Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'de 'Hafif Suçlara Sınır Dışı' Önerisi Reddedildi

İsviçre'de 'Hafif Suçlara Sınır Dışı' Önerisi Reddedildi

Batuhan
28.02.2016 - 16:15 Son Güncelleme: 28.02.2016 - 22:25

İsviçre'de hafif suçlardan hüküm giyen yabancıların otomatik olarak sınır dışı edilmesi için yapılan referandum reddedildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsviçre Halk Partisi, seçim ve referandum ilanlarında yabancıları sürekli 'karakoyun' olarak resmediyor.

İsviçre'de geçen yılki milletvekili seçimlerinde birinci çıkan ve göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi'nin (SVP), cinayet, tecavüz, silahlı soygun gibi ağır suçları veya 10 yıl içinde aşırı hız ve haneye tecavüz gibi suçları 2 kez işleyen yabancıların, cezalarını tamamladıktan sonra temyiz hakkı verilmeden sınırdışı edilmesine yönelik teklifine, referandumdan ‘Hayır' sonucu çıktı.

Referanduma katılan İsviçrelilerin yüzde 41.1'i ‘Evet' oyu kullanırken, yüzde 58.9'u teklife ‘Hayır' dedi. 26 kantondan 20'si teklife karşı çıktı, 6 kanton teklifi kabul etti.

Nüfusun 4'te 1'ini yabancılar oluşturuyor

Nüfusun 4'te 1'ini yabancılar oluşturuyor

Ülkedeki diğer siyasi parti sözcüleri, SVP'nin teklifinin ırkçılığı, yabancı düşmanlığını ve AB ile ilişkileri olumsuz etkiyeceğini belirtiyordu.

İsviçre'nin yaklaşık 8 milyonluk nüfusunun dörtte birini yabancılar oluşturuyor. Ülkedeki mahkumların yüzde 70'ini yabancı kökenliler oluşturuyor.

İsviçre halkı, 2010 yılındaki referandumda ise teklifi yüzde 52.9 oyla kabul etmişti ancak suç işleyen yabancıların doğrudan sınırdışı edilmesi kararı, bazı durumlarda hakimlere bırakılıyordu. SVP'nin referandum teklifinde ise hem kapsam genişletilmişti hem de cezalarını tamamlayan yabancılar, temyiz hakkı verilmeden sınırdışı edilecekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
53
13
8
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl

Hız limitini aşan adamı sınır dışı etmek nerede görülmüş yahu? Şu bir müslüman ülkesinde olmuş olsa, burada birçok kişi eleştirir " İşte islam " falan gibi y... Devamını Gör

Anıl

İyi ki herhangi bir ülkenin yöneticisi falan değilsiniz. O kadar diyorum :) Sizin yönetiminiz altında faşizm tavan yapardı herhalde. Ülkeye ya herkesi alm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

adamlardaki lükse bak bizde canlı bomba patlamaz ise onu içeri bile atmıyolar vay be

Buğra

neymiş Türkiye'de ırkçılık yokmuş. neymiş insanlık ve demokrasi dersini alması gereken Avrupaymış.