Görüş Bildir
Haberler
İztuzu Nöbeti Sürüyor

İztuzu Nöbeti Sürüyor

ATKN
04.01.2015 - 19:06 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Caretta carettaların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme hakkını alan DALÇEV’in, hukuki süreç sonlanmadan tesisi devralmaya kalkmasına karşı başlayan direniş 6’ıncı gününü geride bıraktı.

Seslerini duyuramamaktan şikayetçiler

Ancak bölge halkı sesini duyuramamaktan şikayetçi. Direniş devam etse de yerel basın dışında medyanın İztuzu’nda olanlara yer vermediğini belirten İztuzu Dayanışması, “İnsanların direnişte olduğumuzdan haberleri yok. Altı gündür İztuzu Plajı’na sahip çıkmak adına nöbet tutuyoruz fakat yerel haber gazeteleri ve duyarlı gazeteler dışında hiçbir tv haber yapmadı” diyerek destek beklediklerini duyurdu.

Yeni yıla nöbette girdiler

Yeni yıla nöbette girdiler

İztuzu Plajı’nın işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV’in yetkilileri, mahkemenin işletme protokolüne tedbir uygulama kararına rağmen, 28 Aralık gecesi tesisleri devralmaya ve iş makineleri sokmaya çalışmış, şirketin bu girişimi ancak jandarmalarca engellenebilmişti.

Jandarmaların plajı boşaltmasının ardından İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğündeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar DALÇEV’in tekrar İztuzu’ndaki tesislere girmemesi için yılbaşı gecesinden itibaren plajın girişinde nöbet tutmaya başlamıştı.

6’ıncı gününe ulaşan nöbette katılımcı sayısı da giderek artmaya başladı. Katılanlar tarafından oluşturulan, eyleme destek verenlerin isimlerinin yer aldıgı panoya yeni isimler eklendi. Katılımcı sayısı 886’ya ulaştı.

Motosikletlilerle ‘Hu Hu İztuzu’ da desteğe geldi

Motosikletlilerle ‘Hu Hu İztuzu’ da desteğe geldi

Direnişe katılanlardan Dalyan’da yaşayan Hollandalı aktivist Maria Joker, “Buraya destek için geldim. Yapılan bu işlem gerçekten çok kötü oldu. Anlamıyorum neden şirketin ismi DALÇEV. Çünkü bunlar çevre dostu değil. Biz buranın eski düzende işletilmesinden yanayız” derken, İngiliz Liz Lowles da “Yıllar önce de burada buna benzer bir eylem başlamıştı. Şimdi de bugün yapılan bu eyleme bizler destek veriyoruz” diye konuştu.

Direnişe yolu Dalyan’dan geçenler de destek oldu. Ege Yolcu Motor Grubu da direnişe 20 motosiklet tutkunu olarak katılmaya karar verdi. Grubun başkanı Nadir Şahin, “İztuzu halkındır halkın elinden kalmalıdır” dedi.

İstanbul’dan gelen performans sanatçıları tef ve bağlama çalarak söyledikleri ilahiler eşliğinde sema gösterisi yaptı. Çok beğenilen gösteri sonrasında izleyenler gruba bir isim konulmasını istedi. Grubun bundan böyle ‘Hu Hu İztuzu’ olarak anılmasına karar verildi.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0