Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'de Peçe ve Burka, Halk Oylaması ile Yasaklandı

etiket İsviçre'de Peçe ve Burka, Halk Oylaması ile Yasaklandı

Ulaş
07.03.2021 - 22:15

İsviçre’de yapılan referandum ile burka ve peçe yasaklandı. İlk tahminlere göre yasak için yüzde 51 oranında evet oyu verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Gündem'in aktardığı bilgiye göre, İsviçre'de yapılan, ülke genelinde burka ve peçe yasağı uygulanmasına dair referandumda ilk tahminlere göre sandıktan yüzde 51 oranında evet oyu çıktı. 

Bu sonuç tescillenirse, sağlık sorunu gibi istisnalar dışında Müslüman kadınlar, ibadethaneler dışında ülke genelinde vücudu tamamen örten burka giyemeyecek ve gözler dışında yüzü kapatan peçe takamayacak.

Ülkede olduğu kadar Avrupa'da ve Müslüman ülkeler başta olmak üzere, dünya çapında tartışma yaratan referanduma karşı çıkanlar, söz konusu halk oylamasının İslam karşıtı ırkçılığı teşvik ettiğini öne sürüyor.

'Amacımız kadının baskı altına alınmasını engellemek...'

'Amacımız kadının baskı altına alınmasını engellemek...'

İsviçre'de bu referandumun yapılmasını sağlayan girişim, 2009 yılında da önayak olduğu bir başka referandumla, ülkede yeni minareler inşa edilmesinin yasaklanmasını sağlamıştı.

Sağ muhafazakar girişimin öncü isimlerinden Walter Wobmann, oylama öncesinde Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada, 'amaçlarının kadının baskı altına alınmasını engellemek' olduğunu ifade ederek, 'Kadının kişiliğinin yok sayılmasının bizde yeri yoktur, bu sebepten bu girişimi başlattık. Bizde yüz gösterilir, bu özgürlükçü, demokratik toplum düzenimizin bir işaretidir' demişti.

2018 yılında yapılan son sayımlara göre Müslümanlar İsviçre'de halkın yüzde 5,3'ünü oluşturuyor. Bunlar arasında peçe takan kadınların oranının ise yaklaşık yüzde 30 olduğu sanılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1041
416
313
187
51
34
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Burka ve peçenin serbest olduğu Afganistan gibi "demokratik" ülkeler dururken neden özellikle Avrupa'yı tercih ediyor bu insanlar onu da çözemedik ya!

V for Valkyr

Kimse de Afganistan, Arabistan, İran gibi ülkelerde "kadınlar neden başını kapatmak zorunda kalıyor, kadınlara neden baskı uygulanıyor" diye sormuyor, bu hab... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

'İslam karşıtı ırkçılığı' mı? Müslümanlar ne zamandan beri kendi başına bir ırk sayılıyorlar?

2018 yılında yapılan son sayımlara göre Müslümanlar İsviçre'de halkın yüzde 5,3'ünü oluşturuyor. Bunlar arasında peçe takan kadınların oranının ise yaklaşık ... Devamını Gör

Doğan Serbest

Rahatsız olanlar Afganistan, İran, Suudi Arabistan gibi daha özgür ve çağdaş ülkelere gidebilirler.