Görüş Bildir
Haberler
İzmir Tatil Rehberi: İzmir'de Ne Yenir? İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

İzmir Tatil Rehberi: İzmir'de Ne Yenir? İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Elif Ateş
03.08.2021 - 12:37

İzmir, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer alan ve nüfus bakımından üçüncü kalabalık şehridir. Etrafı Manisa, Aydın, Balıkesir illeri çevrilmiştir. Muhteşem tabiatı ve masmavi Ege Denizi'nde bulunan adaları ile her zaman güzelliğini korumaya devam etmiştir. Symrana, İyon kültürünün tüm özelliklerini barındıran İzmir antik kentleri ile göz doldurmaktadır. Peki İzmir'in gezilemesi gereken yerleri nelerdir? İzmir'de ne yenir? İzmir'in merak edilen tüm yönlerini sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ege'nin gözdesi olarak bilinen İzmir kordon boyu, masmavi denizi ve  sıcakkanlı insanları ile yaz-kış misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Şirin tatil beldeleri, gece hayatı, fuarları ve tarihi eserleri ile her zaman popülerliğini korumayı başarmıştır. Peki İzmir'de görülmesi gereken yerler nerelerdir? Ne yenir? İşte merak edilen tüm detayları ile İzmir rehberi...

Ege'nin İncisi İzmir'de Ne Yenir?

Ege'nin İncisi İzmir'de Ne Yenir?

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İzmir, ortak kültür yaratmıştır. Bu kültür İzmir mutfağınıda yansımış sağlıklı yemekleri, zeytinyağlıları, tatlıları ve hamur işleri ile ünlenmiştir. İzmir' in sokak lezzetleri ise yenilmesi gereken yiyeceklerin başında gelmektedir.

  • Boyoz: İzmir' in yöresel yemeği olan boyoz, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Yanında yumurta ile tüketilen boyozu başka illerde bulmak pek de mümkün değildir. Mayasız hamurdan yapılan boyoz, güne güzel başlamak için ideal bir lezzettir.

  • Gevrek: İzmir dışındaki illerde simit olarak bilinir. İzmir 'de gevreği simitten ayıran en önemli özellik pişirme tekniğidir. Gevrek, normal simitten daha uzun süre fırında kalarak kıtırlaşır.

  • Kumru: Ülkenin her yerinde yenilebilme imkanı olsa da asıl yenilmesi gereken yer İzmir' dir. Özel susamlı kumru ekmeği ile yapılır.

  • Kabak Çiçeği Dolması: Ege ve Akdeniz yöresine ait olan kabak çiçeği dolması, diğer dolmalardan farklı olarak kabak çiçeğinden yapılır. Hafifliği ve lezzetiği ile İzmirlilerin ilgisini çekmektedir.

  • Şevketi Bostan: İzmir dışında başka bir yerde adını pek de duyurmayan bir başka lezzettir. İzmir' in yöresel bir otu olan bu yemek zeytinyağlı, etli her şekilde yapılabilmektedir.

  • Karışık Ot Kavurması: Sağlıklı otların birleştirilmesiyle oluşan bu yemek kavrularak yapılır. Hem lezzeti hemde hafifliği ile sofrada olmazsa olmazlardandır.

  • İzmir Köfte: Patates ile kıymanın bir araya gelmesiyle oluşan İzmir köfte, bildiğimiz köftelerden farklı şekilde yapılır.

  • İzmir Usülü Kokoreç: Bir diğer sokak lezzetlerinden olan kokoreç İzmir' de farklı şekilde hazırlanır. Sadece baharat koyularak ince ince kıyılmadan servis edilir.

  • Çöp Şiş: İzmir Selçuk ilçesine ait olan çöp şiş gelen turistlerin ilgisini oldukça çekmektedir.

  • Nohutlu Börek: Boyozdan sonra kahvaltı için vazgeçilmez bir alternatif olan nohutlu börek lezzeti ile fark yaratır.

İzmir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

İzmir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Masmavi denizi ile birleşmiş tarihi dokusu, neşeli sokakları ile gezilmesi gereken yerlerdendir.

  • Efes Antik Kenti: İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunan antik Yunan kenti, turistlerin ilgisini çekmektedir.

  • Çeşme: Mavi bayraklı plajları ile ünlü Çeşme, hareketli gece hayatı ile bilinmektedir. Aynı zamanda müzeleri, antik kentleri, mis gibi havası ile görülmesi gereken bir yerdir.

  • Foça: Muhteşem limanı, kumsalları, el değmemiş tabiatı ile Foça tatilcilerin tercih ettiği yerler arasındadır. Ayrıca dalış yapmak ve su sporları için uygun bir denize sahiptir.

  • Sığacık: Sakin, huzurlu yer arayanlar için ideal bir yerdir. Seferihisar'a bağlı bir mahalle olan Sığacık, İzmir ve çevresinden bolca insan almaktadır.

  • Dikili: Kaplıcaları, ılıcaları ve şelaleri ile diğer yerlerden ayrılan Dikili yaz-kış tatilcilerini ağırlamaktadır. Arkeolojik açısından ise önemli bir yerdir.

  • Karaburun: İzmir' in küçük bir ilçesi olan Karaburun, dalış eğitimleri ile isminden sıkça söz ettirmektedir. Masmavi suları ve bakirliği ile doğal güzelliğini korumayı başarmıştır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın