Görüş Bildir
Haberler
İtalya Resesyona Girdi

İtalya Resesyona Girdi

Onedio Medya
06.08.2014 - 18:33 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 19:59

İtalya Resesyona Girdi

İtalya ekonomisi, ikinci çeyrekte beklenmedik bir şekilde daralarak resesyona girdi

ROMA - İtalya'da gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın ikinci çeyreğinde beklenmedik bir şekilde daraldı ve böylelikle ekonomi resesyona girdi.

Ulusal istatistik enstitüsü Istat'ın Roma'da yaptığı açıklamaya göre, GSYİH yılın ikinci üç aylık döneminde, yüzde 0.1 gerilediği önceki çeyreğe göre, yüzde 0.2 düştü. Bloomberg'in anketine katılan 22 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.1 artması bekleniyordu. İtalya ekonomisi, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0.3 daraldı.

İtalya'da gençler arasında işsizliğin yüzde 40'ın üzerine çıkması ve ülke borcunun 2 trilyon euro (2.7 trilyon dolar) civarında olması ile birlikte, Başbakan Matteo Renzi, Euro Bölgesi'nin üçüncü en büyük ekonomisini tekrar büyüme yoluna sokma konusunda baskı altında. Beklenenden daha düşük gerçekleşen büyüme, Renzi'nin, açık-GSYİH oranını bu yıl yüzde 2.6'ya düşürme ve Avrupa'nın ikinci en büyük borç yükünü daraltma planlarını zayıflatabilir.

Londra'da Teneo Intelligence'ın idari direktörü Wolfango Piccoli, bu haftaki araştırma notunda dile getirdiği üzere, Renzi'nin, yıllık GSYİH büyüme rakamının muhtemelen Hazine'nin tahmini olan yüzde 0.8'in altına düşeceğini ve hükümetin borç azaltma planlarının da hayalkırıklığı yaratacak sonuçlar verecek gibi göründüğünü kabullendiğini kaydetti.

Kaynak: http://www.dunya.com/italya-resesyona...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0