüsüne alınıp 71 öğretmeni başka okullara tayin edilen Kadıköy Anadolu Lisesi’nin mezunları, veli ve öğrencilerinin tepkileri sürüyor. Bugün sosyal medya ve basına yansıyan bilgilere göre okul önünde sabah saatlerinde silahlı polisler ve TOMA beklemeye başladı. Okulda herhangi bir protesto ya da eylem yapılmadığını, amacın çocukları korkutmak olduğunu söyleyen veliler, okulda nöbet tutacaklarını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

 Fotoğraf: DHA

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, veliler endişeli ve bugün itibarıyla okul önünde nöbete başlayacak.

Bir veli şöyle diyor:

“Bugün ders saatinde öğrenciler bize ulaşarak okulun önünde polislerin uzun namlulu silahlarla beklediklerini söyledi. Toplumsal olaylara müdahale aracı da okulun önünde bekliyor. Okulda herhangi bir protesto ya da eylem yapılmadı. Buradaki amaç tamamıyla çocuklarımızı korkutmaktır. Biz de çocuklarımızı hem okul yönetiminden hem de polislerden korumak için nöbete başlıyoruz. Çocuklarımızı nitelikli eğitim alsınlar diye bu okula kayıtlarını yaptık. Şimdi polislerle öğrencileri korkutmaya çalışıyorlar. Okul yönetimi TOMA araçlarını çağırarak öğrencilere gözdağı veriyor. Bu öğrenciler daha çocuk üniversite öğrencisi bile değiller acil bir şekilde bu uygulamadan vazgeçilsin.”

Posta'nın aktardığı bilgiye göre öğrencilerin derste oldukları sabah saatlerinde gelen polisler daha sonra okuldan ayrılmış. 

Okulda herhangi bir protesto ya da eylem çağrısı yapılmadığı, polislerin öğrencilerin ders saatinde okulun önüne geldiği aktarılıyor.

Proje Okul uygulamasını protesto etmek isteyen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri geçen hafta okulda oturma eylemi başlatmıştı.

Proje Okul uygulamasını protesto etmek isteyen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri geçen hafta okulda oturma eylemi başlatmıştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'proje okul' yönetmeliğine tepki gösteren yaklaşık 300 öğrenci ve velisi, geçtiğimiz cuma günü Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplanmıştı.

Eylem öncesi polis ve TOMA

Eylem öncesi polis ve TOMA

Fotoğraf: gazeteyolculuk.com

Diken'den Burcu Karakaş'a konuşan Kadıköy Anadolu Lisesi velilerinden Hülya Ş., eyleme geldiklerinde TOMA’nın okul içinde olduğunu söyleyerek şöyle devam ediyor:

“Çocuklar korktu. Zaten son derece mutsuzlar ve psikolojileri bozuk. Bunların üzerine bir de korku salıyorlar” dedi.

'Yalnız olmadıkları bilinsin diye geldik'

'Yalnız olmadıkları bilinsin diye geldik'

Eyleme katılan velilerden Hülya Ş., okul müdürüyle iletişimde olduklarını, ancak bir sonuç alınamadığını belirterek şunları söylemişti. 

“Bakanlığın hayırlı bir karar vermesi için buradayız. Bakanlığa güveniyoruz. Bundan sonraki eylemlerimiz diğer okullarla beraber devam edecek. Müdürle görüştük, toplu dilekçe verdik. ‘Bakanlığın tasarrufu, bizim bu süreçte müdahalemiz olamaz’ dedi. Çocukların sorguya alındığı doğru. Bu şekilde disiplin soruşturması yapılamaz. Bunu müdüre de ilettik. Bugün de zaten çocuklarımızın arkasında olduğumuzu göstermek için buradaydık. Yalnız olmadıkları bilinsin diye geldik.”

Peki öğrenciler 'proje okul'a neden itiraz ediyor? Yetkililer ne diyor? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
39
22
19
9
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Armada Ozsoy

ulan liseye bile toma soktunuz ya daha ne diyim arkadaş.

the_war

Devletimiz hemen Polis ve TOMA göndermek yerine bu insanlar neden buna karşı çıkıyor, insanların hakkı mı yeniyor diye anlamaya ve dinlemeye çalışsa kötü mü ... Devamını Gör

M

''polislerle korkutmak, çocukları polisten korumak'' cümleleriyle açıklama yapan veli gerçek mi? hiç kaynak yok çünkü öyle biri yok. Bu açıklama çok net komü... Devamını Gör

Çükübik

KAÇ PARA MURAT KAÇ PARAAAA SÖYLE 2 KATINI VERİCEM SUS ARTIK AMK COCU