Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Genç Kadınlara Saldıran Polise İstenen Ceza Belli Oldu: 3.5 Yıla Kadar Hapis İstemi

etiket İzmir'de Genç Kadınlara Saldıran Polise İstenen Ceza Belli Oldu: 3.5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Emre Ordu
20.09.2017 - 23:01 Son Güncelleme: 21.09.2017 - 08:27

Geçtiğimiz ay İzmir'de motorsikletli 2 kişi tarafından taciz edilen Derya Kılıç ve Seray Gürer, yardım istedikleri polis memuru tarafından darp edildi. İddianamesini tamamlayan savcılık, olayın ardından önce tutuklanan, sonra serbest bırakılan polis O.Y. hakkında, 'yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alsancak'ta 10 Ağustos'ta yaşanan olayda, arkadaşlarıyla buluşup oturduktan sonra evlerine gitmek için yürümeye başlayan 19 yaşındaki Derya Kılıç ile 22 yaşındaki Seray Gürer'e, yanlarına yaklaşan motosikletli 2 kişi elle tacizde bulundu. Duruma tepki gösteren kızlar, yolda karşılaştıkları resmi üniformalı polislerden yardım istedi. Ancak bu sırada iki arkadaş ummadıkları bir tepki aldı.

"Size bu kılıkla az bile yapmışlar"

"Size bu kılıkla az bile yapmışlar"

İddiaya göre polislerden biri, 'Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın' ifadesini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren Kılıç, bu kez polis memurunun saldırısına uğradı. Daha önce geçirdiği trafik kazasında ayağı kırılan Kılıç'ı yere yatıran polis, tekme atıp, vurmayı sürdürdü.

3. 5 yıla kadar hapis istemi

3. 5 yıla kadar hapis istemi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan saldırının ardından Kılıç ve Gürer, polisten de şikayetçi oldu. Olaydan sonra Ahlak Büro Amirliği ekipleri ve asayiş ekipleri, 120 işyerinden alınan 240 saatlik güvenlik kamerasını inceledi. Kimlikleri belirlenen motosiklet sürücüsü O.G. (24) ile arkasında oturan S.Ç. (24) yakalandı. İfadesi alınıp serbest bırakılan O.G., itiraz üzerine tutuklandı. Motosikletli saldırgan O.G.'den sonra kendisine şikayette bulunan Derya Kılıç'ı darp eden polis memuru O.Y., tutuklandıktan sonra itiraz üzerine serbest bırakıldı.

Savcılık, polis memuru O.Y. hakkında, 'yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 9 aydan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
817
293
50
35
32
32
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
konusantarihv2

elin dağlı çomarını alıp izmir gibi medeni bir şehrin ortasında asayişi sağlasın diye polis yaparsan olacağı bu demişti birisi ekşide...

gökhan gök

Valla doğru diyon, ben gemlikte oturuyorum, benim mardinli kürt arkadaşlarım vardı adamların kız görünce ağızı akıyordu.

alpagut-han

sahip olamamanın verdiği bir kin nefret bu...şerefsizler..bu kızlar yavşasa onlara her boku yerler bu kızlarla...ne allah gelir akıllarına ne kuran...

Deneri

Artık bir bok olamayan polis oluyor işte eskiden polislik çok saygın bir meslekti biri "ben polisim" dediği zaman insan o ortamda güvende hissederdin şimdi "... Devamını Gör

Zagros

Doğru, öğretmen olup atanamayınca polis olan bir çok kişi var. İsim vermeyeceğim fakat, 15 temmuz'da Şehit düşen PÖH'lerden iki hanımefendi vardı. Resim öğ... Devamını Gör