Görüş Bildir
Haberler
İsveç'te Taraftar Kavgası Ölümle Bitti

İsveç'te Taraftar Kavgası Ölümle Bitti

Ulaş
31.03.2014 - 18:34

İsveç'te Taraftar Kavgası Ölümle Bitti

İsveç Birinci Futbol Ligi’nin 2014-2015 sezonunun ilk haftasında Helsingborg ile Djurgarden maçı öncesinde çıkan kavgada, konuk ekibin bir taraftarı yaşamını yitirdi.

Karşılaşma öncesi çıkan kavgada başından ağır yaralanan kimliği belirtilmeyen taraftar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Maç öncesi çıkan olaylarda bazı taraftarlar da gözaltına alınırken, ölümle ilgili herhangi bir tutuklamanın gerçekleşmediği bildirildi. İsveç basınında, polis tarafından adı açıklanmayan 43 yaşındaki taraftarın, 4 çocuk babası olduğu belirtildi.

Farklı kulüplerden birçok futbolsever, olayın ardından stadın önüne forma ve atkılarını bırakıp, mumlar yakarak hayatını kaybeden taraftarı andı.

Öte yandan bu ölüm, 2002 yılından bu yana İsveç futbolunda tribün terörü nedeniyle yaşanan ilk kayıp oldu. 12 sene önce ülkenin başkenti Stockholm’da AIK ile Göteborg taraftarları arasında çıkan kavgada, 26 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmişti.

Olympia Stadı’nda Helsingborg ile Djurgarden arasında oynanan mücadele de ölüm haberini alan taraftarların sahaya girmesi sebebiyle, 42. dakikada hakem Martin Hansson tarafından tatil edilmişti.

Kaynak: http://amkspor.com/2014/03/31/isvecte...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın