Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Sizi Reenkarnasyona İnandıracak Kadar Gerçekçi Olan Ruh Göçü Üzerine En İyi 20 Hint Filmi

İzlerken Sizi Reenkarnasyona İnandıracak Kadar Gerçekçi Olan Ruh Göçü Üzerine En İyi 20 Hint Filmi

Birçok kültürde ve inanışta hala önemli bir yere sahip olan reenkarnasyona karşı bakış açınız nedir? İnanmasanız bile ruh göçü ile ilgili senaryolar ilginizi çekiyorsa, işte bu liste tam size göre. Şimdiye kadar yapılmış en başarılı reenkarnasyon konulu Hint filmlerini sizin için derledik. İyi seyirler...

Not: Filmleri IMDb puanlarına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanmıştır. Filmlere ait tanıtım yazıları IMDb'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Manam (2014)

1. Manam (2014)

IMDb: 8,0

Listemizin ilk ismi, Güney Hindistan sinemasından Manam. Ailenizle birlikte izleyebileceğiniz bu harika filmde, iki neslin reenkarnasyonu anlatılıyor. Filmde birbirlerini artık eskisi kadar sevmeyen bir çiftin çok sevdikleri çocuklarını eve bırakıp çıktıkları seyahatte hayatını kaybetmesi konu ediliyor. Anne ve babasına hasret büyüyen çocuk, yaşlı bir adam olduğunda hala bu sevgiye muhtaçtır. Yüzünüzde kocaman bir gülümseme bırakacak ve aile bağlarının ne kadar önemli olduğunu gösterecek bu filmi gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.

2. Eega (2012)

2. Eega (2012)

IMDb: 7,7

Aynı bedende yeniden dünyaya gelmek, onun istediği buydu. Oysa bu filmde haksız yere öldürülen bir adamın karasinek olarak dünyaya gelmesi ve öcünü almak için sevdiği kızla gücünü birleştirmesi konu ediliyor. Peki bir sinek olarak kendini insanlara anlatmak ne kadar mümkün?

3. Magadheera (2009)

3. Magadheera (2009)

IMDb: 7,7

Bol miktarda aksiyonun, dramın ve fantastik ögelerin yer aldığı bu filmde bir dublör işini yaparken bir savaşçı olduğu önceki yaşamını hatırlar ve geçmişi düzeltmek adına yeniden dünyaya geldiğini fark eder. Sevdiği kız ile ortak geçmişlerinden gelen uğursuz bir figür ise onları sonsuza dek ayırmakta önceki hayatlarında olduğu kadar ısrarcı ve nefret doludur.

4. Kudrat (1981)

4. Kudrat (1981)

IMDb: 7,0

Chandramukhi, Shimla'yı ziyaret ettiğinde onun tecavüze uğrayan ve haksız yere öldürülen bir kız olan Paro'nun reenkarnasyonu olduğunu öğrenir. Karanlık geçmişinden rahatsız olan kız, suçluları adalete teslim etmek için Chandramukhi ile beraber zorlu bir mücadelenin içine girer.

5. Karan Arjun (1995)

5. Karan Arjun (1995)

IMDb: 6,8

Hint sinemasının sevilen oyuncuları Salman Khan ve Shah Rukh Khan'ın başrollerinde yer aldığı filmde, ünlü oyuncular Karan ve Arjun karakterlerini canlandırıyor. Karan ve Arjun fakir bir köyde anneleriyle birlikte yaşayan iki gençken annelerini korumak adına eşkıyalar tarafından öldürülürler. Haksız yere öldürülen gençler tekrar dünyaya gelirler fakat bu kez koşullar çok farklıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Om Shanti Om (2007)

6. Om Shanti Om (2007)

IMDb: 6,7

Başrollerinde ünlü oyuncu Shah Rukh Khan, Deepika Padukone ve Arjun Rampal'ın yer aldığı film, 1970'lerde, hevesli bir aktör olan Om'un öldürülmesi ile başlar. Om kısa bir süre sonra reenkarne olur. Ölümünün gizemini keşfetmeye ve önceki yaşamının aşkı Shanti'yi bulmaya çalışır.

7. Anegan (2015)

7. Anegan (2015)

IMDb: 6,7

Başrollerinde Güney Hint sinemasının en başarılı oyuncularından Dhanush ile birlikte Karthik ve Amyra Dastur'un yer aldığı filmde bir animatör olan Madhu, geçmiş hayatı hakkında düşüncelere dalar ve yeniden doğduğuna inanmaya başlar ancak psikiyatristi bunun hayal gücünün bir ürünü olduğuna inanır. Madhu, geçmiş yaşamında aşık olduğu Ashwin'le tanışır ve aksiyon, gerilim, romantizm dolu hikaye başlar.

8. Irandam Ulagam (2013)

8. Irandam Ulagam (2013)

IMDb: 5,7

Bu filmde aşk ve reenkarnasyon biraz daha farklı bir boyutu ile karşımıza çıkıyor. Bu kez filmde iki aşık ve iki farklı evren var. Başrollerinde Güney Hint sinemasının ünlü oyuncularından Arya ve Anushka Shetty var. Tabii bir de onların fantastik aşk hikayesi.

9. Hameshaa (1997)

9. Hameshaa (1997)

IMDb: 5,3

Başrollerinde Saif Ali Khan, Kajol ve Aditya Pancholi'nin yer aldığı film birbirini çok seven ve ne olursa olsun birbirlerini bırakmamaya yemin eden iki aşığı anlatıyor. Peki ya bu aşkı çekemeyen üçüncü bir kişi aşıklardan birini öldürürse? Aşklarını kurtarmak için tek yapmaları gereken ikinci bir şansı beklemektir.

10. Urumeen (2015)

10. Urumeen (2015)

IMDb: 4,8

Beklenmedik olaylar birbirleriyle hiç ilgisi olmayan iki erkeği birbirine bağlar, bunlardan biri büyülü bir kitap aracılığıyla yeniden doğduğunu ve önceki hayatını öğrenir. Aksiyon ve gerilim türündeki bu filmin başrollerinde Bobby Simha, Kalaiyarasan ve Reshmi Menon yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teri Meri Kahaani (2012)

11. Teri Meri Kahaani (2012)

IMDb: 4,7

Shahid Kapoor ve Priyanka Chopra'nın başrollerinde yer aldığı film, 1910, 1960 ve 2012'de bir çift arasındaki güçlü bir aşk hikayesini anlatıyor. Sevgileri o kadar güçlü ki kader bile onları yeniden ve yeniden bir araya getirmek istiyor.

12. Suryavanshi (1992)

12. Suryavanshi (1992)

IMDb: 4,5

Bir arkeolog Sangramgarh'da yer alan bir yeraltı sarayını ortaya çıkarır. Yerlilerin burayı keşfetmelerinden ve buraya dair çok eski bir hikayeyi ortaya çıkarmalarından korkar. Ünlü oyuncu Salman Khan'ın ilk filmlerinden biri olan Suryavanshi, fantastik ve korku dolu bir hikayedir.

13. Raabta (2017)

13. Raabta (2017)

IMDb: 4,1

Başrollerinde güzel oyuncu Kriti Sanon ve yakışıklı oyuncu Sushant Singh Rajput'un yer aldığı film 2017'de geçiyor. Shiv ve Saira birbirlerine ilgi duymaya başlarlar ve aralarında onları her seferinde birleştiren güçlü bir bağ vardır. Saira, onu tekrar sevgilisi yapmaya kararlı olan ve önceki hayatını hatırlayan Shiv'den ne kadar kurtulmaya çalışsa da geçmişleri onları bir araya getirir.

14. Chandni Chowk to China (2009)

14. Chandni Chowk to China (2009)

IMDb: 4,0

Hindistan'dan tarihin derinliklerinde yer alan bir hikayeyi bulmak adına Çin'e yolculuk... Başrollerinde Akshay Kumar ve Deepika Padukone'nın yer aldığı filmde Chandni Chowk'tan, eski bir savaşçı olan ve Çin sınırları içerisinde yer alan bir köyde yaşayan Liu Shengh'in hikayesine aksiyon ve komedi dolu bir yolculuk yapacaksınız.

15. Dangerous Ishhq (2012)

15. Dangerous Ishhq (2012)

IMDb: 3,9

Tarihin derinliklerinde yer alan ve bir türlü kavuşamayan iki aşık ve bu aşkın içerisinde asla yer almaması gereken kötü bir karakter. Bu aşıklar birbirlerini her yeniden doğuşlarında seveceklerine yemin etseler de her bir ruh göçünde kötü karakter başka bir surette dünyaya gelir. Hindistan tarihinin farklı dönemlerine tanık olacağınız bu film, karakterler kadar size yolculuk yaptıracak. Her şeyi bileceksiniz ama karakterler sesinizi duyamayacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ek Paheli Leela (2015)

16. Ek Paheli Leela (2015)

IMDb: 3,7

Sunny Leone, Rahul Dev ve Mohit Ahlawat'ın başrollerinde oynadığı film gizem, romantizm ve gerilim dolu dünyasıyla sizi de içine çekecek. Filmde, 300 yıl önce gerçek aşkı reddedilen iki sevgili, yanlışlarını düzeltmek için yeniden doğarlar.

17. Mr Ya Miss (2005)

17. Mr Ya Miss (2005)

IMDb: 3,6

Bir kadın avcısı, gönül eğlendirdiği kızlardan biri tarafından kazara öldürülür. Ona ikinci bir şans verilir ve bir kadın bedeninde yeniden dünyaya gelir. Peki ya bu ikinci bir şans mıdır yoksa ceza mı?

18. Housefull 4 (2019)

18. Housefull 4 (2019)

IMDb: 3,4

Aksiyon ve komedi dolu Housefull serisinin son filmi muhteşem bir kadroya sahip. Bu filmde, Kral Bala'nın geçmişte haksız yere öldürülmesi ve intikamını almak için geri dönmesi anlatılıyor. Fakat geri dönen yalnızca Kral ve sadık arkadaşları değildir. Bu filmi izlerken komedi dolu sahneleri sebebiyle gülmekten öleceksiniz.

19. Love Story 2050 (2008)

19. Love Story 2050 (2008)

IMDb: 2,6

Başrollerinde Harman Baweja, Priyanka Chopra ve Boman Irani'nin yer aldığı macera ve aksiyon dolu birhikaye sizleri bekliyor. Filmde, amcasının yardımıyla bir adamın kız arkadaşını hayata döndürmek için geleceğe olan yolculuğu anlatılıyor.

20. Karzzzz (2008)

20. Karzzzz (2008)

IMDb: 2,1

Ünlü bir şarkıcı hayatında ilk defa gittiği yerlerde birtakım halüsinasyonlar ve gerçek olmayan sahneler görmeye başlar. Adeta daha önce bu coğrafyada yaşamış gibidir. Bunun tamamen sağlığıyla ilgili bir durum olduğunu düşünürken önceki hayatını yavaş yavaş hatırlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu içeriklere de göz atmak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
8
6
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

çoğunu izledim güzeldi. bunun dışında Kahaani filmini eklemek istiyorum. konusu muhteşem. sonunda ağzınız açık kalacak.

red-factor

Magadheera Telugu kesmine ait bir film. Bollywood değil Tollywood yapımı yani. Gariptir ki Telugu'ların yaptığı en güzel filmlerden biri diyebilirim. Müzikle... Devamını Gör

Halil Değerli

Hint filmi izlemek nasıl bir ruh hali... Merak ediyorum... Hint filmlerine müdavim olmak... Nasıl kafa hali... Not... Merak etmiyorum....