Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Stadyum Sorunu

İzmir'in Stadyum Sorunu

Can Masperos
22.11.2016 - 01:56

İzmir'in yıllardır devam eden stadyum sorununu çözmek için girişimlere başlayan TOKİ, GSGİM, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Şehrin Spor Kulüpleri son donemde önemli girişimlerde bulunuyor.

Ekim ayında kente gelen İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen 6 spor kulübü yöneticisi, toplantıda şehrin stadyum sorunları ile ilgili Başbakana verdikleri rapordan sonra harekete geçtiler. Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Kasım ayı içerisinde Ankara'da İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İZVAK Başkanı Ali Erten ve Proje Mimarı Alper Aksoy ile  Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'le yaptığı görüşmeler sonucu Tarihi Alsancak Stadyumu'nun da yenileneceği müjdesini verdi. Bu gelişmeden sonra Altay 1914 Taraftarlar Derneği de taraftarın isteklerini yerine getirebilecek ve mevcut plana uygun bir stadyum projesi hazırladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden ALTAY Alsancak Stadyumu!

Geçtiğimiz hafta Altay 1914 Taraftarlar Derneğinde düzenlenen toplantıda Dernek üyesi Grafik Tasarımcı Emrah ALTAY tarafından hazırlanan Yeni Alsancak Stadyumu projesi taraftar ve kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu tarafından büyük beğeni gördü.

İzmir'e Premier Lig Stadyumu!

Yıkılan Alsancak Stadyumu'nun yerinde yenileneceği ve mevcut arazinin en faydalı şekilde değerlendirileceği projede taraftarlar, son dönemde yapılan stadyumların aksine gerçek bir futbol stadyumunun nasıl olabileceğini gösterdi. İngiltere Premier Lig stadyumlarına benzeyen projede, taraftarların maç günleri için talep ettiği tüm ayrıntılar eklenmiş ve stadyumların asıl sahibi olan taraftarlarların ihtiyaçları doğrultusunda; modern, şehir içerisinde, ulaşımı kolay bu proje ortaya çıkmıştır.

Türk Futbol Tarihi Müzesi.

Türkiye de futbolun başladığı yer olan İzmir ve futbol tarihimizin ilk resmi maçının oynandığı, 1910 yılından beri futbol oynanan Alsancak Stadyumu bu özelliği ile ülkemizde ki ender spor alanıdır.Kentin ve Türk futbolunun geçmişinin sergilendiği Türk Futbol Tarihi Müzesi'de yeni hazırlanacak projede yerini alacak. Kente gelen yerli ve yabancı turist için yeni bir etkinlik alanı olacaktır.

Yeşil Enerjili Stadyum.

Yeni Alsancak Stadyumu Projesi'nde yenilikçi enerji olan Güneş Enerjisi de unutulmadı.Yılın 300 günü güneşli olan İzmir de stadyumun enerji ihtiyacı da üzerinde bulunan güneş panellerinden karşılanacak.

Stadyum İhalesi Aralık 2016'da.

Aralık ayı içerinde ihale komisyonuna gönderilecek Alsancak Stadyumu yapım ihalesi, hızlı sonuçlanması durumunda, çalışmalara Mart ayı içerisinde başlanabilecek. TOKİ ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, stadyumunun bir an önce tamamlanıp Türk Futbolu ve Altay Spor Kulübüne kazandırılmasını istediklerini dile getirdiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın