Görüş Bildir
Haberler
Japonya'ya Atom Bombası Hangi Tarihte Atıldı?

Japonya'ya Atom Bombası Hangi Tarihte Atıldı?

Elif Ateş
09.08.2021 - 09:13

Dünyanın en acımasız saldırılarından biri olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri tarafından Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının etkileri, bugün halen daha sürmektedir. Yüzbinlerce kişi hayatını kaybederken birçok insan da yaralanmış. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak büyük yaralar açan bu bomba Japonya'ya hangi tarihte atılmıştır? İşte detaylar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nükleer silah da denilen atom bombası, diğer patlayıcılardan farklı olarak zararı oldukça fazladır. Direk yok etme gücüne sahip olan bu bomba, canlı cansız ne varsa saniyeler içinde ortada kaldırır. Patlama sonucu yaydığı radyasyonla birlikte körlük, sağırlık, yeni doğan çocuklarda mutasyon, kanser gibi çeşitli hastalıklar yaratır. Japonya'da halen daha etkileri hissedilen atom bombası ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Japonya'ya Atom Bombası Hangi Tarihte Atıldı?

Japonya'ya Atom Bombası Hangi Tarihte Atıldı?

II. Dünya Savaşı devam ederken Japonya, Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyük Okyanusa kıyısı olan limanı olan Pearl Harbor'a saldırdı. Bu saldırı kimse tarafından beklenilmiyordu. Saldırıdan sonra Amerika Birleşik Devletleri savaşa girme kararı aldı. Mihver devletlerinden Japonya ve Almanya müttefikti. Almanya'nın elinde atom bombasına benzer bir silah olduğuna inanılıyordu. Amerika 1942 yılında Almanya'ya karşılık çok güçlü bir atom bombası yapımını başladı. 1945 yılında Amerika, Japonya'nın şehirlerine saldırmaya başladı. Amerika, Japonya'nın güneyindeki adası Okinawa'ya saldırdı ve burada iki devlet arasında çetin bir mücadele yaşandı. Bu savaşla birlikte 75 bin Japon ile 12 bin Amerikan askeri hayatını kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin ölmesi üzerine hırslanarak atom bombasını kullanmaya karar verdi. 8 Mayıs 1945'te Almanya'nın yenilmesi üzerine Amerika en güçlü silahı hazır hale getirdi. Atom bombası deneme amaçlı ilk olarak New Mexico çölüne atıldı. Japonya Almanya'nın çekilmesi ile Soyvet Rusya'dan yardım istedi. Amerika'nın atom bombasını yapmasının asıl sebebi ise Almanya'ya saldırmaktı. Ancak Almanya savaştan çekilince ve güçsüzleşince gerek kalmadı. Amerika ise Pearl Halbor saldırısının intikamı olarak Japonya'ya atmaya karar verdi. İngiltere, Amerika ve Çin Japonya'yı teslim olması için uyarılar yapıyordu. Aynı zamanda Amerika uçakları Japonya'ya uyarı broşürleri atmaya devam ediyordu. 

6 Ağustos 1945'e kadar Japonya'da uyarı sirenleri çalarken o gün çalmamıştı. Savaşın verdiği stres ve korkudan eve kapanan Japon halkı, 6 Ağustos 1945 yılında kendini patlamanın ortasında buldu. Amerika'nın Little Boy adını verdiği atom bombasından sonra 3 km uzaklıkta olan her canlı ölmüş, taş üzerinde taş kalmamıştı. Patlama sonrası 10 dakika içinde 300 bin derecelik alev rüzgarı esmeye başladı. Bu alev rüzgarı insanların yanmasına sebep oldu. Arkasından gelen yağmurla birlikte havadaki tüm nükleer serpintiler insanların üzerine yağmaya başladı.

Amerika, Japonya'nın teslim olmamasından dolayı saldırılara devam etmeye başladı. Hiroşima saldırısından sadece iki gün sonra 9 Ağustos 1945'de Japonya'nın Nagazaki şehrine, Fat Man adını verdikleri atom bombası atıldı. 39 bin insan hayatını kaybederken, birçok insan ise yaralandı. Atom bombası atıldıktan bir sene sonra ise hayatını kaybedenlerin sayısı 140 bin kişiye ulaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın