Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlayamayacağınız Son Zamanların En İyi 25 Dizisi

İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlayamayacağınız Son Zamanların En İyi 25 Dizisi

Ayça
24.09.2020 - 08:00 Son Güncelleme: 26.09.2020 - 11:07

Film yorum ve puanları Beyazperde.com ve IMDb.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tepedeki Ev (2018)

25. Tepedeki Ev (2018)

IMDb: 8.7

Konusu: Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan’ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson’ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor.

24. The Great British Baking Show (2010)

24. The Great British Baking Show (2010)

IMDb: 8.6

23. Westworld (2015)

23. Westworld (2015)

IMDb: 8.7

Konusu: Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

22. Orange is The New Black (2013)

22. Orange is The New Black (2013)

IMDb: 8.1

Konusu: Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

21. Lucifer (2016)

21. Lucifer (2016)

IMDb: 8.2

Konusu: “Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Seinfeld (1989)

20. Seinfeld (1989)

IMDb: 8.8

19. Community (2009)

19. Community (2009)

IMDb: 8.5

Konusu: Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıkınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Avukatlık lisansını tekrar kazanmak isteyen Jeff, bunun için sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’a gider. Jeff bambaşka amaçlarla geldiği okulda kendisini farklı nedenlerle Greendale'da sıkışan uyumsuz bir grubun lideri olarak bulur.

18. Buffy The Vampire Slayer (1997)

18. Buffy The Vampire Slayer (1997)

IMDb:8.2

Konusu: Buffy Summers yaşamı tüm genç kızların imreneceği cinstendir. Amigo kızlarının başıdır ve adetten olduğu üzere basketbol takımının da kaptanıyla çıkmaktadır. Bunun dışındaysa tüm zamanını arkadaşlarıyla alışveriş yaparak ve eğlenerek geçirir.Gizemli bir adam olan Merrick hayatına girinceye kadar da yaşamının anlamının farkında değildir. Merrick ona dünyayı vampirlerden kurtarması için seçilmiş kişi olduğunu söyler. Başta hiçbirine inanmayan Buffy, sonrasında Merrick'in doğruyu söylediğini ve hayatının geri döndürülemez biçimde değiştiğini fark edecektir. En yakın arkadaşları bile yavaş yavaş Buffy'den uzaklaşamaya başlarken yanında sadece tehlikenin farkında olan Pike vardır...

17. Sherlock (2010)

17. Sherlock (2010)

IMDb: 9.1

Konusu: Kadın izleyicilerin birçoğunun iki favori aktörü Jude Law ve Robert Downey Jr, eşine az rastlanır bir uyumla, beyazperde'de Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün yeni versiyonuna hayat veriyorlar. Bu dinamik yeni uyarlamada, Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

16. Mindhunter (2017)

16. Mindhunter (2017)

IMDb8.6

Konusu: FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. John Douglas ve Mark Olshaker tarafından kaleme alınan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabından uyarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Fleabag (2016)

15. Fleabag (2016)

IMDb:8.7

Konusu: Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

14. Marvel's Daredevil (2015)

14. Marvel's Daredevil (2015)

IMDb: 8.6

Konusu: Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

13. The Marvelous Mrs. Maisel (2017)

13. The Marvelous Mrs. Maisel (2017)

IMDb: 8.7

Konusu: The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

12. Black Mirror (2011)

12. Black Mirror (2011)

IMDb8.8

Konusu: 3 bölümden oluşan mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların birgün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

11. Friends (1994)

11. Friends (1994)

IMDb: 8.9

Konusu: Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının iç içe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Boys (2019)

10. The Boys (2019)

IMDb8.7

Konusu: The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

9. Downtown Abbey (2011)

9. Downtown Abbey  (2011)

IMDb: 8.7

Konusu: Downtown Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatı üzerine kurulu olan dizi, bir dönem dizisi. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 20'lere kadar uzanıyor. Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken her şey, 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişir. Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybetmiştir.

8. Schitt's Creek (2015)

8. Schitt's Creek (2015)

IMDb: 8.4

Konusu: Schitt's Creek, bir anda tüm varlıklarını kaybeden zengin bir ailenin hayatına odaklanıyor. Rose ailesi, ülkenin en popüler video kiralama şirketinin sahibidir. Lüks içinde yaşayan aile, hayatta istedikleri her şeye sahiptir. Ancak şirketin ortağı vergileri ödemeyip ortadan kaybolduğunda, ailenin hayatı altüst olur. Devlet, Rose ailesinin sahip olduğu her şeye el koyduğunda, aile kendilerini bir anda sokakta bulur. Ellerinde tek kalan şey ise Schitt's Creek adındaki bir kasabadır. Hayatlarına burada sıfırdan başlamak zorunda kalan aile, yeniden eski hayatkarına kavuşabilmek için kasabayı cazibeli bir hale getirmeye çalışır.

7. Ozark (2017)

7. Ozark (2017)

IMDb: 8.4

Konusu: Başrolde yer alan Jason Bateman'ın yönetmenlik ve yapımcı olarak da katkıda bulunduğu Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor. Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olacaktır.

6. Parks and Recreation (2009)

6. Parks and Recreation (2009)

IMDb: 8.6

Konusu: Leslie Knope, bir kamu dairesinde müdür yardımcısı olarak çalışan genç bir kadındır. Kasabadaki park ve bahçelerin düzenlenmesinden sorumlu olan Leslie, insanların sürekli düşüp yaralanmasına neden olan bir çukuru doldurup o bölgeye park yapılmasını planlar. Aslında planladığı oldukça basit bir projedir ancak bürokratlar, hükümet görevlileri, semt sakinleri ve daha nice şey Leslie’nin işinin zorlaşmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Office (2005)

5. The Office (2005)

IMDb: 8.9

Konusu: Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı!

Ama Michael Scott (Steve Carell) sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever...

BBC televizyonun aynı adlı dizisinden uyarlanarak Amerikan versiyonu da çekilen The Office, sit-com komedilerine yeni bir soluk getirdi...

4. Game of Thrones (2011)

4. Game of Thrones (2011)

IMDb: 9.3

Konusu: Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

3. Breaking Bad (2008)

3. Breaking Bad (2008)

IMDb: 9.5

Konusu: Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak...

Başrollerini deneyimli aktör Bryan Cranston ve Aaron Paul'un paylaştığı Breaking Bad, orijinal öyküsü ve sürükleyici senaryosunun yanı sıra oyuncularına kazandırdığı Altın Küre adaylıkları, Emmy ve Saturn ödülleriyle de televizyon dizileri arasında kalitesini ve farkını belli eden bir yapım...

2. The Mandalorian (2019)

2. The Mandalorian  (2019)

IMDb: 8.7

Konusu: Star Wars dizisinin yönetmen koltuğunda Iron Man, Iron Man 2 ve The Jungle Book gibi yapımların da yönetmenliğini üstlenen Jon Favreau oturuyor. Favreau ayrıca dizinin senaristliğini ve yürütücü yapımcılığını da üstleniyor. Star Wars evrenine yabancı bir isim olmayan Favreau, animasyon dizi Star Wars: The Clone Wars'un kadrosunda yer almıştı...

1. Stranger Things (2016)

1. Stranger Things (2016)

IMDb: 8.8

Konusu: 80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
28
7
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burcu Torun

Prison Break kesinlikle yazılmalıydı. 1 sezonda çok bölüm var ama izlerken zaman nasıl geçiyor bende anlamıyorum.

hülyaa

#17 de dizi yerine filmin açıklamasını yazmasaydınız keşke

Ziya Akbaş

Stranger things 1 numara mı,yok artık..