Görüş Bildir
Haberler
İzlenmesi Gereken En İyi 10 Yabancı Dizi

İzlenmesi Gereken En İyi 10 Yabancı Dizi

Uğur Baran Pişer
04.12.2014 - 19:28 Son Güncelleme: 06.12.2014 - 12:28

10.Boardwalk Empire

Boardwalk Empire, 1920-1933 yılları arasında ABD'de tüketime yönelik içki satışının, üretiminin ve dağıtımının yasak olduğu 'İçki Yasağı Yasası' döneminde gangsterler ve politikacılar arasındaki karmaşık ilişkileri konu almaktadır. Nelson Johnson'ın 'Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City' adlı kitabından bir uyarlama.

The Sopranos'un yapımcısı ve senaristi Terence Winter tarafından yaratılan dizinin ilk bölümleri Martin Scorsese tarafından yönetilmiş. Dizinin ağır topları ise Steve Buscemi, Michael Pitt, Michael Shannon ve Michael Kenneth Williams.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.Rome

Kadim Roma'da insaflı olmak zaaf sayılırdı, zalimlik ise bir erdem. Tek önemli şey, kişisel şeref, kendine ve ailene sadık kalmaktı. Sezar'ın ordusunda iki asker Roma'da yükselmek için mücadele ediyor.

Yıl İ.Ö. 52. Cumhuriyet, paylaşılan iktidar ve şiddetli kişisel rekabet ilkeleri üzerine kurulmuştu, tek bir adamın mutlak kontrolü ele geçirmesine asla izin verilmezdi. Ama şimdi bu temeller çatırdıyor, yozlaşma ve aşırılık onları yiyip bitiriyor.

8.House of Cards

Francis Underwood Amerikan Senatosu'nda görev yapan başarılı bir politikacı. Hep doğru hamleyi yaparak, kariyer basamaklarını yavaş yavaş çıkmış durumda. Şimdi de yeni seçilen Amerikan Başkanı'nın kabinesinde dışişleri bakanlığı görevinin verilmesini bekliyor.

Ama, siyasette her zaman olduğu gibi bambaşka hesaplar dönüyor ve Francis o çok istediği koltuğu elde edemiyor. Bu sefer pes etmeye çok yakın. Her şeyi doğru yaparken, ihanete uğramak, sırtından bıçaklanmak onu perişan etmiş durumda. Ama Claire pes etmesine izin vermiyor ve Francis büyük, detaylı bir planla çıkageliyor. Bu sefer iyi adam olmayacak. Amacı gücün en tepesinde olmak..

7.Carnivale

Ezelden beri süregelen İyi ve Kötü'nün savaşı hiç bu kadar gizemli olmamıştı! 1930'ların Amerikasındayız. Ekonomik bunalımın dünyayı cayır cayır pençesine aldığı, sefaletin kol gezdiği, buhranların en büyüklerinin yaşandığı, en ufak mutlulukların büyük depremler yarattığı seneler. Ucubelerle dolu gezici bir karnavala konuk oluyoruz. Biraz önce annesinin mezarını elleriyle kazan ve polislerden kaçan üstün yetenekli bir genç, bu karnavala katılıyor; Ben Hawkins.

6.Band of Brothers

2. Dünya Savaşı'nı anlatan en başarılı TV dizisi olarak gösterilen Kardeşler Takımı, askerler arasındaki görev duygusu, dostluk, güveni son derece etkileyici sahnelerle sergileyen bir cesaret öyküsü.

Band of Brothers / Kardeşler Takımı, tarihçi ve biografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir.

5.Six Feet Under

Fisher ailesi geçimini cenaze törenleri hazırlayarak sağlıyor. Bunun içinde tabut satımı da var, ölünün cenazeye uygun olarak temizlenip, makyajlanması da. Bütün bu işlemler evlerinin çeşitli odalarında yapılıyor. Yani ölüm bu evden neredeyse hiç ayrılmıyor.

Ama şimdi işlerin başındaki adam Nathaniel öldü. Üç kardeşin ve annelerinin bu işin üstesinden gelmesi gerekiyor. Fisher ailesi artık yeni bir yaşama adım atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.OZ

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız...

Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için.

3.The Sopranos

Tony Soprano ve ailesi, hikâyelerine sıfır noktasından başlıyor. New Jersey'de yaşayan, dünyanın en meşhur kurmaca Mafya ailesi. 10 Ocak 1999'da yayına giren Sopranos ailesi çok geçmeden herkesi etkisi altında aldı. 'New York Times'ta çıkan bir yazıda, 'Son çeyrek yüzyılda Amerikan pop kültürünün en büyük ürünü' olarak tanımlandı.

Bir avuç suçlu, hırsız ve soğukkanlı katilin heyecanlı maceralar yaşamasını beklemek normal ama, yaşadıklarının insana aynı zamanda komik gelmesi hiç de alışılmış bir şey değil. HBO'nun çok ödüllü dizisi The Sopranos işte bunu başarıyor.

2.The Wire

The Wire, bir drama dizisidir. Dizinin senaryo yazarı ve yapımcısı eski bir polis muhabiridir. Dizi 5 sezon sürmüş olup her sezonu Baltimore’nin apayrı bir yüzüne odaklanmıştır. Bunlar arasında uyuşturucu trafiği, bürokrasi, eğitim, yönetim, basın gibi konular yer almaktadır. Dizinin senaryosunun bu konular etrafında şekillenmesinin büyük bir nedeni de eski bir polis muhabiri tarafından yazılıyor olmasıdır. Dizi eleştirmenler tarafından da iyi bir sıraya konulmuştur. Anlatılanlar gerçekçilik yönünden oldukça iyi ve dikkat çekicidir. Olaylar yapaylıktan uzaktır, sanki izleyenler olayları kendileri yaşıyormuş gibi hissetmektedirler. Dizide sosyopolitik temalara da rastlamaktadır. Bu yönüyle The Wire oldukça dikkatleri üzerine çekmiş durumdadır.

1.Breaking Bad

Walter White bir lisede kimya öğretmenliği yapan, evin mortgage taksitlerini zar zor ödeyen orta yaşını geçmiş bir adam. Engelli bir oğlu var ve eşi yeni bir bebek bekliyor. Tam bu sırada Walter akciğer kanserine yakalandığını öğreniyor. Sadece bir kaç ay ömrü kalmış.

İyi aile babası Walter öldükten sonra çocuklarını ve eşini beş parasız bırakmak zorunda kalacak. Hayatını değiştirecek bir plan yapmak zorunda. Walter kimyacı kimliğini uyuşturucu üretiminde kullanmaya karar veriyor. Eski öğrencisi Jesse Pinkman'ı da dahil edip, bu karanlık dünyaya adımını atıyor. Artık Walter White yok, onun yerine Heisenberg geçti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0