Görüş Bildir
Haberler
İsveç'ten Filistinli mültecilere yardım

İsveç'ten Filistinli mültecilere yardım

İsveç'ten Filistinli mültecilere yardım

İsveç'in, Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) Suriye, Gazze ve Batı Şeria'daki çalışmaları için 8 milyon dolar yardım yapacağı açıklandı. UNRWA tarafından yapılan açıklamada, yardımın Filistinli mülteciler ile Gazze ve Batı Şeria'dakilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı açıklandı.

UNRWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'İsveç, Suriye ve Filistin topraklarındaki çalışmalarımızı desteklemek için 8 milyon dolar bağışta bulundu. Bu cömert ve koşulsuz bağış, Suriye'deki çatışma nedeniyle zarar gören Filistinli mülteciler ile Gazze ve Batı Şeria'dakilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında UNRWA'ya büyük olanak sağlayacak.' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Suriye'de sayıları 450 bine ulaşan Filistinli mültecilerin yüzde 60'ının evsiz olduğu ve çoğunluğunun UNRWA'dan aldıkları yardımlarla hayatlarını idame ettirdiği kaydedildi.

Gazze ve Filistin topraklarındaki işsizlik oranının artmasından duyulan endişenin bildirildiği açıklamada, Batı Şeria'da her 4 kişiden birinin sağlıklı beslenemediği, yaklaşık 200 bin kişinin temel gıda ihtiyacını karşılamak için yardıma muhtaç olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın