Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Spora Başlama Hissi Uyandıran 22 Film

İzledikten Sonra Spora Başlama Hissi Uyandıran 22 Film

Begüm
16.01.2021 - 13:00

#17'yi izledikten sonra ertesi sabah aynen bu düşünceyle uyandığım doğrudur 💪

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Victory (1981)

1. Victory (1981)

Fransa'da bulunan bir savaş esirleri kampının komutanı olan Karl von Steiner, eski profesyonel futbolcu John Colby'e tutsaklara karşı Alman askerlerinin kuracağı bir takımla maç yapmayı teklif eder. Alman tarafı, maçı propaganda amaçlı kullanmak istemektedir. Esirler antrenmana koyulurken Amerikalı Robert Hatch, bu maçı aslında kamptan kaçabilmek için bir fırsat olduğunu düşünür. Maçta devre arası gerçekleştiğinde bütün takımı sahadan kaçacak, böylece özgür olacak ve Paris'teki direniş grubuna katılabileceklerdir.

2. Blue Crush

2. Blue Crush

Anne Marie ve sörf tahtası arasına hiçbirşey girmemektedir. Kardeşi ve 2 yakın arkadaşıyla kaldığı sahildeki kulübeden günün erken saatlerinde kendisini sahile atan genç kız, bütün gününü dalgalarla boğuşarak geçirmektedir. 

Katılacağı sörf yarışması yaklaştıkça kendisini daha çok geliştiren Anne Marie, karşısına profesyonel sörfçü Matt Tollman çıkınca ona aşık olur ve motivasyonunu kaybeder.

3. Rocky Serisi

3. Rocky Serisi

Rock filminde baş karakter olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

4. Şampiyonluk

4. Şampiyonluk

Eski bir boksör olan Billy Flynn'nın hayatındaki en önemli şey sekiz yaşındaki oğludur. Eski karısı Annie ile ayrılalı birkaç yıl olmuştur ve ikili boşandığında çocuğun vesayeti babası Billy'nin olmuştur. Billy artık bir at eğitmeni olarak çalışmakta, küçük ailesini idame ettirebilecek kadar kazandırmaktadır. İşler yolunda giderken bir gün aniden Annie ortaya çıkar. Oğlu Billy'i görmek istediğini söyleyen Annie'yi kendilerinden uzak tutmak isteyen Billy, oğlunu korumak için yapabileceği tek şeyin ringlere geri dönmek ve son bir dövüşe katılmak olduğuna karar verir.

5. Gol

5. Gol

Film, gerçek bir yeteneğin, koşullar ne olursa olsun illa ki keşfedilebileceği fikrine odaklanıyor. Meksikalı Munez, henüz yaşı çok küçükken ailesi ile birlikte Amerika’ya göç etmiştir. En büyük hayali ise bir futbol yıldızı olmaktır. Ancak ne yazık ki ailesi, bu konuda ona hiç destek vermez. Kader ağlarını örer ve nihayet eski bir futbolcu, Munez’i keşfeder. Bu genç yeteneğe hayat bir fırsat tanımıştır. Şimdi mücadele zamanıdır. Emek ve asla eksilmeyen bir tutkuyla çalışarak hayallerini gerçekleştirmemek için hiçbir neden yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dingin Savaşçı

6. Dingin Savaşçı

Dan Millman'ın Way of the Peaceful Warrior romanından beyazperdeye uyarlanan Dingin Savaşçı filmi olimpiyatlara hazırlanan genç ve kibirli sporcu Dan'in hikayesini işliyor. Kendinden çok emin olan jimnastikçi ona bir tür spritüel koçluk yapan Sokrates ile okul hayatında hem kendini eğitmeyi hem de daha iyi bir sporcu olmayı öğreniyor.

7. 42

7. 42

42, ABD beyzbol büyük liginin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson'un Brooklyn Dodgers takımı için oynarken çektiği zorlukları anlatan bir spor biyografisi.

8. Ali

8. Ali

Yıl 1964... Cassius Clay azılı rakibi Sonny Liston'ı yener ve boksta dünyanın en iyisi olma ünvanını kazanır. Ardından gelen on yıl boyunca ünlü boksör tüm dünya tarafından tanınan efsane bir kişilik haline gelir. Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen efsane boksçu müslümanlığı seçerek bir kez daha tüm ilgiyi üzerine çeker. O artık Muhammet Ali'dir ve halen daha boks evreninde mucizeler yaratmaktadır, ta ki Vietnam Savaşı'na katılmayı reddedene kadar...

9. Coach Carter

9. Coach Carter

Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

10. Miracle

10. Miracle

1980 Kış olimpiyatlarında gerçekleşen bir mucizenin etkileyici öyküsü. Amerikan Buz Hokeyi takımının Sovyetlerin dişli takımını yenip Altın Madalyaya uzanmasını anlatıyor. 

Bu inanılmaz başarının altında ise oyunculuktan gelen Takım Koçu Herb Brooks’un sıradan oyunculardan oluşan takımına duyduğu güven yatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Milyonluk Bebek

11. Milyonluk Bebek

Milyonluk Bebek'te Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood.

12. Flashdance

12. Flashdance

Alex köpeğiyle birlikte Pittsburg'ta izbe bir evde yaşayan onsekiz yaşındaki bir genç kızdır. Gündüzleri bir inşaat şirketinde kaynakçı olarak, geceleri ise Maxby's isimli bir kulüpte dansçı olarak çalışan Alex'in en büyük hayali profesyonel bir dansçı olabilmektir, ancak bu alanda hiçbir eğitimi bulunmamaktadır. Ancak bu bir engel olmayacak, bir ailesi bile olmayan bu genç kız sıkı sıkıya bağlı olduğu çalışma arkadaşlarının da verdiği desteklerle büyük başarılara koşmaya çalışacaktır.

13. The Damned United

13. The Damned United

Brian Clough 1974'te Leeds United'ın başın geçtiğinde görevi İngiliz milli takımının başına geçen Don Revie'den devralmıştı. Ancak bir problem vardı ki futbolcular kendilerini 2 kez lig, 2 kez de UEFA şampiyonu yapan 13 yıllık hocaları Revie'den sonra Clough'u kabullenememişlerdi ve ona hiçbir zaman ısınamadılar. Clough yönetimindeki Leeds lige 6 maçta 4 puanla başlayınca ve bu son 15 yılın en kötü başlangıcı olunca İngiliz teknik adam o zamana göre çok yüksek bir rakam olan 98.000 pound gibi bir tazminatla kovuldu. Sonrasında da 18 yıllık şaşaalı Nottingham Forest kariyeri geldi. Film, Clough'un bu 'lanetli' gibi duran 44 gününü anlatıyor...

14. Bhaag Milkha Bhaag

14. Bhaag Milkha Bhaag

Rakeysh Omprakash Mehra’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, ‘Uçan Sih’ olarak adlandırılan dünya şampiyonu olan koşucu Milkha Singh’in hayatı anlatılıyor. Hindistan’ın ikonik atleti Milkha Singh’in başarı hikayesinin anlatıldığı filmde ayrıca sporcunun ailesine, aşk hayatına ve Hindistan’ın siyasi tarihine değiniliyor.

15. Warrior (2011)

15. Warrior (2011)

Warrior, bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor. Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Karate Kid

16. The Karate Kid

Daniel’ın annesi California’da iyi bir iş bulur ve New Jersey’i terk edip buraya taşınırlar. Bu yeni şehirde ilk arkadaşı Ali ve okulun popüler kızlarından biri olacaktır. Ancak bu ilişki bu çekici kızın erkek arkadaşı Johhny’i fazlaca kızdırır. Johnny dövüş sanatlarında en yetenekli öğrencilerden biridir ; bu yeteneğini de vahşice ve etik olmayan bir şekilde kullanır. İlk kavgayı kaybeden Daniel, sonrasında fırsat buldukları her anda Johnny ve çetesi tarafından dövülür. Dövüş sanatları ustası Mr. Miyagi tarafından hiç bilinmeyen bir dövüş stiline, karateye yönlendirilen Daniel, karatenin türlü zorluklarını öğrenip bu sayede talihini döndürebilecek midir?

17. Zafere Hücum (Rush)

17. Zafere Hücum (Rush)

Zafere Hücum, iki yarışçı arasındaki rekabeti konu ediyor. 1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor.

18. Kazanma Sanatı (Moneyball)

18. Kazanma Sanatı (Moneyball)

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor....

Michael Lewis'in 'Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game' adlı eserinden Steven Zaillian ve Aaron Sorkin tarafından uyarlanan ve gerçek bir hikaye dayanan filmin başrollerini Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill paylaşıyor.

19. Creed: Efsanenin Doğuşu

19. Creed: Efsanenin Doğuşu

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar.

20. We Are Marshall

20. We Are Marshall

1970 Kasımında aslında tüm futbol takımı ve Marshall Üniversitesi koçları bir uçak kazasında ölürler. O bahar, öğrenciler, hasta olduğu için söz konusu uçağı kaçırmış olan Nate Ruffin adındaki oyuncu önderliğinde 1971 sezonunda oynamak için direktörleri ikna etmeye çalışırlar. Üniversite başkanı Don Dedman’ın bir koç bulması gerekmektedir ki o da oyuncu takımını kuracaktır. Bu iş için soyunurlar ve koç Jack Lengyel genç oyuncuları en iyi şekilde motive eder. Marshall 1971’de de en az bir oyun kazanabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Asla Pes Etme

21. Asla Pes Etme

Orlando, ağırlıklı burjuvaların yaşadığı, sokaklarında lüks arabalarıyla züppe gençlerin fink attığı bir kenttir. Jake Tyler ise Iowa'dan gelmiştir ve etraftaki lüks binalar ve pahalı malikaneler başını döndürür. Burası tüm düşlerini gerçeğe döndürebileceği masalsı bir yerdir Tyler için. İşin ilginç yanı, Amerikan Rüyası'nı temsil eden bu kentin havai gençlerinin ise hayattan hiçbir beklentisi kalmamıştır. Bu ayrıcalıklı güruhun, pahalı otomobillerine binerek hava atmak, bikinileri ve tokyolarıyla sokaklarda gezinmek dışında pek yaptıkları kaydadeğer bir meşgale zaten yoktur. Iowa'dayken futbol takımının gözdesi olan Jake, bu parlak şehirde tam bir yabancı gibidir. Sessiz ve çekingen mizacı; çevresinde kaba saba ya da hırpani olarak algılanan kılık kıyafetiyle yeni gelen çocuk muamelesi gördüğü için ilk etapta arkadaş edinemez. Ryan adlı kabadayı ruhlu bir gençle istemeden kavgaya tutuşmak zorunda kalan Jake dövüşü kaybedince de çevresi tarafından aşağılanmaya ve küçümsenmeye başlar. Ancak Jake'in iyi kalpli sınıf arkadaşı Max, onda bir şampiyon ruhu görmektedir. Jake'e kısaca MMA olarak bilinen karışık savunma sanatları sporundan bahseder. Sonra da onu bu sporu öğreten kendi koçu Jean Roqua ile tanıştırır. Bu sporu öğrenmeye başlayan Jake'in, MMA'nın bir sokak dövüşü olmadığını, başlıbaşına bir sanat olduğunu fark etmesi uzun sürmez.

22. Gabby Douglas'ın Hikayesi

22. Gabby Douglas'ın Hikayesi

Cimnastik dalında çok iyi başarılara sahip olan Gabrielle Christina Victoria Douglas’ın hayat hikayesini anlatan bu film aynı zamanda başarılı bir Afro Amerikalı'nın hikayesi. İlk siyahi cimnastik sporcusu olarak bilinen Douglas bu alanda ilk altın madalya alan siyahi. Douglas'ın yoksul hayatı ve ailesi de bu büyük başarıda etkin bir rol oynuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın