Görüş Bildir
Haberler
İztuzu Plajı Tahliye Edilemedi!

İztuzu Plajı Tahliye Edilemedi!

Nil Sarol
20.11.2014 - 20:23 Son Güncelleme: 21.11.2014 - 22:33

Ortaca'ya bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın işletme hakkının Ortaca Belediyesi'nden alınmasına yönelik Çarşamba günü Belediye'ye devre yönelik evrak gönderilmişti. Kararda Sarıgerme ve İztuzu plajının Perşembe günü tahliyesi için Belediyeye tebligat yapılmıştı. Ancak tahliye yapılamadı.

İztuzu plajı' Haziran ayının başında %70'i İngilizlere ait DALÇEV A.Ş.isimli bir şirkete devredilmiş, şirketin işletme hakkını elinde bulunduran Ortaca Belediyesi ise ihale uygun yapılmadığı için yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali için dava açmıştı. Görülen davada ilk aşamada verilen yürütmeyi durdurma kararı ileriki süreçte yine aynı mahkemece boşaltılınca, Ortaca Kaymakamlığı tarafından 19 Kasım tarihinde Ortaca Belediyesi'ne plajı boşaltmasına yönelik yazı gönderildi. Gönderilen yazı da, saat 15.00'de Sarıgerme, saat 16.00'da ise İztuzu plajlarının boşaltılması emrediliyordu. 

Ancak çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yazı da ise Sarıgerme ile ilgili herhangi bir kararın olmadığı öğrenildi. Bugün de Belediye yetkilileri ilk olarak Sarıgerme'ye gitti ancak herhangi bir yetkili devir için gelmedi.

Ardından İztuzu'na geçildi.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu üyeleri'nin de harekete geçmesi ile bir grup çevreci de plaja giderek eylem yaptı. 

Saat 16.00 sıralarında Çevre ve şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler, Jandarma ile birlikte robokop kıyafeti giymiş özel harekat timleri ile birlikte plaja gittiler. Yetkililer tekneden inmezken, jandarma ekipleri Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile plajda bulunan sağlık kabinin de görüştü ve plajın devrini istediler. Ardından Belediye'nin avukatı Berna Babaoğlu, tekneye çıkarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekiplerle görüştü. Yapılan görüşmede Belediye yetkilileri plajı boşaltmak için15 gün ek süre istedi, ancak 10 günlük ek süre alınabildi.

Bu kararla plajın tahliyesi şimdilik ertelenmiş oldu.

Bu arada plajda olası bir olay çıkmasına karşın 4 tekne dolusu robokop kıyafeti giymiş özel harekat timleri hazır bekletildi. Plajdaki eylemcilerden çok daha fazla olan özel harekatçılar, eylem çıkmaması ve eylemcilerin dağılması üzerine yeniden Dalyan'a döndüler.

BAŞKAN YOĞUN BAKIMDA

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yetkililer gelmeden çok önce plaja gitti. Plajda fenalaşan başkan, jandarma ile plajda bulunan sağlık kabininde görüştü. Bu sırada iyice kötüleşen Başkan Hasan Karaçelik, acil olarak Dalyan'a ardından da ambulansla Özel YÜcelen Hastanesi'ne kaldrıldı. Tansiyonu yükseldiği öğrenilen Başkan Karaçelik yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Kaynak: http://www.batihaber.org/haber/ortaca...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın