Görüş Bildir
Haberler
Kablosuz Şarjda Yeni Dönem Başlıyor

Kablosuz Şarjda Yeni Dönem Başlıyor

Pchocasi
30.05.2014 - 22:10 Son Güncelleme: 31.05.2014 - 15:06

Kablosuz Şarjda Yeni Dönem Başlıyor

Akıllı telefon ve tabletlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de pil ömrü. Kablosuz şarjların yeni dönem uygulamaları haberimizde.

Telefon ve tabletlerin günümüzde müthiş özelliklere sahip olması ve harika tasarımlar ile birlikte göz doldurması sadece insanları heveslendirme ve göz boyamaktan ibaret. Eğer o teknolojik ürünün pil ömrü 1 günden fazla gitmiyorsa sizin için hiçbir şey ifade etmemesi gerekli.

Teknolojik ürünler tasarlanırken harcadığı elektrik ve enerjinin pil ömrü ile eşdeğer olup, karşılayacak şekilde olması gerekmektedir. Günlük hayatta aklımızın hep bir köşelerinde cep telefonlarının kalan pil ömürleri bulunurken, hemen hemen her gittiğimiz mekanlarda ilk olarak priz arayışı içerisine girişiyoruz. Her ne kadar bazı cep telefonları modelleri destekliyor olsa da, kablosuz şarj özelliği henüz tüm telefonlara gelmiş değil. Bu tür duruma karşı teknoloji geliştirme uzmanları olan Broadcom, bu teknolojiyi genel olarak yaymak için yeni çıkartmış olduğu çipi tanıttı.

“KABLOSUZ ŞARJ İMKANI”

Akıllı telefonların onca avantajının yanında hepimizin ortak paranteze aldığı, beraberinde getirdiği en büyük sorun elbette pil ömrü. Gündelik hayatımızın hep bir noktasında, aklımızın bir köşesinde cep telefonunun kalan pil ömrü bulunuyor, hemen her gittiğimiz mekanda gözlerimiz bir priz arıyor. Her ne kadar bazı cep telefonu modelleri desteklese de, kablosuz şarj özelliği ne yazık ki tüm telefonlara henüz yayılmadı. Buna karşın mobil teknolojiler geliştiren Broadcom, bunu genele yaymak için yeni çipini tanıttı.

Yeni geliştirmiş oldukları BCM59350 isimli çip ile telefonlara kablosuz olarak şarj imkanı sağlanıyor. Ayrıca kablolu bağlantıya göre çok daha hızlı bir şekilde şarj işlemlerini gerçekleştiren bu çip, 5 W yerine 7.5 W güç uyguluyor. Broadcom tarafından üreticilere sunulacak bu teknolojide şuan için bir tarih verilmedi. Öte yandan çipi geliştiren şirket henüz hangi firmalara teklif götüreceğini belirlemedi. Fakat yakın zamanda bu teknoloji tüm cep telefonları, tabletler veya akıllı saatlerde görmeye başlayabiliriz.

Pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/kablosuz-sarj...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın