Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir GAMER Olmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 10 Madde

etiket İyi Bir GAMER Olmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 10 Madde

Hüseyin Özbekar
07.03.2015 - 22:46 Son Güncelleme: 08.03.2015 - 13:38

1.kendinizi bir Gamer olarak görün

Bilgisayarın başında uzun soluklu bir yaşama hazır olun.Bilgisayarın başından uzaklaştığınız zaman sanki sizden bir parçası eksik olmuş gibi hissetmeye başladığınızda ve kafanıza ağrılar girmeye başladığında bu durumun nasıl bir his olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Parmaklarınızı çok hızlı hareket ettirin.

Nede olsa işiniz klavye ile, klavyeyi ne kardar hızlı kullanırsanız o kadar çok uzun yaşarsınız.Yani anlayacağınız parmakları harekete geçirin ve kendinize belirlediğiniz klavye türünün harflerinin yerlerini ezberleyin.kısa yollar sizin can alıcı yeriniz bunu unutmayın.

3.Ben 'konsolcuyum arkadaş' klavye ile işim olmaz ! demeyin hayret edersiniz.

3.Ben 'konsolcuyum arkadaş' klavye ile işim olmaz ! demeyin hayret edersiniz.

Bunu demeniz sizin bu yerde işiniz olmadığı anlamına gelir.Her ne kadar PC de oyun oynasak ta bu aletlerin bunun için yapılmadığı gerçeğini bilmemiz gerekiyor.Bu işlerin aleti KONSOLLAR.Bu etkileyici aletleri iyi kullanmamız gerekiyor.Sonuçta kendimize GAMER diyoruz.Bunlar olmazsa olmaz.

4.Kendinizi hazırlayın.

İnsanlar kendilerini işe verdikleri gibi siz de kendinizi oyunlara adamalısınız.Oyunlarla bütünleşerek tek parça halinde olmalısınız bu yüzden kendinize edinmeniz gereken aletler var.stick,PS,Xbox,sanal gerçeklik,ve en önemlisi PC.

4.'HARDWARE' işini oldukça abartmanız gerekir.

4.'HARDWARE' işini oldukça abartmanız gerekir.

ee ne de olsa işimiz oyunlarla bu yüzden bu işler internet kafelerde yürümez.Kendinize iyi bit donanım toplamanız gerekir.Bu sizin oyun seviyenizi belirleyecek.Nekadar detaylı oyun oynarsanız o kadar iyi.Yani sistemizi atıp minumum 8gb ram,4bg ekran kartı ve en az intel i7  işlemciye (bu bir örnekti tabi) ihtiyacınız olacak bu da bayağı bi $$$$$$ demek.

5.Duygularınıza hakim olun.

Artık siz bir GAMER sınız bu yüzden her şeyiniz değişmeli yürüyüş şekliniz bile !.o kadar da değil.Ama duygularınız yönlendirmeyi iyi bilmelisiniz.Hele ki online bir oyun oynuyorsanız karşı takımdaki noob lara karşı soğuk olmalısınız.Turu geçemeyince içinizden gelecek öfke 10 kat mermeri tek vuruşta kırmanıza yetecek kadar bile olabilir.Yani kendinize hakım olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.NOOB lara ve Hatalara dikkat.

Geçemediğiniz bölümlerde replay hakkınız var ama nereye kadar ! madem kendine GAMER diyorsun o haldeyse hata yapmadan oyun oyna.Bu işin gamer lığı da burda zaten sen prof sun hata ne ya onu bi kere hayatından uzaklaştır ve asla PC ni sinirden kırıp parçalama.Ne demiştik iyi bir donanım gerekli iyi bir donanım da çok fazla $$$$ demekti bu yüzden ekranı klavye ve yumruk darbeleri ile dağıtma.Bir de sana bela olan online gamer lara sinirlenme.Onların adı üstünde nooob ileri bu.

7.Turnuvalara hazır olun.

7.Turnuvalara hazır olun.

amacımız GAMER olmak eğer bunu başarabildik ise artık işler ciddiye bindi demektir.Resmi yarışmalara ve turnuvalara hazır olmamız gerekiyor.Bu da online ortamda kendimizi göstermemiz demektir.Artık kendinizi gerçek usta GAMER lara hazırlayın onlarla kapışacaksınız.İşinizi iyi yapın yani.

8. Her alanda kendinizi geliştirin.

8. Her alanda kendinizi geliştirin.

Oyunların türleri var kendinize tür belirtmeyin türlere kendinizi belirtin ! 'yok ben fps ciyim' rng oyunu oynayamam diye kıvırmayın her alanda kendinizi geliştirin.Piyasada oynamadığınız oyun kalmasın her oyunu bitirin her oyunun zorluklarını ustalıkla geçin.Sonuçta siz bir GAMER sınız..

9.Düzensizliğe hazır olun.

9.Düzensizliğe hazır olun.

En başta ne demiştik bizim işimz bilgisayar.PC başında uzun soluklu işler yapacaktık.Bu yüzden kendimize pek vakit ayıramayacağız.En büyük düşmanımız noob lar değil 'kilo' olacak.Pc mizin her yanı hazır gıda ambalajları ile dolup taşacak kendinizi bir an ümraniye çoplüğündeymiş gibi hissedeceksiniz.Ama bu pek umrunuzda olmasın isteseniz de olmaz zaten yani buna alışın.

10.Ortamınızı belirleyin.

10.Ortamınızı belirleyin.

Dedik ya bu işer internet kafelerde olmaz diye bu yüzden kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortam oluşturun.Çalıştığınız alan sizi tatmin etsin sonuçta bu da bir adım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Extra: Bir de bunları hiç yapmayanlar ve yapmadan GAMER olanlar.

Böyle bir şey de sözkonusu tabi.Hayatında hiç internet kafeden çıkmayıp bütün oyunları 1024*768 ekran çözünürlüğünde oynayıp ama sonrasında çok iyi bir Gamer olanlar da var tabi.Bu da sanırım hazır oluş olarak adlandırılabilir.Tabi bu işin kanda da olması lazım içtern gelmeli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
371
103
86
69
45
38
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emirhan Andaç Baş

İyi bir Bilgisayar hariç hepsine hazırım. Şey böbrekle iyi bir oyun bilgisayarı alınır mı ?