Görüş Bildir
Haberler
Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Konuştu: '31 Aralık'tan 4 Ocak'a Kadar Sokağa Çıkma Kısıtlaması'

etiket Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Konuştu: '31 Aralık'tan 4 Ocak'a Kadar Sokağa Çıkma Kısıtlaması'

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 15.25'te başlayan toplantı sona erdi. Toplantının ana gündem maddesini son dönemde olduğu gibi koronavirüsle mücadele çalışmaları oluşturdu. 

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, alınan tedbirleri açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 14 günlük tabloyla ilgili kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarına etkisi, büyükşehirlerdeki son durum ve yerli aşı çalışmaları da kabinede tüm ayrıntılarıyla değerlendirildi.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı

Erdoğan yaptığı açıklamada yılbaşında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını şöyle aktardı:

'Yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmalarıda yakından takip ediyoruz. İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza ulaşarak çok daha yaygın bir aşılama dönemine geçeceğiz. Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21'den 4 Ocak saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
  • Yüzde %18'den %8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını da 1 Haziran'a kadar %8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.

  • Salgının etkisinin en az da indirilmesi için yıl ortasında başlattığımız konaklamadan yeme içme yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar bir çok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde de yeni 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik.

  • Esnafımıza kira desteği ile gelir kaybı desteği için hazırlıklara başladık. Ülkemizde basit usule tabi 806.871 vatandaşımız ile kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432.567 esnafımız bulunuyor.

  • Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime üç ay süreyle ayda 1000 TL destek ödemesi yapacağız.

  • Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
373
183
85
33
29
23
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enzo Scifo

Neden 4 gun yerine komple 14 gun yasak yapamiyorlar

demet s.

"...31 Aralık Perşembe saat 21'den 4 Ocak saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacaktır..." Cuma namazına istisna gelir diyenler?

Kafiye

Ulan yorumcular. Bir kere de bir şeyi beğenin be

Pasif Kullanıcı

Boş yapma lan hırbo! Git ötede ağla!