Görüş Bildir
Haberler
Kabataş Dosyasının İlk Savcısı Ne Dedi?

Kabataş Dosyasının İlk Savcısı Ne Dedi?

adem kara
15.02.2014 - 14:08 Son Güncelleme: 15.02.2014 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabataş Dosyasının İlk Savcısı Ne Dedi?

Bugün Akşam gazetesinin manşetten duyurduğu 'O görüntülerin devamı var' başlıklı haberde 'Kabataş' dosyasının eski savcısı Rasim Işıkaltın'ın açıklamaları yer aldı. Haberde Savcı Işıkaltın'ın 'O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir' ifadeleri yer alıyor. 

Diğer taraftan bugün akşam saatlerinde, Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten ilk savcı Rasim Işıkaltın'ın açıklamalarına yer veren bir başka haber yayınladı. 

SoL gazetesinin haberine göre Akşam’ın manşetinden haberdar olmayan Işıkaltın 'Haberde yer alan ifadeler bana ait değildir' açıklamasında bulundu ve 'Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor' şeklinde bir açıklaması olmadığını söyledi.

İşte bir savcı, iki haber, iki farklı açıklama...

'Asıl Görüntüler Sonra Çıkacak' | Akşam

GEZİ Parkı eylemleri sırasında İstanbul Kabataş'ta kucağında 6 aylık bebeği bulunan başörtülü Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcısının değiştiği ortaya çıktı. Dosyanın eski savcısı Rasim Işıkaltın, ortaya çıkan görüntülerle ilgili ilk kez konuştu.

OLAY SONRA BAŞLIYOR

Soruşturmanın eski savcısı Işıkaltın, Emniyet görevlileri ile birlikte olay yerine ait birçok mobese görüntüsü inceledi. Görüntüler doğrultusunda tespit edilen çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. Bu sırada önceki gün olaya ilişkin ilk kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülere göre Zehra Develioğlu 19.42 sıralarında bebek arabasıyla kameranın görüş açısına giriyor. Bir müddet sonra da eşinin gelmesiyle yolun karşısına geçerek uzaklaşıyor. Kayıtlarda Develioğlu'na müdahale görünmüyor.

YAKINDA DOSYAYA GİRECEK

Savcı Işıkaltın, 'O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir' dedi. Işıkaltın soruşturma kapsamında Emniyet’te kayıtların incelenmesinin sürdüğünü saldırı karelerinin dosyaya girmesinin beklendiğini söyledi. Işıkaltın'ın görevden alınmasının ardından dosya yeni Savcı Mehmet Akıllı’ya verildi.

ADLİ TIP RAPORU VAR

Bu arada Develioğlu’nun avukatı Abdurrahman Kayapınar görüntülerin olayın tamamını yansıtmadığını belirterek, 'Müvekkilimle çocuğunun Adli Tıp Kurumu’nun darp raporu bulunuyor' dedi. Kayapınar, “Olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildiği diğerlerininse olay yerini kaydetmediği tespit edildi. Yayımlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermiyor” dedi.

ACILARI ARTIYOR

Kayapınar şöyle devam etti: 'Müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia ediliyor. Müvekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösteriliyor. Müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Müvekkilimin yaşadığı acının artmasına neden olunuyor.

HİLAL YILDIRIM - İSTANBUL | Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/guncel/asil-g...

'O Görüntülerin Devamı Var Demedim' | SoL

Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin soruşturması yürüten ilk savcı Rasim Işıkaltın soL'a konuştu. Işıkaltın, 'Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor' şeklinde bir açıklaması olmadığını söyledi.

İstanbul Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk savcısı Rasim Işıkaltın, “Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor” dediğini yalanladı. Akşam gazetesinde bugün “O görüntülerin devamı var” manşetiyle çıkan haberde savcı Rasim Işıkaltın’ın “O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir” dediği iddia edildi. soL’un ulaştığı Işıkaltın, Akşam’ın manşetinden haberdar olmadığını ve herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

Işıkaltın, soL'a yaptığı açıklamada “Bu dosya hazırlık soruşturması. Kısıtlama kararı var. Bu bakımdan soruşturmanın akıbetine, içeriğine ilişkin bilgi vermem mümkün değildir. Haberde yer alan ifadeler bana ait değildir. Demeç vermedim. O görüntüler de çıkmış bir yerden bilemiyorum, biz de tahkikatta dinledik, ettik, görüntüleri izledik” dedi.

'Görüntüleri izledim demedim'

Zehra Develioğlu'nun savcılığa verdiği ifadesinin tutanağında 'Protestocu grupların gitmesinden tahminen 3-4 dakika kadar sonra eşim Kabataş İskelesi tarafından benim bulunduğum yere yürüyerek geldi' ifadesi yer alıyor. Yayınlanan görüntülerde herhangi bir saldırı görülmediğini ve görüntünün Develioğlu'nun yanına eşinin gelmesiyle sonlandığını belirttiğimiz Işıkaltın, başka bir görüntü izleyip izlemediğine ilişkin sorumuza “Ben görüntü izledim demedim, siz bana görüntü izlediğimi söylüyorsunuz” yanıtı vererek konuşmayı sonlandırdı.

Selin Asker - soL

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0