Görüş Bildir
Haberler
Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan'dan 'Büyükelçi' Açıklaması: 'Daha Dikkatli Olacaklarına İnanıyoruz'

Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan'dan 'Büyükelçi' Açıklaması: 'Daha Dikkatli Olacaklarına İnanıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. 10 ülkenin büyükelçilerinden yapılan Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı sonrası ABD dahil büyükelçiliklerden ''İç işlerine karışmayız'' mesajı geldi. Bu açıklamayı değerlendiren Erdoğan, ''Niyetimiz kriz çıkarmak değil. Ülkemize dönük bühtandan geri dönüldü. Büyükelçilerin beyanlarında artık daha dikkatli olacaklarına inanıyorum'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de saat 15.35'te toplandı.

Erdoğan, 3 saat 40 dakika süren toplantı sonrası açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
  • Hiç şüphesiz Türkiye'nin Afrika'ya bakışı Batı ülkelerinden çok farklıdır. Afrika'yı pazar değil ortak olarak gören bir yaklaşımla kıtanın tamamında güçlü dostluk kuruyoruz.

  • Türk iş insanlarının Afrika'daki yatırımlarının da sürekli büyüdüğüne şahit oluyoruz.

  • Kimse kusura bakmasın. Afrikalı dostlarımızla ortak bir gelecek inşa etmeyi, dolayısıyla sömürgecilere rahatsızlık vermeyi sürdüreceğiz.

Büyükelçiler açıklaması

Büyükelçiler açıklaması
  • Bazı elçilerin açıklaması herhangi bir kişi ve konuyu değil, doğrudan ülkemizin yargısını ve egemenlik haklarını hedef almıştır. Bu tavır tüm yargı mensuplarına yapılmış bir büyük hakarettir. 

  • Türkiye'nin nezaketini zaaf görerek eski alışkanlıklarına yönelenler, yaptıkları yanlışı kabul etmedikleri sürece hak ettikleri cevabı alacaklardır.

  • Bağımsız ve tarafsız yargımızla, yargı mensuplarımıza yönelik bu saygısızlığa gereken cevabı vermek devletin başı olarak herkesten önce bizim görevimizdir.

  • Ülkem ve milletim adına ortaya koyduğumuz tavır bu sorumlu duruşun tezahürüdür. Niyetimiz asla kriz çıkarmak değil. Yapılan yeni bir açıklamayla ülkemize yönelik bühtandan geri dönülmüştür. Artık daha dikkatli olacaklardır.

  • Kendi yasama ve yürütme organlarımızın bile anayasa gereği işine karışamadığı yargımızı, bir grup büyükelçinin sigaya çekmesine tahammül edemeyiz.

  • Ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin hassasiyetlerine saygı duymayan hiç kimse, sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamaz.

Ana muhalefete yüklendi

Ana muhalefete yüklendi

Ülkemizi siyasi kaos, ekonomik yıkım, sosyal çatışma iklimine döndürmek isteyenler var. Kim bunlar CHP.

Ya bu ülkenin bağımsızlığını, vakarını, büyüklüğünü kabul edeceksiniz ya da içinde çırpındığınız kibir ve nefret çukurunda debelenmeye devam edeceksiniz.

Koronayla mücadele

Koronayla mücadele
  • Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerlerine daha fazla yük binmemesi için gereken tedbirleri almakta kararlıyız.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
33
26
9
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Yargının bağımsız ve tarafsız olduğu mitini sürekli vurgulayınca otokrasi perdeleniyor mu?

V for Valkyr

Erdoğan yine "R" çekmiş.

Hazreti Deist

En iyisi Katar,Afganistan,Libya gibi ülkelerle dost olmak.Onların kendi ülkelerinde de demokrasi,adalet,insan hakları,hak-kukuk olmadığı için o konularda hiç... Devamını Gör