Görüş Bildir
Haberler
İtalya Ruhani'nin Ziyareti İçin Kapatılan Nü Heykelleri Tartışıyor

İtalya Ruhani'nin Ziyareti İçin Kapatılan Nü Heykelleri Tartışıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İtalya ziyareti sırasında Başbakan Matteo Renzi ile görüştüğü tarihi Capitolini Müzesi'ndeki nü heykellerin kapatılması ile ülkede başlayan tartışma büyüyor. Başbakanlık Sarayı, artan eleştiriler üzerine olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik ayrıntılı iç soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İtalya ziyareti, heykel tartışmalarının gölgesinde kaldı. Ziyaretinin ilk gününde Başbakan Matteo Renzi ile Roma’daki tarihi Capitolini Müzesi’nde görüşüp, burayı gezen Ruhani için müzedeki nü heykellerin üzeri kartonlarla kapatıldı.

İran: Bu yönde bir talebimiz olmadı

İran: Bu yönde bir talebimiz olmadı

Ruhani'nin çarşamba sabahı yaptığı basın toplantısında heykellerin üzerinin kapatılmasıyla ilgili İtalya'dan herhangi bir taleplerinin olmadığını açıklaması üzerine, eleştiriler Matteo Renzi liderliğindeki hükümete yöneldi.

Heykellerin kapatılmasıyla İran heyetine, kendi değerlerinden taviz vererek jest yaptığı yönündeki eleştirilerin hedefi olan hükümetin Kültür Bakanı Dario Franceschini, Twitter’dan, konudan ne kendisinin ne de Başbakan Renzi’nin bilgisi olduğunu, böylesine önemli bir yabancı misafirin hassasiyetine uygun başka bir tedbir düşünülmesi gerektiğini yazdı.

Soruşturma başlatıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

La Repubblica gazetesinin haberinde ise hükümetten gelen açıklamanın aksine Capitolini Müzesi’nden konuk devlet başkanının ağırlandığı törenin hazırlıklarının Başbakanlık tarafından üstlenildiğini belirten bir açıklama yapıldığı aktarıldı. Heykellerin örtülmesine de Başbakanlık Tören-Protokol Dairesi yetkililerinin karar verdiği ifade edildi. Başbakanlık Sarayı, artan eleştiriler üzerine olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik ayrıntılı iç soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
40
15
11
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Romeo

Heykelden mi tahrik olmuş ?(

don quijote

RTE gittiğinde de yapsınlar. Tahrik olmasın şimdi büyük reis.

deli-sabit

Gitmesin, müzede ne işi var? Silâh zoruyla götürüyorlarsa da gözünü kapatsın. Benim ülkeme gelince Anıtkabir'e gitmeyi reddedebiliyorlar mesela...Çıplaklık d... Devamını Gör

uzundonlu_kisot

sakladığın şeyler onda da var sende de var, heykelde görmek rahatsız ediyorsa neden vücudundan kesip atmıyorsun ?