Görüş Bildir
Haberler
'İzleme Kurulu' Bilmecesi: HDP, '16 Kişilik İmralı Heyeti Hazır’ Dedi, AKP Yalanladı

'İzleme Kurulu' Bilmecesi: HDP, '16 Kişilik İmralı Heyeti Hazır’ Dedi, AKP Yalanladı

Ulaş
12.03.2015 - 23:18 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 09:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çözüm sürecinde ‘üçüncü göz’ olarak tarif edilen İzleme Kurulu’nun önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği dair HDP’den gelen açıklama Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından yalanlandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Meclis’te HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile görüştü. Görüşmeden sonra HDP’li Pervin Buldan, çözüm sürecine ilişkin 16 kişilik izleme heyeti oluşturulduğunu ve bu heyette akil insanlarla birlikte bölge başkanlarının yer alacağını söyledi.

Buldan, HDP’lilerin bu heyetle birlikte İmralı’ya gideceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan yalanlama

Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da bir açıklama yaparak 16 kişilik bir ‘İzleme Heyeti’ kurulduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

6-7 Ekim’deki Kobani eylemleri sonrasında ‘sekteye uğrayan’ görüşmeler Kasım ayında yeniden başlamış ve İmralı’nın İzleme Kurulu teklifi gündeme gelmişti.

‘İzleme Kurulu’ndakilerin herhangi bir siyasi parti mensubu olmayacağı, ‘tarafsız’ davranacacğı, sürecin ‘üçüncü gözü’ olacağı ve taraflar arasında tanıklık ederek İmralı’daki görüşmelere katılacağı öğrenilmişti.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/izleme-komite...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0