Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gerim Gerim Gerilmenize Neden Olacak Gerçek Hikayelere Dayanan Birbirinden Korkunç 17 Film

İzlerken Gerim Gerim Gerilmenize Neden Olacak Gerçek Hikayelere Dayanan Birbirinden Korkunç 17 Film

Yağmur Türk
16.03.2021 - 11:38

Filmlerin gerçek olaylara dayanıyor olmaları işleri daha da korkutucu bir hale getiriyor.

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/shelbyheinri...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Afflicted (2011)

17. The Afflicted (2011)

IMDb: 4,6

Tür: Gerilim, Korku

Theresa Knorr, yıllarca çocuklarına istismar etmesinin ardından tutuklandı ve 6 çocuğundan 2'sini öldürmekle suçlandı. Çocuklarına uyguladığı istismar; sürekli dayak atmayı, başlarına silah dayamayı ve kızlarını zorla beslemeyi içeriyordu bunların bir kısmı The Afflicted'da tasvir ediliyor.

16. Karla (2006)

16. Karla (2006)

IMDb: 5,5

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Evli bir çift olan Karla Homolka ve Paul Bernardo, öldürmeden önce günlerce evlerinde tuttukları en az 3 kadını kaçırıp tecavüz ve işkence etti. Karla, 15 yaşındaki kız kardeşini uyuşturmaya ve Paul ona cinsel tacizde bulunurken filme almaya bile ortak oldu. İkisi de suçlandı ve hüküm giydi fakat Karla bir savunma anlaşması yaptı ve sonunda şartlı tahliye almaya çalıştı.

15. Cehennem Çiçeği (2006)

15. Cehennem Çiçeği (2006)

IMDb: 5,6

Tür: Dram, Gizem, Suç 

1940'lı yılların sonu... Genç bir kadın, bir gece, bomboş bir arazide ölü bulunur. Ölmeden önce korkunç bir şekilde işkence görmüştür. Olayın duyulmasıyla birlikte tüm şehir bu olay hakkında telaşlanmaya başlar. Olayla ilgilenen iki polis memuru da kendilerini bir anda spot ışıklarının ortasında bulurlar. Kurban gazetelere 'Siyah Dalya' olarak geçecektir. Bir süre sonra tüm olay bir medya felaketinde dönüşecektir.

14. My Friend Dahmer (2017)

14. My Friend Dahmer (2017)

IMDb: 6,2

Tür: Biyografi, Dram, Korku

Jeffrey Dahmer, 1978 ile 1991 yılları arasında 17 kişiyi öldürdü. Dahmer, kurbanlarını boğarak öldürmeden önce onları evine götürüp alkol ve uyuşturucu verirdi. Hatta genellikle öldürdüğü kişilerin bedenleriyle cinsel ilişkiye girer ve vücutlarının bir parçasını hatıra niyetine alıp saklardı. My Friend Dahmer isimli bu film, lisede Dahmer ile arkadaş olan John Backderf'in çizgi romanına dayanıyor.

13. Zor Kazanç (2013)

13. Zor Kazanç (2013)

IMDb: 6,4

Tür: Aksiyon, komedi, Suç

Daniel Lugo ve en yakın arkadaşı Adrian Doorbal Florida'da yaşamakta ve vücut geliştirme salonunda antrenör olarak çalışmaktadır. Her gün bir diğerinin aynı olan bir hayat süren ikili, spor salonundaki sinir bozucu düzenden ve düşük maaşlarından usanmıştır. Kendi Amerikan Rüyaları’nın peşinden gitmeye karar veren ekip, hali hazırda suçlu olduklarına inandıkları zengin bir müşterilerini kaçırıp, işleri de kılıfına uydurarak zengin olmanın planını kurarlar. Hapisten henüz çıkan Paul Doyle'un da yardımlarıyla işe atılırlar. Ama ters giden tesadüfler sonucu, işler sarpa sarar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 3096 Days (2013)

12. 3096 Days (2013)

IMDb: 6,5

Tür:  Biyografi, Dram, Suç 

3096 Days, Natscha Kampusch'un başına gelenleri konu alıyor. 1998'de 10 yaşında, okula yürürken kaçırılan Natscha sekiz yıl bir bodrum katında esir tutuluyor ama sonunda 2006 yılında oradan kaçmayı başarıyor.

11. The Girl Next Door (2007)

11. The Girl Next Door (2007)

IMDb: 6,6

Tür: Dram, Korku, Suç 

Jack Ketchum’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, teyzesi tarafından sahiplenilen bir genç kızın başından geçen kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç işkence ve zulmü konu ediniliyor. Bu olaya tanık olan bir oğlan, suçu şikâyet etmede başarısız oluyor.

10. Cleveland Abduction (2015)

10. Cleveland Abduction (2015)

IMDb: 6,7

Tür: Biyografi, Dram, Suç

Ariel Castro, 2000'lerin başında 21 yaşındaki Michelle Knight'ı, 16 yaşındaki Amanda Berry'yi ve 14 yaşındaki Gina DeJesus'u kaçırıp işkence etti. Her kadın, adam arkadaşlarının babası olduğu için onunla arabaya bindi. Castro, kadınları evinde yaklaşık 11 yıl esir tuttu ve Knight, Castro'nun evinde mahsur kaldığı sırada doğum bile yaptı. 2013'te kaçmayı başardılar.

9. The Stanford Prison Experiment (2015)

9. The Stanford Prison Experiment (2015)

IMDb: 6,9

Tür: Biyografi, Dram, Tarih 

1971 yılında Stanford Üniversitesi'nde psikolog olarak çalışan Philip Zimbardo, ekibini kurup yeni bir deneye başlar. Okulun öğrencileri arasından seçilen 24 kişi, psikoloji bölümünün bodrum katına kurulan sahte hapishaneye yerleştirilir. Öğrencilerin bir kısmı mahkum, diğer kısmı ise gardiyan olarak deneye katılacaktır. Ancak deney bir noktadan sonra tehlikeli bir hal almaya başlar...1971'de yürütülen deneyde yaşanan gerçek olaylardan uyarlanan filmin yönetmeni üçüncü uzun metrajına imza atan Kyle Patrick Alvarez'dir.

8. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

8. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

IMDb: 7,0

Tür: Biyografi, Dram, Suç

Hapishaneden çıkmış olan katil Henry, birkaç yıl önce burada tanıştığı arkadaşı Otis ile birlikte, Chicago'da yaşamaktadır. Başlarda Henry'nin cinayet dürtüsünden haberdar olmayan Otis, iki fahişeyle birlikte arabalarında ilerlerken fark eder. Henry, ortada hiçbir sebep yokken, iki kadını acımasız bir şekilde öldürür. Böylece Otis, ev arkadaşının karanlık yüzüne şahit olmaya başlar. Cesetlerden kurtulmaya çalışırken Otis'in tek kaygısı yakalanmaktadır. Bu görev başarıyla sona erer ve Henry, arkadaşına seri katillik sanatı adını verdiği bu dehşeti tanıtmaya başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Çığlık (1996)

7. Çığlık (1996)

IMDb: 7,3

Tür: Gizem, Korku

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır. Wes Craven’ın kendi filmografisiyle ve korku türüyle inceden alay ettiği ancak buna müteakip korkutmayı da başardığı filminin başrollerinde Drew Barrymore, Roger Jackson ve Neve Campbell gibi oyuncuları görmek mümkün.

6. Cani (2003)

6. Cani (2003)

IMDb: 7,3

Tür: Biyografi, Dram, Suç

Film, Amerikan’nın ilk kadın seri katili olan Aileen Wuornos’un gerçek hayat hikayesini anlatan karanlık bir hikayedir. Wuornos’un zor ve acımasız bir çocukluğu olmuştur. Tacize uğramış ve uyuşturucu bağımlısı olmuştur. On üç yaşına geldiğinde bir hayat kadın olup aynı yıl hamile kalmıştır. Sonunda hayatını, yol üstündeki kamyoncuları tatmin eden bir oto yol fahişesi olarak kazanmaya başladığı Florida’ya yerleşir. Hikaye 1989-1990 arasında 9 aylık bir döneme odaklanıyor. Bu dönemde Wuornos’nun, Selby adında bir lezbiyenle ilişkisi olur. Aynı dönemde, seks haricinde para kazanabilmek için müşterilerini öldürmeye başlar. Bir zaman sonra durum, başka bir boyuta ulaşır. Wuornos’nun içindeki soğuk kanlı katil kavramından öte oto yol fahişelerinin, seri katillerin kurbanı olmak durumu gündeme yerleşir.

5. Bir Amerikan Suçu (2007)

5. Bir Amerikan Suçu (2007)

IMDb: 7,3

Tür: Biyografi, Dram, Suç

Slyvia’nın annesi ve babası gezici bir sirkte çalıştıkları için iki kızları Slyvia ve Jennie’yi kendilerine olumlu bir imaj çizen Gertrude isimli bir kadına bırakırlar. Kadının kendisinin de bir sürü çocuğu vardır ve aynı özenle bakacağından emin gibilerdir. Zaten maddi durumu iyi olmadığı için Gertrude da adamla kadının isteğini kabul eder. Ev işlerinin ağırlığı, fazladan iki çocuğun üzerinde yarattığı ağırlık Gertrude’un yavaş yavaş akıl sağlığını yitirmesine ve büyük kız Slyvia’ya işkence etmeye başlamasına neden olur. Olay sadece bununla da kalmayacak, kendi çocukları, hatta mahalledeki diğer çocuklar bile bu rezaletin bir parçası olacaklardır. 1965 yılında Indianapolis’te işlenmiş dehşet verici bir suçu anlatan bu film, insanın içindeki şiddet duygusunun ortaya çıkması için nedene ihtiyaç duyulmadığını gösteren, Catherine Keener ve Ellen Page’in harika performanslarıyla seyirciyi etkisi altına alan çarpıcı bir yapım.

4. Zodiac (2007)

4. Zodiac (2007)

IMDb: 7,7

Tür: Dram, Gizem, Suç

San Francisco’da bir seri katil, mektuplar ve şifreli mesajları ile polis ile alay etmektedir. Dedektifler, gazete muhabirleri, bu katili yakalamaya ant içmiş dört kişi filmin esas karakterleridir. Katilin ardında bıraktığı izleri takip eden takıntılı dört adam, ne yazık ki aslında katilin adımlarını izler biçimde şekillenmektedir. Bu katil yıllarca görünmedikten sonra yine ortaya çıktığında sadece öldürdüğü insanlar için değil tüm şehrin kabusu haline gelecektir.

3. Sahtekar (2008)

3. Sahtekar (2008)

IMDb: 7,7

Tür: Biyografi, Dram, Suç

Ağırlıklı işçi sınıfından insanların oturduğu varoş mahallelerinden birinde, Los Angeles banliyölerindeyiz. 1928'in Mart ayında, telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins, sakin bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu kayıptır. Polis tarafından çok yoğun bir arama tarama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter en ufak iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Ta ki aylar sonra polisten haber gelinceye dek Collins için umutlar tükenmiştir. Christine'in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunmuştur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, Collins ile evladının kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler-tanıtım etkinliği gösterisi olarak organize etmeyi tasarlar. Sayısız polis, medya organı, fotoğrafçı arasında allak bullak olup adeta serseme dönen Christine, getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliğinde kendisine getirilen çocuğun oğlu Walter olmadığının bilincindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

2. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

IMDb: 7,8

Tür: Dram, Gerilim, Tarih 

Film, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

1. Spotlight (2015)

1. Spotlight (2015)

IMDb: 8,1

Tür:  Biyografi, Dram, Suç

Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddialarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron, 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

Sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
13
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

Diğerleri için de daha sonra yazarım belki ama sahtekar.. mükemmel bir film asla diyemem zaten yaşam hikayelerinden uyarlamaları başka bir kategoriye kıymak ... Devamını Gör