Görüş Bildir
Haberler
İstismarcı Şeyh ile İlgili Habere Getirilen Erişim Engeli Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket İstismarcı Şeyh ile İlgili Habere Getirilen Erişim Engeli Sosyal Medyanın Gündeminde

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili tepkiler sürerken, sapık şeyhin tutuklanmasıyla ilgili Oda Tv'deki habere erişim engeli getirildiği ortaya çıktı. Olayı gündeme taşıyan gazeteci Sami Menteş, istismar skandalı ile ilgili bundan sonra yazacakları haberlerin de yasaklandığını belirterek 'Kimi korumaya çalışıyorsunuz?' dedi.

Gelişme üzerine çok sayıda Twitter kullanıcısı, 'Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı' cümlesine yayın yasağı gelmiş.' şeklinde paylaşımlar yaparak erişim engellemesine tepki gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin konuştuğu skandalı ortaya çıkaran Oda Tv'den gazeteci Sami Menteş, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu habere mahkeme tarafından erişim engeli getirildiğini ve kendileri hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Menteş, cinsel istismar skandalı ile ilgili bundan sonra yazacakları haberlerin de yasaklandığını öne sürdü.

Menteş'in paylaşımı 👇

Oda Tv’den yapılan açıklamaya göre, istismarın yaşandığı Akyazı’daki Cumhuriyet Savcılığı Oda Tv hakkında “gizliliği ihlal” suçlamasıyla soruşturma açtı ve “Türkiye’nin günlerce konuştuğu tarikatın lideri çocuk istismarından tutuklandı” haberine yayın yasağı getirildi. 

Açıklamada, Sulh Ceza Hakimliği’nin gönderdiği kararda linkin hatalı yazıldığı ancak zaten halen kapatılmış durumda olan portalın yayınını sürdürdüğü alana yasak gelmesini engellemek için haberin yayından kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada Akyazı Sulh Ceza Hakimliği’nin ayrıca olayla ilgili yapılacak bütün haberlere de yayın yasağı getirdiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 28 Ağustos günü Akyazı’da düzenlenen operasyonda küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin detayları 👇

Şeyhin, istismar ettiği çocuğun babasıyla olan konuşmaları da yine Oda Tv tarafından paylaşılmıştı. 👇

Twitter'da yasak paylaşımları: 'Aman tutuklandı bilgisini paylaşmayın'

Twitter'da yasak paylaşımları: 'Aman tutuklandı bilgisini paylaşmayın'
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
89
27
15
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CanCan Gül

Sarayda ağırlayıp ağam paşam hocam dedikleri adamlar bunlar işte.. Korumak için yasak getirirler anca... Hoşuna gitmeyen her şeyi yasaklıyor zaten paşam..

emrealtundass

Bu işin altından çok farklı şeyler çıkacak ama du bakalım...

Pasif Kullanıcı

ülke git gide bu soytarıların elinde iğrenç bir hale geliyor..