Görüş Bildir
Haberler
iTunes İçin İlk Kötü Haber Geldi

iTunes İçin İlk Kötü Haber Geldi

Onedio Medya
11.01.2014 - 16:04 Son Güncelleme: 11.01.2014 - 16:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtunes İçin İlk Kötü Haber Geldi...

Apple'ın dijital müzik marketi iTunes, 10 yıl önce açıldığından beri ilk kez bu haberle sarsıldı!

Apple, iTunes Store'u 10 yıl önce açmıştı. Ancak 2013'e kadar güzel bir şekilde ilerleyen market, sonunda kötü bir haber ile karşılaştı.

Billboard'un , Nielsen SoundScan'i kaynak olarak göstererek yaptığı bildirime göre, 2013 yılı içerisinde dijital müzik satışı yüzde 5.7 oranında düştü. iTunes, uzun bir süredir, çabalayan müzik endüstrisine ümit getiren bir market olarak gözükmekteydi. Napster'dan beri CD satışları hızlı bir düşüşe geçmişti ancak Apple'ın başlattığı market sayesinde sanatçılar dijital ortama yönelerek çalışmaları ile bir kazanç sağlayabiliyorlardı.

Artık önemli olan soru, bu düşüşün suçlusunun kim olduğu. ' Streaming ' olarak geçen, videoları veya müzikleri bilgisayarınıza indirmeden dinleyebilmenizi veya izleyebilmenizi sağlayan hizmetler, bu konuda birincil şüpheli konumundalar. Nielsen, 2013 streaming ornlarını yayınlamadı ancak, üyelik sistemi ile çalışan bu hizmetlerin yükselişte olduğu aşikar. Dijital müzik satışları ile streaming müzik hizmetleri arasında bir ters orantı olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz. Eğer Spotify gibi bir hizmete üye iseniz dijital bir albüm almanız için çok da büyük bir sebep yok. Büyük markalar yıllardır bunun gerçekleşeceğini söylerken, Thom York'tan David Byrne'a kadar pek çok kişi bu hizmete karşı olduklarını açık bir şekilde bildirmişlerdi. Bu hizmetlerin 'kötü' olduğunu söylemek doğru olmaz ancak sanatçılar para kazanamazlar ise müzik sektörünün ilerleyebileceği pek bir yer kalmıyor.

Tabii ki satışların azalmış olması, karın da azaldığı anlamına gelmiyor. Hatta geçtiğimiz yıl içerisinde müzik endüstrisi büyümüş durumda. Daha fazla büyümenin olup olmayacağını sadece zaman gösterebilecek iken, Spotify'ın, iTunes'u silip, yerine geçip geçmeyeceği merak edilen bir nokta olacak...

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/itunes-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın