Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Ülkeye Güzel Ünlü Üretme Fabrikası Olduğunu Kanıtlayan 27 Kadın

etiket İzmir'in Ülkeye Güzel Ünlü Üretme Fabrikası Olduğunu Kanıtlayan 27 Kadın

Ezgi
13.08.2016 - 02:13

Bazıları abartıldıklarını düşünseler de İzmir kızlarının güzelliğinin dillere destan olduğunu büyük bir çoğunluk kabul ediyor. Ekranlardaki bu ünlülere de baktığımızda hak vermemek elde değil. Her biri adeta İzmirli kızların temsilcileri. Bizim İzmirli olduklarını bildiğimiz ünlü güzeller bu isimler, eminiz ki çok daha fazla isim vardır. ☺️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elçin Sangu

1. Elçin Sangu

Kiralık Aşk ile birlikte son 1 yıla damgasını vuran güzel oyuncu, İzmir kızlarının temsilcilerinden. Kordon'da yürüyüp imbatı teninde hissettiği yılların ardından oyunculuk için İstanbul'a gitmeye karar verince zamanla bu kadar sevilen bir isim haline geldi.

2. Selin Şekerci

2. Selin Şekerci

Karşıyaka'da doğup büyüyen Selin Şekerci, çocukluğundan itibaren oyunculuğun içinde. Bir İzmir dizisi Kaçak Gelinler ile çıkış yakaladıktan sonra şimdilerde bir diğer İzmir dizisi Rengarenk'in baş rolünde.

3. Şükran Ovalı

3. Şükran Ovalı

Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını Eşrefpaşa, Bahçelievler, Göztepe civarında geçiren Şükran Ovalı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk okudu. Bu yıl Paramparça dizisiyle ekranlardaydı.

4. Yıldız Çağrı Atiksoy

4. Yıldız Çağrı Atiksoy

Öyle Bir Geçer Zaman ki'de Berrin karakterini canlandırarak büyük beğeni toplayan oyuncu, İzmir Ege Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde devam etti.

5. Gönül Yazar

5. Gönül Yazar

1932'de İzmir'de dünyaya gelen Gönül Yazar, Ege Ses Kraliçesi Yarışması'nda 1. seçilerek sanat hayatına atıldı ve Türk sanat müziğinin unutulmaz isimleri arasındaki yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeynep Dörtkardeşler

6. Zeynep Dörtkardeşler

26 yaşındaki oyuncu, Arka Sokaklar'daki karakteri ile sevilmişti. Sunuculukla kariyerine devam eden Zeynep Dörtkardeşler, Alp Kırşan ile evliliğini devam ettiriyor.

7. Ece Uslu

7. Ece Uslu

Ece Uslu, İzmir'in kurtuluş günü de olan 9 Eylül'de doğdu. İzmir Devlet Tiyatrosu'ndaki deneyiminin ardından İstanbul'a yerleşerek burada kariyer basamaklarını tırmandı.

8. Deniz Baysal

8. Deniz Baysal

Deniz Baysal'ın yıldızı Kaçak Gelinler'deki Kainat rolüyle parladı. Karşıyaka'da tiyatroyla ilgilendikten sonra kendini dizilerde oyuncu olarak buldu ve hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi edindi.

9. Çağla Kubat

9. Çağla Kubat

2001 Miss Turkey'de 2. seçilen Çağla Kubat, dönem dönem oyunculuk yapsa da rüzgar sörfünden vazgeçemedi. Alaçatı'da bu tutkusunu sürdürmeye devam ediyor.

10. Gül Gölge

10. Gül Gölge

Ekranların unutulmaz sunucularından Gül Gölge de İzmirli. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı ve ardından İstanbul'a giderek Film ve Televizyon Programcılığı eğitimi aldı. Biz de ekrana yakışan bir ismi izlemiş olduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nehir Erdoğan

11. Nehir Erdoğan

İzmir sokaklarında boy atmış bir diğer güzelimiz ise Nehir Erdoğan. İstanbul yollarına düşünce dizilerin aranan isimlerinden biri olmayı başardı.

12. Gizem Koçak

12. Gizem Koçak

1995 doğumlu Gizem Koçak ise Miss Turkey 2014'te 4. seçilmişti. İzmir'in havası ve suyunun yaradığı bu güzel, fotomodellik yapıyor.

13. Ebru Akel

13. Ebru Akel

Ebru Akel, Alsancak doğumlu. Yıllardır sunuculuk ve oyunculukla ekrana yakışan yüzler arasındaki yerini aldı.

14. Amine Gülşe

14. Amine Gülşe

2014'te Türkiye güzeli seçilen Amine Gülşe, Kerküklü bir baba ile İzmirli bir annenin kızı. İsveç'te doğup büyüyen güzelimiz, Bergama'ya geldikten sonra güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş. Şimdilerde oyunculuk dersleri alıyor ve kariyerini bu alanda devam ettiriyor.

15. Selen Soyder

15. Selen Soyder

Miss Turkey 2007'de 1. seçilen Selen Soyder, Alsancak doğumlu. Yarışmanın ardından oyunculukla devam eden isimlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Şenay Gürler

16. Şenay Gürler

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nden mezun. 49 yaşındaki oyuncu, yıllardır güzelliğini korumayı başarıyor.

17. Yüksel Ak

17. Yüksel Ak

2000 yılında Miss Turkey'de 1. seçilmesinin ardından Miss World'de 3. seçilerek İzmir kızlarının güzelliğini Dünya'ya da göstermişti.

18. Begüm Kütük

18. Begüm Kütük

Konak ilçesinde doğan Begüm Kütük, Namık Kemal İlkokulu ve İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde okudu. Ardından Fransa'da eğitimine devam etti ve Türkiye'ye dönerek oyunculuk hayatına başladı.

19. Ezgi Asaroğlu

19. Ezgi Asaroğlu

Bir diğer İzmirli güzelimiz ise 29 yaşındaki Ezgi Asaroğlu. Leyla ile Mecnun'da önemli bir kitleye kendini sevdirerek Leyla'nın hakkını hem güzelliğiyle hem de oyunculuğuyla vermişti.

20. İdil Sivritepe

20. İdil Sivritepe

Çilek Kokusu dizisiyle tanınan, yıldızı yeni yeni parlayan oyunculardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Dilara Aksüyek

21. Dilara Aksüyek

Son dönemin dikkat çeken güzellerinden Dilara Aksüyek ise Karşıyakalı.

22. Damla Colbay

22. Damla Colbay

Şu sıralar İçerde dizisiyle adından söz ettiren güzel oyuncu Damla Colbay da İzmir'in havasını soluyarak büyüyen isimlerden.

23. Pınar Deniz

23. Pınar Deniz

1994 doğumlu bu İzmirli güzel ise, yıldızı parlayan bir isim. Şu sıralar Vatanım Sensin dizisinde rol alıyor.

24. Melisa Şenolsun

24. Melisa Şenolsun

1996 doğumlu Şenolsun, Tatlı Küçük Yalancılar ve Kiralık Aşk dizileriyle tanınıyor.  İzmir Gelişim Koleji Anadolu Lisesi mezunu ve Uğur Mumcu Bornova Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

25. Selcan Yavuz

25. Selcan Yavuz

Son olarak Murat Dalkılıç'ın Rivayet adlı klibinde oynayan genç oyuncu, son günlerde yıldızı yükselen isimler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Bengü

26. Bengü

İzmir'de doğdu, küçük yaşlarda müzikallerde başrol oynadıktan sonra kariyerineİstanbul'da devam etti ve Türk pop müziğinin önemli isimleri arasındaki yerini aldı.

27. Derya Uluğ

27. Derya Uluğ

İzmir'de doğup büyüdü. 8 yaşındayken ses yarışmasına katıldı. Daha sonra Muğla'da müzik öğretmenliği okudu. Ardından yüksek lisansını İstanbul'da yaptı ve şarkıcılıkta iyi bir çıkış yakalayarak şimdi en çok dinlenilen isimlerden biri olmayı başardı.

BONUS: Audrey Hepburn

BONUS: Audrey Hepburn

Fazlasıyla şaşırtıcı olacak belki ama Audrey Hepburn'ün de bir parçası İzmir'e ait. Aslen İngiliz-Hollandalı'dır. 1900'lerin başlarında ailesi İzmir-Cumaovası'nda çiftçilik yapmaktaydılar. Ülke şartları nedeniyle göç etmelerinin ardından Audrey Hepburn dünyaya gelmiştir. Aslen olmasa da anne tarafı İzmir'in havasını, suyunu tatmış bir aileydi. Geniş hikayesini şuradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1533
714
531
231
150
141
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?