Görüş Bildir
Haberler
İzlerken İçinde Ayasofya'dan Büyüleyici Kareler Görebileceğiniz 13 Sinema ve Televizyon Yapımı

İzlerken İçinde Ayasofya'dan Büyüleyici Kareler Görebileceğiniz 13 Sinema ve Televizyon Yapımı

Bu içerikte sizler için Ayasofya'nın mekan olarak kullanıldığı ya da içinde Ayasofya'dan kareler görebileceğiniz yapımları derledik. İyi seyirler.

Not: Bu içerik hazırlanırken IMDb ve beyazperde.com'dan yararlanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düşüş (2006)

1. Düşüş (2006)

IMDb: 7,9

1920'lerin Los Angeles'ındayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi'nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır. Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria'ya Vali Odious'tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria'yı da kullanmaya başlayacaktır.

2. Operasyon: Argo (2012)

2. Operasyon: Argo (2012)

IMDb: 7,7

1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun günlerinde, militanlar başkent Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir. Her an yakalanma ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. CIA uzmanı Tony Mendez bu Amerikan vatandaşlarını kurtarmak amacıyla bir film senaryosuna yakışır oldukça riskli bir plan hazırlar.

3. Skyfall (2012)

3. Skyfall (2012)

IMDb: 7,7

MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M’e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond kişisel bedelleri ağır olsa da, tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6’yı ciddi riske sürükleyen isim Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır. Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan gizli ajan 007 James Bond'un nefes kesen macerası bu sefer Türkiye, Çin ve İngiltere ekseninde geçiyor.

4. Rusya'dan Sevgilerle (1963)

4. Rusya'dan Sevgilerle (1963)

IMDb: 7,4

James Bond (Sean Connery), Rus konsolosluğundaki Lektor adlı şifreleme cihazını ele geçirmek için İstanbul’a gönderilir. Fakat aslında bu görev, Bond’un ezeli düşmanı S.P.E.C.T.R.E.’nin kurduğu bir tuzaktır. S.P.E.C.T.R.E., Bond tarafından öldürülen önemli ajanları Dr.No’nun intikamını almak istemektedir.

Bazı çekimleri İstanbul’da yapılan, birçok karakterleri Türk olan bu ilginç Bond filmi, dönemin ünlü treni olan Orient Express’ini de mekan olarak kullanıyor.

5. Cehennem (2016)

5. Cehennem (2016)

IMDb: 6,2

Venedik'teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks'la birleşirler. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir iş adamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Landgdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kommissar X - Drei grüne Hunde (1967)

6. Kommissar X - Drei grüne Hunde (1967)

IMDb: 5,7

Tony ve Brad'in hazine avcılarıdır ve buldukları en son hazine bir suç örgütü tarafından çalınır. Ardından ikili bu suç örgütünü takip ederek hazinelerini tekrar almaya çalışır.

7. Race 2 (2013)

7. Race 2 (2013)

IMDb: 5,3

Ranvir, geçmişte yaşadığı büyük acıyı unutamamıştır. Sevgilisi ve suç ortağı mafya tarafından katledilmiştir. İntikamını almaya kararlı olan Ranvir, Türkiye’ye doğru yol alır. Türkiye’de sevdiklerinin ölümüne yol açan mafya örgütünün üyeleri bulunmaktadır.

8. İngilizler Geliyor (2018)

8. İngilizler Geliyor (2018)

IMDb: 4,1

Bir grup arkadaş İngiltere'deki kötü şöhretli bir mafyaya büyük bir kumar borcunu ödemekten kurtulmak için Los Angeles'a kaçıyor ve bir mücevher hırsızlığı yapmaya çalışıyor.

9. Mission Istaanbul: Darr Ke Aagey Jeet Hai! (2008)

9. Mission Istaanbul: Darr Ke Aagey Jeet Hai! (2008)

IMDb: 3,4

Hindistan esintisinin İstanbul semalarında görüldüğü değişik bir yapım ile karşı karşıyayız. Egzotik bir kişilik olan Vigas Sagar işinde başarılı bir muhabirdir. Ancak iş yerinde gösterdiği başarılı performansı evlilik hayatında tekrarlayamaz. Berbat bir sürece giren evliliğin gidişatı boşanma yönündedir. Bu sıkıcı zamanlarda İstanbul merkezli bir haber kanalından aldığı iş teklifini bir fırsat olarak değerlendirir. Parasal ve iş yönünden tatmin olan Vigas, karısından da uzaklaştığı için artık keyfi yerindedir. Fakat çalıştığı haber kanalı aslında gizli kapaklı işlerin çevrildiği bir yerdir ve Vigas iş yerinden kurtulmaya çalışır.

10. Catholicism belgesel serisinden bir bölüm: Happy Are We: The Teachings of Jesus (2011)

10. Catholicism belgesel serisinden bir bölüm: Happy Are We: The Teachings of Jesus (2011)

IMDb: 8,7

15 ülkede 50'den fazla yerde çekilen bu 10 bölümlük belgesel, Katoliklerin, 1 milyardan fazla kişinin yaşayışını, kültürünü ve dinin uygulamalarını araştırıyor. Happy Are We: The Teachings of Jesus bölümünde ise Ayasofya'dan kareler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yerli dizi: Hakan: Muhafız (2018-2020)

11. Yerli dizi: Hakan: Muhafız (2018-2020)

IMDb: 6,8 

Genç bir adam olan Hakan’ın İstanbul’da sıradan yaşantısı vardır. Fakat ona verilen görev Hakan’ı 15 milyonluk şehirde yaşayan herkesten daha farklı bir konuma getirir. Şehir tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altındadır. Hakan hiç hazır olmasa da ölümsüzleri durdurup şehri kurtarmak zorundadır. İstanbul’un son muhafızı olma vazifesini üstlenen Hakan görevini yerine getirebilecek midir?

12. Reality show: The Amazing Race Istanbul, Turkey Part 1 (2012)

12. Reality show: The Amazing Race Istanbul, Turkey Part 1 (2012)

IMDb: 7,6

The Amazing Race Australia programından sekiz takım Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul, Türkiye'ye seyahat ediyor. İki takıma ayrılan yarışmacılar  250 bin dolar için yarışıyor.

13. Kobra Takibi dizisinden bölüm: 72 Stunden Angst (2011)

13. Kobra Takibi dizisinden bölüm: 72 Stunden Angst (2011)

IMDb: 7,6

'Cobra 11' kod adıyla Almanya'nın en işlek otobanlarında, suçluları kovalayan iki otoban polisinin nefes kesen aksiyon dolu maceralarını anlatan dizi, yayınlanmaya başladığı 1996 yılından bu yana, Almanya'nın en çok seyredilen yapımları arasında yer alıyor. 15. sezonu geride bırakan dizi, araba hırsızları, katiller, şantajcılar ile gece-gündüz mücadele eden 'Cobra 11' ikilisini televizyon ekranlarına taşıyor. 72 Stunden Angst ise dizinin İstanbul'da çekilen bir bölümü.

Peki siz bu yapımlardan hangilerini izlediniz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sezen Köse

inferno <3

marine-offizier

gerçeği var burada bilader karesi nasıl büyülüyor, .. ne kullanıyorsunuz allesen yaw..

Pasif Kullanıcı

Hepsi rezalet filmler