Görüş Bildir
Haberler
İvanovic Fransa'ya Veda Etti

İvanovic Fransa'ya Veda Etti

Fatih
31.05.2014 - 20:27

İvanovic Fransa'ya Veda Etti

Sezonun ikinci “grand slam” tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) tek kadınlarda 11 numaralı seribaşı Ana İvanovic, 23 numaralı seri başı Çekoslovak tenisçi Lucie Safarova’ya 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Üçüncü tur karşılaşmasına hızlı başlayan Safarova, Sırp tenisçi Anna İvanovic karşında 3-3′ten sonra rakibinin servisini iki kez kırarak ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sette İvanovic’in istekli oyunlarına ve etkili vuruşlarına rağmen oyunu daha çok kazanma isteğinde olan Safarova, rakibinin servis oyunlarını kırarak seti 6-3 ve oyunu 2-0 kazandı.

Safarova, her iki sette de etkili servisleri ve hızlı hücumları ile oyuna ağırlığını koyarken, İvanovic rakibinin bu silahları karşısında tutunamadı. Safarova, 4′üncü turda Petra Kivitova’yı yenen dünya sıralamasında 27′nci sırada olan Rus tenisçi Svetlana Kuznetsova ile eşleşmiş oldu.

KUZNETSOVA SÜRPRİZİ

Öte yandan tek kadınlar 3′üncü tur maçında, dünyanın 27 numarası Rus tenisçi Svetlana Kuznetsova, sıralamada 5. sırada yer alan Çekoslavak Petra Kivitova’yı yenerek bir sürprize imza attı.

Oldukça çekişmeli geçen maçın ilk setinde her iki oyuncu da karşılıklı birer defa servis kırmalarına rağmen uzatma oyununu (Tie-break) kazanan Kritova, ilk seti 7-6 kazanmayı başardı.

İkinci sette Kuznetsova, sürpriz bir şekilde atletik özelliğini geri çizgideki sağlam ve etkili oyununu maça dahil ederek rakibini mağlup etti ve bu seti 6-1′lik skorla kazandı.

Maçın kader seti olan üçüncü sete Kuznetsova servis kırarak başlamasına rağmen bu avantajını sürdüremedi .

Oyun 5-4 Kivitova’nın lehine devam ederken, bu sefer hata yapan Kivitova oldu ve Kuznetova, Kivitova’nın servisini kırarak oyunu 5-5′e getirdi. Servis oyununu kaybeden ve 7-6 geriye düşmesine rağmen bir sonraki oyunlarını kazanarak seti 9-7 kazanan Kuznetsova, 3 saat 30 dakika sonra maçı 2-1 kazanarak bir üst tura çıktı

2009 Roland Garros şampiyonu Kuznetsova, 4′üncü turda Anna İvanovic’i yenen diğer bir Çekoslavak tenisci Lucie Safarova ile eşleşti.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/31/ivanovi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın