Görüş Bildir
Haberler
Ivan Watson, Hong Kong'u da Ayaklandırmış!

Ivan Watson, Hong Kong'u da Ayaklandırmış!

adem kara
30.09.2014 - 11:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümete yakın Takvim gazetesi, Hong Kong’daki demokrasi yanlısı gösterilere yeni bir yorum getirdi. Takvim, Gezi eylemlerindeki polis şiddetini dünyaya duyurduktan sonra AKP’nin hedef tahtasına oturttuğu eski CNN muhabiri Ivan Watson’ın ‘ Hong Kong’u da karıştırdığını ‘ öne sürdü.

Watson geçen yıl Gezi Parkı protestolarında Taksim Meydanı’ndan sık sık canlı yayın yapmış; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘ CNN’in dalkavuğu‘ ve ‘ dış mihrak ‘ ilan edilmişti. Watson, eylemlerin birinci yıldönümünde de canlı yayında tutuklanmıştı.

Amerikan kanalının 12 yıllık İstanbul muhabiri, bu gelişmelerin ardından Hong Kong’a atandı ama Takvim gazetesinden orada da kaçamadı. Takvim bugünkü birinci sayfasında, Pekin’e bağlı Hong Kong’daki gösterilere dair haberi ‘ Hong Kong’u da Ivan Watson karıştırdı ‘ başlığıyla verdi.

Gazete haberi internet sitesinden de, ‘ Gezi zekalı Ivan şimdi de Hong Kong’u karıştırıyor ‘ başlığıyla verdi.

Haberde, ” Gittiği her bölgede ‘tesadüfen’ ayaklanmaların yaşanmasıyla ünlenen Watson, canlı olarak göstericileri eleştirdi” ifadeleri kulllanıldı.

Hong Kong’da devam eden ‘Merkezi İşgal Et’ eylemlerinde, göstericiler 2017’de düzenlenecek seçimlerin tam anlamıyla serbest olmasını talep ediyor. Pekin yönetimi, Hong Kong’un merkezi parlamentodaki özel temsilcisinin belirleneceği seçimde adayların bir komite tarafından seçilmesine karar vermişti. Eylemcilerse, bu komitenin bağımsız olmayacağı görüşünde.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/takvim-yine-g...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0