Görüş Bildir
Haberler
İzleyecek Bir Şey Bulamayanlar Buraya! IMDb Puanlarına Göre Amazon Prime’da Yer Alan Birbirinden İyi 35 Dizi

İzleyecek Bir Şey Bulamayanlar Buraya! IMDb Puanlarına Göre Amazon Prime’da Yer Alan Birbirinden İyi 35 Dizi

Almila
10.11.2020 - 16:52

İzleyecek bir şey bulamıyorsanız bu dizilere göz atmayı düşünebilirsiniz. 

Dizilerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/list/ls047618491...
İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Two and a Half Men

35. Two and a Half Men

IMDb: 7.0

Malibu sahilinin gözde bekarı, çapkın Charlie (Charlie Sheen) denize nazır yaşadığı dubleks evinde, bir reklam şirketi için bestelediği müziklerle geçimini sağlarken; bir yandan da, yalnız yaşadığı evinde her gece başka bir güzeli ağırlar. Fakat rüya gibi yaşamı, karısı tarafından terk edilen erkek kardeşi Alan (Jon Cryer) ve onun 10 yaşındaki oğlu Jake’in (Angus T. Jones) evine taşınmasıyla kabusa döner. Başta düzeninin bozulmasından şikayetçi olsa da kardeşi ve yeğeni ile yakaladığı aile havasını da içten içe sevmeye başlar.

34. The Girlfriend Experience

34. The Girlfriend Experience

IMDb: 7.1

Genç bir hukuk öğrencisi olan Christine'nin, sınıf arkadaşı vasıtasıyla değişen hayatını ve kimliğini sorgulamasını anlatan dizinin yapımcı koltuğunda Steven Sodenbergh oturuyor.

33. Electric Dreams

33. Electric Dreams

IMDb: 7.3

Ünlü bilim kurgu yazarı Philip K. Dick’in eserlerinden yola çıkmış olan Electric Dreams: The World of Philip K. Dick on bölüm sürüyor...

32. Young Sheldon

32. Young Sheldon

IMDb: 7.4

Young Sheldon ismiyle izleyici ile buluşan bu dizi; 'The Big Bang Theory' dizisinden tanıdığımız Sheldon’ın Teksas’ta geçen çocukluğunu anlatıyor.

31. Desperate Housewives

31. Desperate Housewives

IMDb: 7.5

Umutsuz ev kadınları yola 5 iyi arkadaş olarak başladılar; Susan, Lynette, Bree ve Gabrielle, Mary Alice’i kaybettikten sonra, her sezon değişen yeni ev hanımları komşular arasına katıldı. Aşklar, ihanetler, çocuklar, derken hayat bütün hızıyla akıp gidiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Constantine

30. Constantine

IMDb: 7.5

Korku çizgi romanı olan Hellblazer'dan uyarlanan bu dizide; dünyada insan görünümünde dolaşan melekleri ve iblisleri tanıma becerisine sahip, Londra’da yaşayan ve karanlık sanatlarda uzman olan John Constantine’in öyküsünü izliyoruz.

29. The Vampire Diaries

29. The Vampire Diaries

IMDb: 7.7

Bu kasabada her şey olabilir. Ölüp ölüp dirilebilir, bir vampir olabilir, bir cadının büyüsüne maruz kalabilir, hatta kurt adamlara kendinizi kaptırabilirsiniz. Çünkü burası Mystic Falls. Kısa bir süre önce ailesini kaybeden Elena ve kardeşi teyzeleri ile yaşamaya başlarlar. Ama işler sanıldığı kadar sakin ilerlemeyecektir. Stefan'ın kasabaya dönmesiyle başlayan olaylar zinciri, gün geçtikçe gizemin ve aksiyonun dozunu arttırarak devam eder.

28. 12 Monkeys

28. 12 Monkeys

IMDb: 7.7

Tüm insanlığı yok edecek kadar tehlikeli olan bir virüs nedeniyle, 2035’te dünya nüfusunun çok küçük bir kısmı hayatta kalabilmiştir. Salgının etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlamıştır. Virüsün yok olması için bir çözüm yolu arayan bilim adamları, zamanda geriye gidebilecekleri bir makine yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole seçilir. James kendisini yıllar öncesinde, bir akıl hastanesinde bulur. Ancak ne gelecekten geldiğine ne de bir salgının yaklaştığına kimse inanmayacaktır.

27. American Gods

27. American Gods

IMDb: 7.8

Neil Gaiman'ın aynı isimli romanından uyarlanan 'American Gods' Starz kanalının yaklaşan fantezi, drama dizilerinden biri olup genel özeti şöyledir; Shadow gizemli ve sırlarla dolu bir geçmişe sahiptir. Bir banka soygunundan dolayı 3 yıl hapis cezası çekip erken tahliye edilir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

26. Elementary

26. Elementary

IMDb: 7.9

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ve polisiye türündeki edebiyatın önemli karakterlerinden biri olan Sherlock Holmes, günümüz New York'unda yeniden hayat buluyor. Üstelik bu kez, Watson bir kadın!

Birçok kez televizyon, tiyatro ve sinemada canlandırılan Sherlock Holmes en son BBC One'ın dizisi Sherlock'ta Benedict Cumberbatch tarafından canlandırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Man in The High Castle

25. The Man in The High Castle

IMDb: 8

Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan The Man In The High Castle, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı’nı kazandıkları distopyasından yola çıkarak, bu durumda Kuzey Amerika’nın ne halde olacağını ekranlara yansıtıyor. Almanya ve Japonya’nın hükmettiği bu düzende insanlığın bir bölümü baskılara karşı direnmeye çalışırken, diğer bölümü bu işleyişi kabullenir.

24. Preacher

24. Preacher

IMDb: 8 

Preacher, modern çizgi romanlar arasında başyapıt olarak kabul ediliyor. Dizide; Genesis isimli Tanrı kadar güçlü bir varlıkla birleşen, Teksaslı Vaiz Jesse Custer’ın hikayesi anlatılıyor. Jesse, tüm cemaatinin ölümüne sebep olacak ve kilisesi de yerle bir oluyor...

23. Into the Badlands

23. Into the Badlands

IMDb: 8 

Derebeyler tarafından yönetilen bir ülkede, güçlü bir savaşçı ile genç bir adamın maceralı yolculuğunu anlatan Into the Badlands, dövüş sporlarından hoşlananların ilgisini çekecek türden. Dizinin başrollerinde Emily Beecham, Sarah Bolger, Orla Brady gibi isimler yer alıyor.

22. StartUp

22. StartUp

IMDb: 8

Umutsuz bir bankacı, Haitili-Amerikalı bir çete lideri ve Kübalı-Amerikalı bir hacker birlikte çalışmak zorunda kalır.

21. Inside Edge

21. Inside Edge

IMDb: 8 

Inside Edge isimli bu dizide Mumbai Mavericks isimli kriket takımının hikayesi anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Mentalist

20. The Mentalist

IMDb: 8.1

O, ne derseniz hafızasına atıyor ama gereksiz gördüğü bilgileri de anında siliveriyor. Zihnini boş yere meşgul edecek gevezeliklere onun kitabında yer yok. Patrick Jane, belki biraz kendini beğenmiş, ukala ama bu yönleri onun olağanüstü bir gözlem ve ikna yeteneğine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kritik davaların üzerinde çalışan Kalifornia Araştırma Bürosu ekibine yetenekleri ile destek veren Patrick Jane, ekip ile başta uyum sorunları yaşa da zaman içerisinde, davalar çözüldükçe aradaki buz dağları da eriyor...

19. Jack Ryan

19. Jack Ryan

IMDb: 8.1

Jack Ryan rolündeki John Krasinski, oldukça tehlikeli görevlerle uğraşan bir CIA analistidir ve bu görevlerinde keşfettiği yeni bilgiler onun daha da tehlikeli durumlarla uğraşmasını sağlayacaktır.

18. The Exorcist

18. The Exorcist

IMDb: 8.1

Birbirinden karakter olarak çok farklı olan iki rahibin bir aileye musallat olan şeytan vakasıyla uğraşmasıyla beraber ele geçirilen küçük bir çocuk ve ailesinin etrafında dönen olaylar anlatılır.

17. Mozart in the Jungle

17. Mozart in the Jungle

IMDb: 8.2

Blair Tindall'ın Mozart In The Jungle: Sex, Drugs and Classic Music isimli kitabından uyarlanan dizi, New York'ta yaşayan profesyonel bir obuacının yaşadığı çılgın hayatı ve müzik dünyasının perde arkasını anlatıyor.

16. Breathe

16. Breathe

IMDb: 8.3

Bu dizi sadece bir soru soruyor, sevdiklerinizi korumak için en fazla ne yapmayı göze alırsınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Supernatural

15. Supernatural

IMDb: 8.4

Supernatural, Dean ve Sam Winchester kardeşlerin, doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. 

Anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam normal bir hayat sürme isteği ile abisini ve babasını bırakıp üniversiteye gider. 

Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden aldığı babasının kayıp olduğu haberi ile eve döner ve macera yeniden başlar..

14. Mirzapur

14. Mirzapur

IMDb: 8.4

Bir düğünde ortaya çıkan şok edici kaza sonrası, kanunsuz bir şehir olan Mirzapur'da yaşayan iki ailenin hayatları oldukça farklı bir hal alır.

13. Fringe

13. Fringe

IMDb: 8.4

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. 

Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir.

12. Person of Interest

12. Person of Interest

IMDb: 8.4

Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

11. Suits

11. Suits

IMDb: 8.5

Hukuk fakültesinden atılan, çok zeki ve olağanüstü bir fotografik hafızaya sahip olan Mike Ross'un yolu, Harvard mezunu Harvey Specter ile kesişir. Specter New York'un bir numaralı avukatlarından biridir ve Mike'ın yeteneklerinden oldukça etkilenmiştir. Böylece ikili bir araya gelerek, Mike'ın da Harvard mezunu olduğu yalanını söyleyerek beraber çalışmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mr. Bean

10. Mr. Bean

IMDb: 8.5

Çocuksu bir karaktere sahip olan Mr. Bean'in günlük işlerini yaparken zorlanmasına komik hareketleri ile tanıklık ediyoruz...

9. Dexter

9. Dexter

IMDb: 8.6

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı. 

Hem işinin ehli bir seri katil hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor.

8. Parks and Recreation

8. Parks and Recreation

IMDb: 8.6

Leslie Knope, bir kamu dairesinde müdür yardımcısı olarak çalışan genç bir kadındır. Kasabadaki park ve bahçelerin düzenlenmesinden sorumlu olan Leslie, insanların sürekli düşüp yaralanmasına neden olan bir çukurun doldurup, o bölgeye park yapılmasını planlar. Aslında planladığı oldukça basit bir projedir ancak bürokratlar, hükümet görevlileri, semt sakinleri ve daha nice şey Leslie’nin işinin zorlaşmasına neden olur.

7. Mad Men

7. Mad Men

IMDb: 8.6

Amerika'nın ve reklamcılık dünyasının kalbi olan New York'ta, 1960’lı yıllarda geçen hikayede şatafatlı reklamcılık dünyasının parlak çocuklarının hikayeleri gözler önüne seriliyor... Değişen zamana uyum sağlamaya çalışan reklam gurusu Don Draper ve ekibi gerçek dünya ve yalanlar arasındaki ince çizgiyi görünmez kılmaya ve 60’lı yılların dekorunda insan doğasının inceliklerine inmeye devam ediyor.

6. This Is Us

6. This Is Us

IMDb: 8.7 

This Is Us dizisi, aynı gün doğan bir grup insanın hayat hikayelerini ekrana taşıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. House

5. House

IMDb: 8.7

O, biraz gıcık... Fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koyma ustası, hatta bir deha. O, Gregory House. Sağ bacağındaki aksaklık nedeniyle, koltuk değneği kullanması bile karizmasını zedelemiyor, bilakis puanını artırıyor. Çok zeki, çözemeyeceği hasta vakası hemen hemen yok gibi. Ama bir yandan hastaları iyi ederken, diğer yandan ekibinde beraber çalıştığı uzman doktorların psikolojilerini allak bullak etmekten de hiç çekinmiyor. Öyle ki onların özel hayatlarına karışacak kadar da küstah. Ama sayılı gönül ilişkisinde de çuvallamaktan öteye geçemiyor.

4. The Marvelous Mrs. Maisel

4. The Marvelous Mrs. Maisel

IMDb: 8.7

The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

3. Sacred Games

3. Sacred Games

IMDb: 8.7

Mumbai'nin kaos dolu sokaklarında geçen dizide Hindistan'ın ekonomik rönesansının ardında gizlenen örgütlü suç, yolsuzluk, siyaset ve casusluk içeren yozlaşmış yeraltı dünyası konu ediliyor

2. Seinfeld

2. Seinfeld

IMDb: 8.8

Bu dizide New Yorklu komedyen Jerry Seinfeld ve arkadaşlarının bitmek bilmeyen talihsiz olaylarını izliyoruz...

1. The Office

1. The Office

IMDb: 8.9

Burası Dunder Mifflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sheldon Cooper

Bir iki tanesi hariç hiçbiri Amazon Prime Video Türkiye kısmında yok. İçeriğe başlamadan belirtseydiniz keşke😀. Ya da siz de bilmiyorsunuz😀. Prime üyeliği ay... Devamını Gör

Furukan Abushiru

neden 8 lira olduğu anlaşılıyor ((:

Sena Atabey

İlk başta ohh ne güzel dizilermiş falan oldum. Prime da arattığımda çoğu çıkmadı. Dizibox da izlenecek dizi önerisi diye değiştirin bence içeriği.

Bukle Naz Acar

En azından siteye girip bi dizileri aratsaydınız var mıdır yok mudur diye.. O zaman herkese önereyim, Netflix'te New Girl var harika bi dizi gerçekten. Ah sö... Devamını Gör