Görüş Bildir
Haberler
İtirazlar Sonuç Vermedi: Maçka Parkı'ndaki Ağaçlar Sökülmeye Başlandı

İtirazlar Sonuç Vermedi: Maçka Parkı'ndaki Ağaçlar Sökülmeye Başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Dolmabahçe-Levazım tüneli projesi kapsamında daha önce büyük bölümü alüminyum plakalarla kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nda ağaç sökme işlemleri başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB'den yapılan açıklamada, proje kapsamında çalışma alanı içerisinde toplam 199 ağaçtan 85'i Sarıyer’deki Mehmet Akif Ersoy Parkı’na, park dışında kalan 114 ağacın da farklı bölgelere nakledileceği belirtilmiş, ayrıca çalışmaların tamamlanmasının ardından parkın yeniden ağaçlandırılacağı ifade edilmişti.

Şişli Belediyesi, projenin bitki örtüsüne ve çevredeki tarihi yapılara zarar vereceğini belirterek itiraz etmişti

Şişli Belediyesi, projenin bitki örtüsüne ve çevredeki tarihi yapılara zarar vereceğini belirterek itiraz etmişti

Şişli Belediyesi ise projeye karşı çıkmış ve geçen sene itirazını mahkemeye taşımıştı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından yapılan açıklamada parkın 'Afet Toplanma Alanı' olduğu hatırlatılmış ve 'tünelin giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği' belirtilmişti. İnönü, açıklamasında ayrıca projenin Tarihi Maçka Maden Fakültesi, Maçka Teknik Lisesi gibi önemli tarihi nitelikli binalara zarar vereceğini ifade etmişti. 

İBB, Şişli Belediyesi'nin itirazını reddederken, gelen tepkilerin de ardından  projenin imar planında değişiklik yapılmıştı. 

Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi ise İBB'nin yeni projesinin de parkı tehdit etmeye devam ettiğini vurgulamıştı.

Ağaçların sökümüne başlandı

Ağaçların sökümüne başlandı

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelleri projesi kapsamında ağaçların söküm işlemi parka gelen iş makineleriyle başlatıldı. DHA söküm işlemlerini görüntüledi. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı ve TOMA'ların da parkın çevresinde konuşlandığı görüldü.

Maçka Parkı Hepimizin Platformu: "Mahkeme kararına rağmen yapılan çalışmalar hukuksuzdur"

Maçka Parkı Hepimizin Platformu: "Mahkeme kararına rağmen yapılan çalışmalar hukuksuzdur"

Projeye karşı bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin Platformu, İBB'nin 'park projeden etkilenmeyecek' açıklamasıyla halka yalan söylediğini kaydetti. Projenin halka sormadan gerçekleştirildiği savunulan açıklamada, söküm işlemlerinin dava süreci devam etmesine rağmen sürdürüldüğü belirtilerek hukuksuz olduğu ifade edildi. 

Açıklamada şöyle denildi:

'İBB bölgeyi üst geçitlerle, tünel giriş çıkış yollarıyla, katlı geçişlerle nasıl bir beton-yol kaosuna çevireceğini gerçek dışı görsellerle saklamaya çalışıyor. Dolmabahçe civarındaki yollara bağlanan tüm bağlantı yolları, parkı hançerleyerek geçecek. Tünel projesinin Maçka Parkı’na ve bölgeye vereceği zarar açıktır. Halka sormadan, dava süreci devam etmesine rağmen başlatılan çalışmalar hukuksuzdur. İBB parkımıza kast ederken herkesi Maçka Parkı’nı savunmaya çağırıyoruz. Maçka Parkı’nı tünel projesine feda etmiyoruz.Mahallesine, kentine sahip çıkan herkesi bugünden (12 şubat) itibaren parka çağırıyoruz!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimar Mücella Yapıcı, projeye neden karşı çıktıklarını şu sözlerle açıkladı 👇

Maçka Parkı'nı da içine alan projeye ilişkin sosyal medyadan yapılan yorumlardan bazılarını sizler için derledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
70
30
7
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizemyeniklerr

Ağaçlar sökülüyor yazık doğayı yok ediyoruz.

Duygu Eyuboglu

hukumeti agaca dusman,belediyesi hayvanlara dusman,diyaneti cemaati kadinlara dusman. Topu birtek PARAYA AŞIK

asihancan

bütğn siyasetçiler aynı bu iş akp de chpde ve diğer partilerde doğanın anasını ağlatıyorlar.